تیتر امروز

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
کشور‌های اروپایی به اوکراین اجازه دهند از سلاح‌های اروپایی برای حمله به روسیه استفاده شود

بورل: برای حمایت از اوکراین نباید منتظر ترامپ باشیم

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا می‌گوید که اتحادیه اروپا برای حمایت از اوکراین، نباید منتظر تصمیم دونالد ترامپ باشد.

کد خبر: ۱۷۵۷۶۷
۱۸:۰۱ - ۲۹ آبان ۱۴۰۳

بورل: برای حمایت از اوکراین نباید منتظر ترامپ باشیم

دیدارنیوز: جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا از کشور‌های اروپایی خواست تا به اوکراین اجازه دهند که از سلاح‌های اروپایی برای حمله به روسیه استفاده کند. او تاکید کرد که اروپا نباید برای تامین امنیت خود «منتظر تصمیم ترامپ باشد.»

بورل خاطرنشان کرد که مردم اوکراین در حال جنگ هستند و اروپا وظیفه دارد همچنان از آن‌ها پشتیبانی کند.

«تصمیم بایدن را تحسین می‌کنم، اوکراین به حمایت ما نیاز دارد»

او با استقبال از تصمیم اخیر جو بایدن که به اوکراین اجازه داد تا از موشک‌های دوربرد آمریکایی در عمق خاک روسیه استفاده کند، گفت: «ایالات متحده تصمیم مهمی گرفت که من قطعا آن را تحسین می‌کنم. پس از بحث‌های طولانی، بالاخره رئیس‌جمهور بایدن اجازه استفاده از یک سلاح برد بلند تا ۳۰۰ کیلومتر در داخل خاک روسیه را صادر کرد. این خبر بسیار خوبی برای اوکراینی‌هاست. آن‌ها مدت‌هاست که این درخواست را مطرح کرده بودند.»

بورل در ادامه به تصمیم‌های متفاوت و جسته گریخته کشور‌های اروپایی در همین زمینه اشاره کرد و گفت: «در اروپا اتخاذ چنین تصمیمی از سوی کشور‌ها به صلاحدید ملی آن‌ها بستگی دارد. برخی کشور‌های عضو پیشتر به‌طور آشکار این کار را انجام داده بودند و برخی بدون اعلام چنین کردند، برخی هم سکوت اختیار کردند. اما اطمینان دارم آن‌ها نیز از الگوی ایالات متحده پیروی خواهند کرد تا به اوکراینی‌ها اجازه دهند از سلاح‌های خود برای مبارزه با روس‌ها در خاک روسیه استفاده کنند، چرا که روسیه از خاک خود به آن‌ها حمله می‌کند.»

تاکید مکرون بر اروپای مستقل و قوی در مسائل دفاعی و امنیتی

پیش از این نیز رهبران اروپایی از جمله امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه خواستار تصمیمات مستقل و قاطعانه اروپا شده بودند. مکرون به‌تازگی تاکید کرده که اروپا نمی‌تواند همیشه منتظر بماند تا انتخابات آمریکا یا تغییرات سیاسی در این کشور مسیر سیاست‌های اروپا را تعیین کند. او تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید به عنوان یک قدرت مستقل و یک ساختار نظامی قوی بتواند مستقلا تصمیم‌گیری کند. مکرون همچنین تصریح کرد که اروپا نباید منتظر ابتکارات آمریکا، چه از سوی دونالد ترامپ یا دیگر رهبران آن کشور، بماند و باید در مسائل دفاعی و امنیتی خود پیشرو و مستقل عمل کند.

علاوه بر این، اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان نیز در رابطه با جنگ اوکراین بر اهمیت گفتگو‌های دیپلماتیک تاکید دارد. تماس اخیر او با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، تایید کننده این موضع اوست. شولتس معتقد است که حتی در اوج تنش‌ها باید پنجره دیپلماتیک را بازگذاشت. با این حال، او همزمان بر لزوم حمایت قاطع از اوکراین و حفظ تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه تاکید دارد تا فشار‌ها برای پایان دادن به جنگ ادامه یابد.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردين
پرطرفدارترین ها