
پارلمان اسلوونی با اکثریت آرا، رسمیت کشور مستقل فلسطین را تایید کرد و درخواست برگزاری همهپرسی در این باره توسط بزرگترین حزب مخالف دولت را رد کرد.
دیدارنیوز: پارلمان اسلوونی روز سهشنبه با اکثریت آراء رسمیت کشور مستقل فلسطین را تایید کرد و درخواست برگزاری همهپرسی در این باره توسط بزرگترین حزب مخالف دولت را رد کرد، و بدین ترتیب اسلوونی به آخرین کشور اتحادیه اروپا تبدیل شد که فلسطین را به رسمیت میشناسد.
به گزارش «رویترز»، دولت اسلوونی هفته پیش، پس از اقدام اسپانیا، ایرلند و نروژ برای به رسمیت شناختن فلسطین، که در راستای فشار بر اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در غزه است، تصمیم گرفت فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.
رابرت گلوب، نخست وزیر اسلوونی، در شبکه «ایکس» نوشت: «به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل امید را به مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه بازمیگرداند.»
رایگیری پارلمانی برای به رسمیت شناختن فلسطین قرار بود روز سهشنبه برگزار شود، و یک گروه پارلمانی در امور خارجه روز دوشنبه با اکثریت آراء تصمیم دولت را تایید کرده بود.
با این حال، حزب راستگرای دموکراتیک اسلوونی (اسدیاس) متعلق به نخست وزیر سابق کشور یانز یانسا، پیشنهادی درباره یک همهپرسی مشورتی در مورد طرح به رسمیت شناختن فلسطین ارائه کرد که میتوانست رایگیری را حداقل یک ماه به تعویق بیاندازد.
اسدیاس که بزرگترین حزب اپوزیسیون اسلوونی است، استدلال کرد که اکنون زمان مناسبی برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین نیست، چرا که این اقدام تنها به «سازمان تروریستی حماس» پاداش میدهد. اما کمیسیون امور خارجه پارلمان این پیشنهاد را «ناقص» دانست و در جلسه فوقالعاده آن را رد کرد.
به گفته رویترز، در نهایت، طرح به رسمیت شناختن فلسطین با ۵۲ رای توسط پارلمان اسلوونی تصویب شد، و پس از خروج حزب اپوزیسیون اسدیاس از جلسه رایگیری هیچکس با آن مخالفت نکرد.
به نقل از العربیه، از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا تاکنون سوئد، قبرس، مجارستان، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی، رومانی، و بلغارستان کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند، و مالت گفته است که به زودی به این جمع میپیوندد.