تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
در چهارمین سالگرد فاجعه سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران صورت گرفت

شکایت ۴ کشور از ایران به «ایکائو»

در چهارمین سالگرد فاجعه سقوط هواپیمای اوکراینی، ۴ کشور کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین از ایران به سازمان هوانوردی تجاری بین‌المللی «ایکائو» شکایت کرده‌اند.

کد خبر: ۱۶۰۹۲۱
۱۰:۱۰ - ۱۹ دی ۱۴۰۲

شکایت ۴ کشور از ایران به «ایکائو»

دیدارنیوز: کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین روز دوشنبه اعلام کردند که بابت ساقط کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی در ژانویه سال ۲۰۲۰ که منجر به کشته شدن ۱۷۶ نفر شد، از ایران به سازمان هوانوردی تجاری بین‌المللی «ایکائو» شکایت کرده‌اند.

بر اساس گزارش «رویترز»، عموم مسافران آن پرواز شهروندان چهار کشور مذکور بودند. این کشور‌ها از آن زمان به منظور پاسخگو کردن ایران یک گروه هماهنگی ایجاد کرده‌اند. آن‌ها سال گذشته گفته بودند که پرونده پرواز ساقط شده را به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه می‌دهند.

این چهار کشور روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفتند: «امروز ما، به دلیل استفاده ایران از سلاح در برابر هواپیمای تجاری، به طور مشترک دادرسی اختلافات علیه جمهوری اسلامی ایران را به سازمان هوانوردی تجاری بین‌المللی ارائه کردیم.»

به گفته رویترز، ایران می‌گوید که سپاه پاسداران به طور تصادفی جت بوئینگ ۷۳۷ را با موشک سرنگون کرد. تهران این موضوع را به «مشکل راداری» و «خطای اپراتور پدافند هوایی» در زمانی که تنش‌ها میان ایران و آمریکا بالا گرفته بود ربط داده است.

پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۲۰، دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه «امام خمینی» تهران، توسط پدافند هوایی سپاه سرنگون شد، و تمام ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

به نقل از العربیه، مقامات رسمی ایران، پس از سرنگونی این هواپیما، تا سه روز این قضیه را انکار کردند.

ایران در نهایت با پیگیری و انتشار مدارک و اسنادی توسط دولت‌های خارجی از جمله آمریکا، بریتانیا، کانادا و استرالیا مجبور به پذیرش سرنگونی این هواپیما توسط موشک‌های سپاه شد.

خانواده‌ها و بستگان قربانیان پرواز ۷۵۲ هواپیمای اوکراینی بار‌ها درباره لزوم پیگیری این پرونده به مراجع بین‌المللی مراجعه کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند روند قضایی برای پاسخگو کردن مسئولان این فاجعه در داخل ایران به جایی نمی‌رسد، و لازم است مراجع بین‌المللی در این قضیه ورود کنند.

مطلب مرتبط:

سوگِ بی‌‏پایان

قوه قضائیه: متهم ردیف اول پرونده هواپیمای اوکراینی در بازداشت است

کنعانی: استفاده ابزاری از موضوع هواپیمای اوکراینی برای اعمال فشار را نمی‌پذیریم

بعد از ماجرا‌های آبان ۹۸ و هواپیمای اوکراینی، نظر سیاسی مردم عوض شد/ کسی از احزاب نظر نمی‌خواهد

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی