تیتر امروز

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...

ادعای چند دیپلمات‌ غربی درباره غنی‌سازی در ایران

دیپلمات‌های غربی ادعا کردند که ایران با «افزایش ظرفیت» غنی‌سازی اورانیوم در ۲ سایت به قطعنامه جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه خود پاسخ می‌دهد.

کد خبر: ۱۶۷۰۳۴
۱۱:۱۷ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۳

ادعای چند دیپلمات‌ غربی درباره غنی‌سازی در ایران

دیدارنیوز: دیپلمات‌های غربی مدعی شدند که ایران با «افزایش ظرفیت» غنی‌سازی اورانیوم در ۲ سایت به قطعنامه جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه خود پاسخ می‌دهد، اما «این افزایش به اندازه‌ای نیست که بسیاری نگران آن بودند.»

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۵ ژوئن با تصویب قطعنامه‌ای علیه برنامه هسته‌ای ایران، که از سوی سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشنهاد شد و هدف از طرح آن افزایش فشار‌ها بر ایران بود، از تهران خواست که «فورا، بطور کامل و بدون ابهام با آژانس همکاری کند» و محدودیت‌های اخیر برای بازرسان آن را لغو کند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام به المانیتور گفت: این قطعنامه «اثر مخربی» بر تعامل آینده خواهد داشت.

دفتر نمایندگی دائم کشورمان در نیویورک خاطرنشان کرد: تصمیم کشور‌های غربی هم عجولانه و هم غیرعاقلانه بود. بی‌شک بر روند تعامل دیپلماتیک و همکاری‌های سازنده تأثیر مخربی می‌گذارد.

در حالی که ایران بار‌ها اتهامات مقام‌های غربی مبنی بر اینکه قصد ساخت سلاح هسته‌ای را دارد، رد کرده، پنج دیپلمات در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفتند که ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام این بار قصد دارد آبشار‌ها یا خوشه‌های بیشتری از سانتریفیوژ‌ها را در هر ۲ سایت غنی‌سازی زیرزمینی خود نصب کند.

با این حال یکی از این دیپلمات‌های مستقر در وین، با اشاره به فعالیت‌های منتسب به ایران گفت «آنقدری که انتظارش را داشتم نیست».

دیپلمات‌های مذکور به جزئیاتی در مورد تعداد یا نوع سانتریفیوژ‌هایی که مدعی هستند اضافه می‌شوند یا اینکه تا چه سطحی غنی‌سازی خواهند شد، اشاره‌ای نکردند. در ادامه یک دیپلمات گفت از آن‌ها برای افزایش سریع تولید اورانیوم غنی‌شده ایران تا ۶۰ درصد، نزدیک به درجه ۹۰ درصد تسلیحات، استفاده نمی‌شود.

دیپلمات‌ها گفتند که منتظر خواهند ماند تا ببینند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اینکه ایران واقعا چه کرده، چه خواهد گفت. یکی از دیپلمات‌ها در ادامه ادعاهایش گفت، این حرکت «در پایین‌ترین حد انتظارات است و ما کاملا مطمئن هستیم که آن‌ها به هر حال آن را انجام می‌دادند، به این معنی که (این اقدام) حتی بدون قطعنامه هم اتفاق می‌افتاد.»

به گفته آن‌ها قرار است امروز (پنج‌شنبه) بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که پیشرفت فعالیت‌های ایران را رصد می‌کنند، گزارشی در این باره به اعضای آژانس ارائه دهند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی