تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.

بایدن «مصونیت ترامپ» را زیرسوال برد

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در واکنش به حکم دیوان عالی آمریکا درباره مصونیت ترامپ، آن را یک «اقدام خطرناک» که می‌تواند روسای جمهور را به «پادشاهان» تبدیل کند، دانست.

کد خبر: ۱۶۷۹۶۱
۰۸:۴۳ - ۱۲ تير ۱۴۰۳

بایدن «مصونیت ترامپ» را زیرسوال برد

دیدارنیوز: جو بایدن گفت که حکم دیوان عالی درباره مصونیت رئیس جمهور یک «اقدام خطرناک» است که می‌تواند روسای جمهور را به «پادشاهان» تبدیل کند و از مردم آمریکا خواست تا در انتخابات نوامبر به دونالد ترامپ رای ندهند.

دیوان عالی آمریکا در حکمی اعلام کرده است که دونالد ترامپ برای اقداماتی که در مقام رسمی خود به عنوان رئیس‌جمهور انجام داده است، از پیگرد قانونی مصون است.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پس از این حکم گفت، تصمیم دیوان عالی آمریکا به این معناست که ترامپ بعید است پیش از انتخابات پنجم نوامبر ریاست جمهوری بابت نقش داشتن در رد نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ محاکمه شود و هشدار داد، این رویه می‌تواند روسای جمهور ایالات متحده را به «پادشاهان» تبدیل کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، دیوان عالی آمریکا در حکمی اعلام کرده ترامپ برای اقداماتی که در مقام رسمی خود به عنوان رئیس‌جمهور انجام داده، از پیگرد قانونی مصون است، اما بابت عملکرد و اقداماتی که در ظرفیت خصوصی و به صورت غیررسمی انجام داده است، مصونیتی ندارد.

این حکمی تاریخی از سوی دیوان عالی آمریکاست که برای اولین بار هر نوع مصونیت رئیس‌جمهوری از پیگرد قانونی را به رسمیت می‌شناسد.

بایدن در ادامه افزود: «این ملت بر این اصل بنا شده که در آمریکا پادشاهی وجود ندارد. هر یک از ما در برابر قانون برابر هستیم. هیچکس بالاتر از قانون نیست، حتی رئیس جمهور ایالات متحده.»

وی ادامه داد، تصمیم دیوان عالی آمریکا به این معناست که اکنون عملا هیچ محدودیتی برای کاری که یک رئیس جمهور می‌تواند انجام دهد، وجود ندارد.

بایدن خاطرنشان کرد: «این یک رویه خطرناک است، چون قدرت حکمرانی و ریاست جمهوری دیگر توسط قانون محدود نمی‌شود. تنها محدودیت‌ها، فقط توسط شخص رئیس جمهوری اعمال خواهد شد.»

رئیس جمهور آمریکا افزود: «اکنون مردم آمریکا باید کاری را انجام دهند که دادگاه باید آن را انجام می‌داد، اما این کار را نخواهد کرد. مردم آمریکا درباره دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ قضاوت خواهند کرد.»

وی همچنین با اشاره به ترامپ و نقشش در ناآرامی‌ها و حمله به ساختمان کنگره در سال ۲۰۲۰ گفت: «این مرد که آشوبگران و اراذل را به کنگره آمریکا فرستاد باید بابت آن کار‌ها با محکومیت کیفری روبرو می‌شد. مردم آمریکا مستحق این هستند که پیش از انتخابات نوامبر از دادگاه‌های کشور پاسخی مناسب دریافت کنند.»

رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: «مردم حق دارند از نتایج این پیگرد قانونی قبل از انتخابات نوامبر مطلع شوند. اکنون، به دلیل تصمیم دادگاه، این امر خیلی بعید است.»

در این میان، مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات بایدن، آن‌ها را «نفرت انگیز» و «خطرناک» خواند و رئیس جمهور را به «تلاش برای تضعیف دیوان عالی» متهم کرد.

ترامپ هم‌چنین ادعا کرده بود اتهاماتی که در مورد تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ علیه او مطرح شده بود، بی‌اساس است. او حکم دیوان عالی را یک «پیروزی بزرگ برای دموکراسی» توصیف کرده است.

در مقابل کمپین انتخاباتی بایدن هم در بیانیه‌ای اعلام کرده که «این حکم حقایق را تغییر نمی‌دهد، پس بیایید در مورد آنچه در ۶ ژانویه اتفاق افتاد بسیار شفاف باشیم: دونالد ترامپ پس از شکست در انتخابات ۲۰۲۰ دست به کار شد و اوباش را تشویق کرد تا نتایج یک انتخابات را وارونه کنند. انتخاباتی آزاد و عادلانه.»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان