تیتر امروز

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نیکنام، مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت خبر داد

حضور ۵ میلیون تبعه خارجی در ایران/ ۸۰ درصد فاقد مدارک اقامتی هستند

محمدحسین نیکنام، مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت با اشاره به حضور بیش از ۵ میلیون تبعه خارجی در کشور، گفت: بیشتر این افراد افغانستانی‌های نیازمند به کمک‌های بشردوستانه بوده و ۸۰ درصد آن‌ها نیز فاقد مدارک اقامتی هستند.

کد خبر: ۱۷۴۱۱۱
۱۱:۰۲ - ۲۸ مهر ۱۴۰۳

حضور ۵ میلیون تبعه خارجی در ایران

دیدارنیوز: مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت از حضور بیش از ۵ میلیون تبعه خارجی در کشور خبر داد و گفت: بیشتر این افراد افغانستانی‌های نیازمند به کمک‌های بشردوستانه بوده و ۸۰ درصد آن‌ها نیز فاقد مدارک اقامتی هستند.

محمدحسین نیکنام در نشست غیرعلنی "تاثیر تحریم‌های اقتصادی بر سلامت و خدمات سلامت در منطقه مدیترانه شرقی" در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس کمیته منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که در دوحه برگزار شد، با بیان اینکه تحریم‌ها، حوزه‌های مختلفی از تعاملات بین‌المللی را در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی در کشور‌های هدف تحت تاثیر منفی قرار داده‌اند، اظهار کرد: اقدامات یک‌جانبه قهری، نه قانونی و نه مشروع هستند و تأثیرات منفی گسترده‌ای بر حقوق بشر مانند حق زندگی، حق آموزش، حق توسعه پایدار، حق دسترسی به آب پاک، حق سلامت و سایر مسائل دارند.

وی افزود: در حال حاضر، جمهوری اسلامی ایران ۹۹ درصد نیاز‌های دارویی خود را تولید می‌کند و به ساخت واکسن‌های اصلی می‌پردازد تا تاثیرات تحریم‌های یک‌جانبه را کاهش دهد. این محصولات از یک سیستم تولید پیشرفته و تضمین‌های کیفی لازم برخوردارند. اگرچه دارو‌ها و تجهیزات پزشکی تحت معافیت‌های بشردوستانه تحریم‌های یک‌جانبه قرار دارند، اما تحویل آن‌ها به ایران با اثرات تحریم‌ها بر فعالیت‌های مالی و تجاری، حمل‌ونقل و شرکت‌های بیمه، محدودیت‌های پرداخت‌های بین‌المللی و پایبندی بیش از حد شرکت‌ها و تامین‌کنندگان خارجی به تحریم، تضعیف می‌شود.

به گفته مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت جست‌وجوی مسیر‌های جایگزین غیررسمی خرید و پرداخت از طریق واسطه‌ها و روش‌های پیچیده پرداخت، از عوامل کلیدی در افزایش هزینه‌های دارو و تجهیزات پزشکی هستند.

وی یادآور شد: سرمایه‌گذاری خارجی و توافق‌نامه‌های همکاری؛ همکاری‌های علمی و آموزشی و تبادلات علمی و فرهنگی و مشارکت ایرانیان در مجامع بین‌المللی، در نتیجه تحمیل تحریم‌های یکجانبه، محدودتر شده‌اند. جمهوری اسلامی ایران میزبان بیش از ۵ میلیون مهاجر و پناهنده است که بیشتر آن‌ها افغان‌هایی نیازمند به کمک‌های بشردوستانه هستند، این درحالی است که حدود ۸۰ درصد آن‌ها فاقد مدارک قانونی اقامتی هستند. با این حال، دولت جمهوری اسلامی ایران بر تعهد خود به ادامه اجرای سیاست‌های همه‌جانبه، از جمله ارائه دسترسی به بهداشت اولیه و آموزش تأکید کرده است.

نیکنام با اشاره به تأثیر اقتصادی تحریم‌ها، محدودیت‌ها در معاملات مالی و تحویل‌ها، و کاهش علاقه تامین‌کنندگان مالی، بر توانایی دولت و بازیگران بشردوستانه برای اجرای پروژه‌ها، از جمله تأمین کالا‌های اساسی و ساخت مدارس و مراکز بهداشتی گفت: این تاثیر می‌تواند به نفع این جمعیت به شدت آسیب‌پذیر باشد.

وی ادامه داد: با توجه به تأکید خاص مدیر منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت بر "بهبود دسترسی به محصولات پزشکی مقرون به‌صرفه با تأمین زنجیره‌های تامین کارآمد در سطح منطقه‌ای و ملی"، به عنوان یکی از پروژه‌های شاخص اعلام شده، ایجاد یک سازوکار ایمن و پایدار توسط سازمان بهداشت جهانی برای تضمین دسترسی عادلانه و برابر کشور‌ها به کالا‌های بهداشتی می‌تواند گامی مهم در جهت کاهش اثرات مخرب تحریم‌ها باشد.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها