تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
محمد درویش، فعال محیط زیست خبر داد

الیمالات گوشه‌ای کوچک از ماجرای تجاوز به جنگل‌های ماست/ کاهش ۵ میلیون هکتار از جنگل‌ها در ۱۰ سال اخیر

محمد درویش، فعال محیط زیست، درباره قطع درختان جنگل الیمالات مازندران که اخیرا خبرساز شده است، گفت: الیمالات یک گوشه کوچک از ماجرای تجاوز به جنگل‌های ما به بهانه‌های مختلف است. یک زمان استقرار شهرک صنعتی، یک زمان توسعه کشاورزی، یک زمان جانمایی مسکن مهر و یک زمان هم طرح گردشگری است.

کد خبر: ۱۷۱۵۷۷
۱۰:۴۰ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۳

کاهش ۵ میلیون هکتار از جنگل‌ها در ۱۰ سال اخیر

دیدارنیوز: قطع درختان در شمال کشور به بهانه‌های مختلف در حال افزایش است. در آخرین نمونه قطع درختان جنگل الیمالات به بهانه ساخت پارکینگ یک مرکز گردشگری، صدای فعالان محیط زیست را درآورده است.

محمد درویش، فعال محیط زیست، درباره قطع درختان جنگل الیمالات به «انتخاب» گفت: اولین بار که این ماجرا رسانه‌ای شد اسفند ۱۴۰۲ بود. خبر آمد که به بهانه توسعه طرح گردشگری، مجریان آن طرح ۳ هزار درخت را قطع کرده‌اند. دادستان مازندران به این ماجرا ورود کرد و آن طرح متوقف و مدیرکل منابع طبیعی مازندران برکنار شد. همچنان آن پرونده در حال طی کردن روند قانونی بود تا اینکه ۱۰ شهریور دادستان مازندران از سمت خود کنار‌زده شد و مجریان طرح گردشگری دوباره به فعالیتشان پرداختند. سرپرست اداره کل منابع طبیعی مازندران اعلام کرده بعد از اینکه این خبر را در شبکه‌های اجتماعی دیدیم، یگان حفاظت ما از ادامه تخریب جلوگیری کرده است.

مطلب مرتبط:

مناظره‌ای درباره تاثیر مخرب فعالیت‌ها و اکتشافات معدنی بر محیط زیست

او افزود: الیمالات یک گوشه کوچک از ماجرای تجاوز به جنگل‌های ما به بهانه‌های مختلف است. یک زمان استقرار شهرک صنعتی، یک زمان توسعه کشاورزی، یک زمان جانمایی مسکن مهر و یک زمان هم طرح گردشگری است.

وی در ادامه درباره میزان دقیق قطع درختان جنگل الیمالات گفت: این سه هزار درخت، اظهار نظر خودشان است، اما فعالان محیط زیست منطقه می‌گویند رقم قطع درخت بیش از ۴ هزار درخت است. در مراسم رونمایی از این طرح، مسئولین وقت محیط زیست و منابع طبیعی هم شرکت داشتند. در واکنش‌ها، میزان قطع درخت‌ها را انکار می‌کردند. دادستان در نهایت گفت مجرمین در اظهارنامه گفته‌اند ۳ هزار درخت قطع شده و شما چطور انکار می‌کنید؟ البته هنوز هم مشخص نیست توقف این طرح چقدر جدی است.

کاهش ۵ میلیون هکتار از جنگل‌ها در ۱۰ سال اخیر

درویش درباره کاهش میزان رویشگاه‌های جنگلی ایران در ده سال گذشته گفت: اندک رویشگاه‌های جنگلی ما در حال کاهش است. مطالعه‌ای که بخش تحقیقات جنگل در مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها انجام داده، اشاره می‌کند که وسعت رویشگاه‌های ما به ۱.۶ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده در حالیکه این رقم در دهه سی، ۳.۵ میلیون هکتار بوده و بیش از نیمی از رویشگاه‌های جنگلی را در ۷۰ سال اخیر از دست داده‌ایم. طرح‌های بوستان خانوادگی و طرح‌هایی که با عنوان رونق کسب و کار ارائه شده، دلیلی برای شتاب بخشیدن به تغییرات کاربری شده است. گزارشی اوایل دهه ۹۰ کمیسیون اصل نود مجلس منتشر کرد که به صورت قانونی ۲ میلیون از مناطق منابع طبیعی تغییر کاربری یافته است.

این فعال محیط زیست افزود: طبق آمار منابع طبیعی جنگل‌ها به ۸۵ میلیون هکتار کاهش یافته و ۵ میلیون هکتار در ده سال اخیر کاهش داشته است. این‌ها نشانه‌هایی‌ست که می‌گوید در حال از بین بردن ریه‌های سرزمین هستیم.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی