تیتر امروز

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
انتخابات شهرداری‌های ترکیه

«اردوغان» صدای ملت را شنید

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بعد از شکست در انتخابات شهرداری‌ها طی سخنانی با بیان اینکه پیام ملت را از طریق صندوق رای شنید، گفت: ۳۱ مارس برای ما یک نقطه عطف است. متأسفانه در آزمون انتخابات محلی مردود شدیم و به نتیجه‌ای که انتظار داشتیم نرسیدیم. نتایج انتخابات را ارزیابی و با جسارت، خودانتقادی را دنبال می‌کنیم.

کد خبر: ۱۶۳۳۷۰
۱۲:۳۴ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۳

«اردوغان» صدای ملت را شنید

دیدارنیوز: حزب جمهوری خلق ترکیه یک پیروزی ارزشمند کسب کرد و در بیشتر شهر‌های بزرگ توانست شهردار را از آن خود کند. در استانبول که قلعه اصلی و امید ریاست جمهوری است، اکرم امام اوغلو توانست بیشتر از دوره قبل رای کسب کرده است.

انتخابات محلی و شهرداری‌های ترکیه روز یکشنبه برگزار شد که نتایج جالب توجهی به همراه داشت. در این انتخابات که ۶۱ میلیون واجد شرایط رای بودند، بیش از ۷۸ درصد مشارکت کردند.

اردوغان طی دو ماه گذشته تلاش بسیاری کرد تا با تبلیغات برای نامزد‌های شهرداری‌های حزب خود بخصوص در شهر‌های استانبول، آنکارا و ازمیر، این کلانشهر‌ها را از دست حزب جمهوری خلق خارج کند، اما نه تنها ناکام ماند بلکه شهر‌های دیگری را نیز از دست داد تا حزب جمهوری خلق برای اولین بار بعد از سال ۱۹۷۷ و حدود ۵ دهه با بدست گرفتن ۱۵ کلانشهر از ۳۲ کلانشهر، تبدیل به اولین حزب ترکیه شود.

از جمله برندگان این انتخابات می‌توان به احزاب "جمهوری خلق" و "دوباره رفاه" اشاره کرد و بازندگان این انتخابات نیز حزب عدالت و توسعه، حزب حرکت ملی و حزب خوب هستند که از دوره گذشته آرای کمتری آوردند.

حزب دوباره رفاه به رهبری فاتح اربکان فرزند نجم الدین اربکان یکماه پیش از انتخابات با اردوغان به توافق نرسید و از ائتلاف جمهور خارج شد و در عین ناباوری توانست ۶ درصد آرا را به دست آورد که یک کلانشهر و چندین شهر کوچک را شامل می‌شود. می‌توان گفت که حزب دوباره رفاه آرای خود را از اسلامگرایان و بدنه حزب حاکم گرفته است. محافظه کارانی که از وضعیت اقتصادی و سیاست‌های داخلی و خارجی اردوغان سرخورده شده و به دنبال تغییر در وضعیت کشور در چارچوب اسلامگرایی بودند که حزب دوباره رفاه به این خواسته پاسخ مثبت داد.

حزب خوب به رهبری مرال آکشنر در این دوره بسیار ضعیف ظاهر شد و در حالیکه معمولاً حدود ۱۰ درصد آرای جامعه را داشت، در این دوره حدود ۴ درصد آرا را کسب کرد که یک شکست سنگین برای آکشنر و حزبش است و انتظار می‌رود با توجه به ریزش‌های انجام گرفته در حزب، او از سمتش استعفا دهد.

حزب کردی DEM نیز با کسب ۶ درصد آرا نسبت به دوره گذشته افتی ۴ درصدی داشت.

حزب جمهوری خلق یک پیروزی ارزشمند کسب کرد و در بیشتر شهر‌های بزرگ توانست شهردار را از آن خود کند. در استانبول که قلعه اصلی و امید ریاست جمهوری است، اکرم امام اوغلو توانست بیشتر از دوره قبل رای کسب کرده و علاوه بر ۱۴ منطقه گذشته، ۱۲ منطقه را نیز بدست آورد تا از مجموع ۳۹ منطقه این استان، ۲۶ منطقه در اختیار حزب جمهوری خلق باشد. در آنکارا نیز منصور یواش با پیروزی قاطع دو برابری نسبت به رقیب خود (۶۰ درصد آرا)، جای پای خود را محکم کرد.

حزب جمهوری خلق همچنین برای اولین بار سقف ۲۵ درصد آرای خود را شکست و به ۳۷ درصد رای دست یافت که از دهه ۷۰ میلادی بی سابقه است.

اردوغان بعد از این شکست طی سخنانی با بیان اینکه پیام ملت را از طریق صندوق رای شنید، گفت: ۳۱ مارس برای ما یک نقطه عطف است. متأسفانه در آزمون انتخابات محلی مردود شدیم و به نتیجه‌ای که انتظار داشتیم نرسیدیم. نتایج انتخابات را ارزیابی و با جسارت، خودانتقادی را دنبال می‌کنیم.

انتخابات شهرداری‌ها از دو جنبه اهمیت بسیاری داشته و نقطه عطفی در سپهر سیاسی ترکیه شد: اول اینکه حزب مخالف با اعتماد به نفس بیشتری در آینده فعالیت خواهد کرد و جلوی اقدامات اردوغان خواهد ایستاد و دوم اینکه این نتیجه در خارج نیز بازتاب داشته و می‌تواند جلوی ماجراجویی‌های اردوغان در منطقه را بگیرد و او را متمرکز بر داخل و اصلاح رویکرد‌های سیاسی و اقتصادی خود کند.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۳
0
0
اروغان گفت صدای مردم را شنیداما در ایران میگن امدیم که بمانیم ....
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی