تیتر امروز

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد
گفت و گوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک فعال سیاسی اصولگرا:

عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد

دیدارنیوز به مناسبت نخستین سالگرد ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ویژه برنامه ای را با عنوان «میدان پاستور» طراحی و اجرا کرد. نخستین مهمان این ویژه برنامه عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا بود.
یادداشتی از حسین علایی

یک ارزیابی کوتاه از انتخابات

حسین علایی، فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه در یادداشتی اختصاصی برای دیدارنیوز به موضوع انتخابات ۱۱ اسفندماه در ایران پرداخته که در ادامه می‌خوانید.

کد خبر: ۱۶۲۸۵۳
۱۶:۱۲ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۲

علایی

دیدارنیوز _ حسین علایی: گرچه بخش قابل ملاحظه‌ای از مردم ایران در انتخابات شرکت کردند، ولی مشارکت آحاد مختلف مردم در انتخابات برگزار شده مجلس شورای اسلامی و خبرگان از حضور بالا و مطلوبی برخوردار نبود، زیرا دولت و شورای نگهبان نتوانستند فضای مناسبی را فراهم کنند تا اکثریت مردم احساس کنند که در یک انتخابات آزاد، رقابتی و سالم شرکت می‌کنند.

بسیاری از کسانی که می‌توانستند نامزد انتخابات شوند، به دلیل نگرانی از عدم احراز صلاحیت، اصولاً وارد ثبت نام و فرآیند حضور در انتخابات نشدند. بسیاری از احزاب و گروه‌های سیاسی نیز به دلیل رد صلاحیت شدن نامزدهایشان، مردم را تشویق به حضور در انتخابات نکردند.

در انتخابات خبرگان که وضع بسیار اسف بارتر بود. در بسیاری از حوزه‌ها نه تنها عملاً رقابتی صورت نمی‌گرفت که حتی تعداد نامزد‌های تأیید شده نیز حداقل به میزان دو برابر تعداد مورد نیاز هم نبود. در عین حال مردم توانستند با رفتار خود مثل شرکت کردن و شرکت نکردن و نوع آرائی که به صندوق‌ها انداختند، پیام خود را ابراز کنند.

وجود تعداد زیاد آرای باطله نیز بیانگر آن بود که بعضی از افرادی که در پای صندوق‌ها حاضر شدند، در بین نامزد‌های ثبت نام کرده و تأیید صلاحیت شده، اشخاص مورد نظر خود را نمی‌یافتند. از طرفی برخی از افرادی مثل آقایان آملی لاریجانی و محمدرضا باهنر که انتطار داشتند از استان و شهر خود با آرای بالایی انتخاب شوند، نیز مردم به آن‌ها هیچ اقبالی نشان ندادند.

از سوی دیگر بسیاری از مردم احساس می‌کردند که شرکت در انتخابات تأثیر معناداری در سرنوشت و معیشت آن‌ها ندارد و در‌های حکمرانی بر همان پاشنه‌های قبلی خواهد چرخید، بنابراین اشتیاقی از خود برای رفتن به سر صندوق‌های رأی، نشان ندادند. البته هر کجا رقابت‌های محلی وجود داشت، تعداد شرکت کنندگان بیشتر بوده است، ولی در حوزه‌هایی که مردم منتطر رقابت‌های جدی سیاسی بودند، چنین اتفاقی رخ نداد. در هر صورت برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان و میزان مشارکت مردم در آن‌ها نتوانست وجهه و اعتبار ایران را در سطح بین المللی بالا ببرد.

برای انتخابات ریاست جمهوری هم اگر مردم احساس کنند که همچنان قرار است به گونه‌ای اقدام شود که رئیس جمهور محترم فعلی به کار خود ادامه دهد، بعید است که انتخابات پرشوری برگزار شود. مگر آنکه نظارت استصوابی کنار گذاشته شود و تعیین صلاحیت نامزد‌ها به طور کامل به مردم واگذار شود تا مردم کسی را که دوست دارند بتوانند به قدرت برسانند و او را پاسخگوی نیاز‌های خود کنند.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير