تیتر امروز

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.
یادداشتی از افشین امیرشاهی

پیام دوربین‌‏های مشهد چیست؟

افشین امیرشاهی، در یادداشتی با عنوان «پیام دوربین‌‏های مشهد چیست؟» در روزنامه هم‌میهن نوشت: «دوربین‌های مشهد قرار نیست از امروز تصویری را روی صفحه مانیتور بیندازند، اما دیگر نیازی به این کار هم نیست. دوربین‌ها فعال است و این پیام منتقل شده که ما چهره و مشخصات‌تان را داریم. هر زمان که نیاز باشد می‌توانیم منتشرشان کنیم. درواقع یک‌جور تلاش برای تاثیرگذاری روی ذهن مخاطب که می‌توانیم کنترل‌تان کنیم.»

کد خبر: ۱۵۹۵۴۷
۱۳:۴۵ - ۱۸ آذر ۱۴۰۲

پیام دوربین‌‏های مشهد چیست؟

دیدارنیوز: وارد فرودگاه یا ایستگاه مترو می‌شوید و چند لحظه بعد می‌بینید تصویر و مشخصات‌تان از دوربین‌های مدار بسته که دارای فناوری پیشرفته تشخیص چهره و هویت است، روی صفحه مانیتور‌های محوطه مترو همراه با اطلاعات فردی، چون سن و جنسیت قرار می‌گیرد؛ اتفاقی که در مشهد رخ داد و بازتاب بسیار زیادی پیدا کرد و باعث تشویش، نگرانی و ناراحتی بسیاری از شهروندان در سراسر کشور شد. بازخورد‌های منفی که بیشتر شد، فرمانداری مشهد اعلام کرد: انتشار تصاویر را متوقف کردیم. هرچند دوربین‌ها در جای خودشان فعال هستند و تنها انتشار تصاویر متوقف شده است.

افشین امیرشاهی در ادامه نوشت: «در متروی مشهد بنری با این عنوان نصب شده که ۱۰ روز تا ۲ ماه حبس و یا جزای نقدی از ۲ تا ۱۰ میلیون ریال برای زنانی در نظر گرفته شده که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر می‌شوند.

فیلم گزارش اقلیت را به خاطر دارید؟ فیلم درباره یک فناوری پیشرفته است که براساس آن مجری قانون می‌تواند مجرمان را پیش از ارتکاب جرم دستگیر و زندانی کند. یک پیش‌فرض جالب در فیلم اسپیلبرگ و تام‌کروز که فلسفه اراده آزاد را به چالش می‌کشد. یک چماق تئوریک در تفکرات فلسفی فیلم که مفهوم و شرایط مطلوب مورد نظرش را بر فرق اکثریتی می‌کوبد که انگار هیچ اراده‌ای برای تغییر آینده در خودشان حس نمی‌کنند و مجبور هستند به تقدیرشان تن بدهند. پس اگر مجری قانون بتواند از طریق یک سیستم فناوری و نظارت روی ذهن مخاطبان‌شان تاثیر بگذارند که یک وضعیت فیزیکی که هنوز رخ نداده، همچنان در همان وضعیت بماند و به‌عبارتی یک مجرم بالقوه را از جرم وا‌بدارد، یک سرخوشی برای کسانی به وجود می‌آید که علاقه دارند جامعه طبق سلیقه و روش آن‌ها پیش برود.

مطلب مرتبط:

جنجال دوربین‌های متروی مشهد؛ بدون هماهنگی بوده!

دوربین‌های مشهد قرار نیست از امروز تصویری را روی صفحه مانیتور بیندازند، اما دیگر نیازی به این کار هم نیست. دوربین‌ها فعال است و این پیام منتقل شده که ما چهره و مشخصات‌تان را داریم. هر زمان که نیاز باشد می‌توانیم منتشرشان کنیم. درواقع یک‌جور تلاش برای تاثیرگذاری روی ذهن مخاطب که می‌توانیم کنترل‌تان کنیم.

دیروز که انتشار چهره مردم بازتاب منفی فراوان پیدا کرد، متولیان امر گفتند دوربین‌ها از چند ماه قبل به‌منظور بازدارندگی امنیتی در مشهد نصب شده است. آن‌طور که خودشان گفته‌اند با توجه به اتفاقات تروریستی در برخی از شهر‌های کشور این دوربین‌ها می‌تواند به برقراری امنیت در محله‌های مهم شهر کمک کند، اما از همان روزی که تصاویر و اطلاعات مردم روی صفحه‌های نمایش منتشر شد، تعریف به‌کار‌گیری دوربین‌ها این می‌شود که با تکنولوژی و هوش مصنوعی بهتر می‌توانیم امور را تحت کنترل خودمان نگه داریم.

آیا از تکنولوژی باید برای تحمیل یک نوع سبک زندگی مورد علاقه سیستم رسمی استفاده کرد؟ آیا انتشار چهره و مشخصات مردم باعث حس ترس، نگرانی و ناامنی در میان بخش‌هایی از مردم نمی‌شود؟ تکلیف کرامت انسانی و حریم خصوصی چه می‌شود؟ دستیار امور اجتماعی و حقوق شهروندی رئیس‌جمهوری هم در واکنشی، این اقدام را مغایر اصل ۲۵ قانون اساسی دانسته است که هرگونه تجسس را بدون حکم قانونی ممنوع می‌داند. باید دید کسی به علت نقض قانون اساسی مؤاخذه می‌شود؟»

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر