تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
بعد از درگیری فیزیکی مدافعان حجاب با پلیس مطرح شد

نظر وکیل دادگستری درباره تجمع غیرقانونی حجاب؛ پلیس باید مورد احترام باشد

پس از درگیری فیزیکی یک عده از موافقان حجاب با ماموران پلیس در یک تجمع غیرقانونی، محمدصالح نقره کار، وکیل دادگستری در این باره گفت: پلیس باید در تمام نظامات حقوقی به عنوان مجری قانون مورد احترام و تکریم باشد و شهروندان نیز باید آموزش کافی و لازم را در زمینه احترام به پلیس ببینند، کما اینکه در اعتراض‌ها و اعمال حق اعتراض هم شهروندان باید محترم شمرده شوند و پلیس نباید از ابزار خشونت آمیز و ضرب و شتم و جرح علیه شهروندان استفاده کند.

کد خبر: ۱۶۲۷۰۹
۱۲:۴۳ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۲

نظر وکیل دادگستری درباره تجمع غیرقانونی حجاب؛ پلیس باید مورد احترام باشد

دیدارنیوز: یک وکیل دادگستری گفت: پلیس باید در تمام نظامات حقوقی به عنوان مجری قانون مورد احترام و تکریم باشد و شهروندان نیز باید آموزش کافی و لازم را در زمینه احترام به پلیس ببینند.

به نقل از ایسنا، محمدصالح نقره کار درباره حمله به مامورین پلیس در یک تجمع غیرقانونی در رابطه با «حجاب» گفت: در کنار هر حقی و تحت لوای هر استحقاقی، تکلیف و مسئولیتی نهفته است و شهروندان نمی‌توانند با اعمال حق اعتراضشان به حکومت قانون، بی احترامی کنند؛ به این معنا که حق اعتراض در مورد هر تصمیم و اقدام مقامات عمومی یک حق شهروندی تلقی می‌شود و طبق اصل ۲۷ قانون اساسی کسانی که در مورد قوانین مربوط به حجاب معترضند، از این استحقاق شهروندی در اعمال حق اعتراض و تجمع برخوردارند، اما ایفا و استیفای این حق نمی‌تواند زمینه‌ای برای تزلزل حکومت قانون یا بی احترامی به کارگزاران قانون باشد.

وی تصریح کرد: پلیس باید در تمام نظامات حقوقی به عنوان مجری قانون مورد احترام و تکریم باشد و شهروندان نیز باید آموزش کافی و لازم را در زمینه احترام به پلیس ببینند، کما اینکه در اعتراض‌ها و اعمال حق اعتراض هم شهروندان باید محترم شمرده شوند و پلیس نباید از ابزار خشونت آمیز و ضرب و شتم و جرح علیه شهروندان استفاده کند، بلکه باید امنیت آن‌ها را تامین کند تا اعمال حق اعتراض خودشان را با صدای رسا بتوانند به کارگزاران امر عمومی یا هر گونه ساحت اعتراض و انتقادی ابراز کنند. در این زمینه به نظر می‌رسد اصول و استاندارد‌های حاکمیت قانون و آداب مردم سالاری و اصول و موازین دموکراسی به اندازه‌ای روشن و گویا است که نیازمند توجه و آموزش و ترویج آن در عرصه عمومی هستیم و باید در این زمینه نظام آموزشی و رسانه‌های ما هم در مورد آداب حق اعتراض و احترام حکمرانی به حق اعتراض توجه کافی بدهند و هم در مورد نحوه اعمال اعتراض و احترام به کارگزاران قانونی و به خصوص پلیس موازین و نظامات را رعایت کنند تا جامعه‌ای شایسته و حق‌هایی مورد تکریم و احترام را شاهد باشیم.

جامعه‌ای فارغ از خشونت و نفرت خواهد بود که در آن حق‌ها و تکثر‌ها محترم شمرده شود

این حقوقدان تصریح کرد: جامعه‌ای فارغ از خشونت و نفرت خواهد بود که در آن حق‌ها و تکثر‌ها محترم شمرده شود. ما نیازمند بازخوانی و بازبینی فرایند‌هایی هستیم که منتهی به هم کرامت انسانی و تکثر شهروندی می‌شود و رفتار‌های خودکامگی یا خودسرانه که هم قانون را زیر سوال می‌برد هم هنجار‌های اجتماعی را ملکوک می‌کند و هم جامعه را متاثر می‌کند، از هر گروه و دسته و جریان و حزب و حتی سازمان و ارگانی که سر بزند، مورد پسند و مقبول اخلاق عرفی اجتماعی نیست و ما باید در این زمینه توجه کنیم که نظام ارزشی ما به خصوص آموزه‌های ایرانی و گذاره‌های اسلامی و رفتار زیست جمعی ایرانی به صورت کلی یک معیار‌هایی را به عنوان رفتار پسندیده مورد قبول دارد که از هر کسی سر بزند، ممدوح است و هر کسی آنرا مورد خدشه و آسیب قرار دهد، متروک و منفور خواهد بود.

وی گفت: ما باید با ملاحظات زیست جمعی ایرانی رفتاری را ابراز کنیم که مورد سوءاستفاده ایران ستیزان یا رسانه‌های ناروای معاند مردم ایران نشود، بلکه رفتار ما با هر منطقی و از هر خواستگاهی باعث عزت و آبروی ایرانی شود؛ کما اینکه همیشه مردم ایران در بسیاری از ساعت‌ها از جمله رفتار‌های صلح طلبانه یا نودوستانه سرآمد و پیشگاهنگ بودند، در زمینه اعمال حق‌ها و کاربست استحقاق شهروندی هم باید ملاحظات کافی صورت بگیرد. به نظرم این اتفاق می‌تواند یک بهانه‌ای باشد تا جامعه شناسان، مردم شناسان و رفتارشناسان در کنار نهاد‌های عمومی و حقوقدانان بتوانند یک آسیب شناسی و بازخوانی نسبت به موضوع حق اعتراض و کاربست آن داشته باشند و هم دولت‌ها و پلیس را در مورد حق اعتراض آسیب شناسی کنند و رفتار‌های صحیح و گزاره‌ها و استاندارد‌ها و شاخص‌های درست اعمال حق اعتراض را به شهروندان آموزش دهند و هم اینکه از کاربست هر گونه خشونت در زمینه اعمال این حق بپرهیزند. این امر می‌تواند یک مدل و الگوی قابل قبولی باشد تا همه با یک یادگیری شهروندی بهتر سال جدید و سال‌های آتی را با کمترین آسیب نسبت به استیفای این حق در حین احترام به پلیس و حکومت قانون پیش رو داشته باشند.

نقره کار در پایان گفت: کاربست حق‌های اساسی و آزادی‌های بنیادین به هیچ وجه مغایرت با نظم عمومی و انسجام اجتماعی ندارد و به نظر می‌رسد که نباید این موضوع بهانه‌ای برای اعمال تضییقات علیه حق‌ها و آزادی‌ها شود بلکه باید این آموزش به شهروندان داده شود تا یک سازگاری در کاربست حق اعتراض با احترام به پلیس و نظم عمومی داشته باشند و از ایراد خسارت یا عملکرد‌های خشونت آمیز پرهیز داشته باشند و این سازگاری باید با یک آموزش شهروندی همراه باشد.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان