تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: آمریکا به دنبال رژیم چنج در ایران است/ وقتی نخبگان را زندانی می‌کنید در بزنگاه تاریخ تنها می‌شوید/ پیش از صحبت با اپوزیسیون مسایل را با نزدیکان خود حل‌وفصل کنید
دولت پزشکیان، جنگ ۱۲ روزه و آینده ایران در ویژه برنامه «میدان پاستور» با تحلیلگر ارشد مسایل بین الملل

مهدی مطهرنیا: آمریکا به دنبال رژیم چنج در ایران است/ وقتی نخبگان را زندانی می‌کنید در بزنگاه تاریخ تنها می‌شوید/ پیش از صحبت با اپوزیسیون مسایل را با نزدیکان خود حل‌وفصل کنید

مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه و تحلیلگر ارشد مسایل بین الملل مهمان یکی دیگر از سری برنامه‌های میدان پاستور بود. او معتقد است: دولت خاتمی داشت با یک ادبیات درست مشکلات را حل می‌کرد، اما احمدی نژاد...
آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»
در مناظره دیدار اقتصادی مطرح شد:

«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»

در مناظره جدید دیدار اقتصادی، مجید شفیع‌پور، مدرس دانشگاه تهران و منتقد ورود LPG به سبد سوخت، و احمدرضا غلامی، نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاز مایع ایران به عنوان موافق و حمید یزدانیان به...
۳ نفر از متهمان پرونده به دفاع از خود پرداختند

دادگاه چای دبش؛ فقط بخشی از مبالغ بازپرداخت شده است

در ادامه جلسات رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی، اعلام شد که طبق کیفرخواست فقط بخشی از مبالغ پرداختی به گروه شرکت‌های دبش بازپرداخت شده است.

کد خبر: ۱۷۶۳۲۸
۱۶:۵۷ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳

دادگاه چای دبش؛ فقط بخشی از مبالغ بازپرداخت شده است

دیدارنیوز: دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان پرونده چای دبش برگزار شد و ۳ نفر از متهمان پرونده به دفاع از خود پرداختتد.

به نقل از رسانه قوه قضاییه، ادامه جلسات رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها، شکات پرونده، نمایندگان سازمان‌های گزارش‌دهنده و بانک‌های شاکی در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

قاضی پسندیده در ابتدای این جلسه عنوان کرد: در جلسات قبل کیفرخواست قرائت شد و اظهارات نمایندگان متولی نظارت و شاکی استماع شد. نماینده سازمان بازرسی نیز اظهارات خود را مطرح کرد. متهم ردیف اول در جلسه قبل از اکثر وقت استفاده و دفاعیاتش را اظهار کرد.

رئیس دادگاه در ادامه به متهم ردیف اول دستور داد تا در جایگاه قرار بگیرد و مطالب تکمیلی خود را مطرح کند.

متهم ردیف اول در جایگاه قرار گرفت و به سوالات قاضی درباره مسائلی همچون حواله‌های ارزی که در حق شرکت‌های زیرمجموعه گروه دبش بابت واردات چای و ماشین و برخی اقلام پرداخت شده است، توضیح داد.

طبق کیفرخواست فقط بخشی از مبالغ پرداختی به گروه شرکت‌های دبش بازپرداخت شده است.

قاضی همچنین از متهم خواست تا توضیح دهد «چرا با وجود گذشت بیش از ۲ سال از دریافت منابع ارزی، کالایی وارد کشور نشده است؟»

قاضی خطاب به متهم گفت: ادعا کرده‌اید بخشی از منابع ارزی بابت واردات ماشین‌آلات بوده است. ماشین‌آلاتی که وارد کرده‌اید کجا هستند، آدرس دهید کارشناس حضور پیدا کند و آن‌ها را ارزیابی کند. به گفته نماینده دادستان ماشین‌آلات ارزیابی‌شده مستعمل هستند.

در ادامه متهم ردیف اول در مورد کالا‌های وارد و ثبت سفارش‌شده توضیحاتی داد.

قاضی خطاب به متهم گفت: در اسناد موجود از ثبت سفارش‌های انجام‌شده، اعلام کردید چای وارداتی از هند بوده و شرکت بسته‌بندی‌کننده چای‌ها کنیایی بوده است، در صورتی‌که پس از بررسی‌های کارشناس مشخص شده این چای‌ها تولید کنیا هستند که قیمت چای هند و کنیا در هر کیلو چندین دلار تفاوت دارد.

وی افزود: طبق استعلام، شرکت هندی اعلام کرده که در سال‌های اخیر به گروه دبش و شرکت‌های کنیایی چای نفروخته است. آخرین معامله مربوط به سال‌های دور بوده که حدود هزار تن چای به یک شرکت گروه دبش فروخته شد.

در ادامه قاضی از متهم در رابطه با تغییر تاریخ ثبت سفارش‌ها و پرداخت رشوه سوالاتی مطرح کرد که متهم اتهام پرداخت رشوه را رد کرد.

در نوبت عصر جلسه دادگاه، یکی از وکلای مدافع متهم ردیف اول به دفاع از موکلش پرداخت و گفت: اگر به موکلم فرصت داده شود می‌تواند کالا‌های ثبت سفارش‌شده را وارد کند.

قاضی پسندیده گفت: اولویت اول دادگستری در رسیدگی به پرونده‌ها، جلوگیری از ضرر و زیان بوده است. این موضوع همیشه در دستورکار دادسرا نیز بوده، اما این کار نیاز به ضوابط خاص و زمان است.

قاضی تاکید کرد: اگر تا زمان ختم رسیدگی به پرونده ردمال به بانک‌ها انجام شود، قطعا در حکم دادگاه تاثیر خواهد داشت و برای این موضوع هم هیچ محدودیتی وجود ندارد. اگر در گمرک و بنادر هم مشکلی وجود داشته باشد، دادگاه این مشکلات و موانع را حل می‌کند و اولویت ما حقوق بیت‌المال است.

در ادامه قاضی به متهم ردیف دوم دستور داد در جایگاه قرار بگیرد و با توجه به کیفرخواست صادره از خود دفاع کند که متهم به دفاع از خود پرداخت.

یکی دیگر از متهمان پرونده نیز دفاعیات خود را در رابطه با اتهامات مطروحه اعلام کرد. همچنین وکلای متهمان نیز به دفاع از موکلان خود پرداختند.

در ادامه قاضی تاکید کرد در جلسات بعدی، نماینده‌های بانک‌ها و سازمان‌های شاکی و متهمان حتما حضور داشته باشند و نمایندگان بانک‌ها پاسخ استعلام‌ها را ارائه دهند.

وی خطاب به منشی دادگاه دستور داد: نامه‌ای به رئیس کل گمرک ارسال شود تا درباره وضعیت موجودی گروه دبش در گمرکات اعم از چای، ماشین آلات و اقلام دیگر گزارش داده شود.

بر اساس دستور قاضی همچنین مقرر شد مجددا نامه‌ای به معاونت حقوقی و فنی گمرک ارسال شود تا جلسه بعد در دادگاه حاضر شده و درباره اظهارات و ادعا‌های مکرر متهم ردیف اول مبنی بر اینکه ارائه خدمات گمرکی به شرکت‌های گروه دبش از جمله امکان بارگذاری اسناد در سامانه (ای‌پی‌ال) برای انجام مقدمات ترخیص کالا مسدود بوده و باعث شده ترخیص‌ها با مشکل مواجه شود، توضیح داده شود.

قاضی گفت: در نامه ارسالی به گمرک و بانک‌های عامل قید شود که توضیح دهند این کالا‌ها مربوط به کدام ثبت سفارش و از کدام بانک بوده است.

وی همچنین دستور داد که سازمان بازرسی با همکاری ضابطان گزارشی درباره اینکه ماشین‌آلات شرکت دبش کجا مستقر هستند، تنظیم و ارائه کند.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد