تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

دولت باید پاسخگو باشد؛ رئیسی گفته بود مرغ ربطی به تحریم ندارد

اسدی، عضو شورای عالی کار با بیان اینکه هیات وزیران و وزرای اقتصاد بار‌ها گفته‌اند یکی از دلایلی که نمی‌خواهند حقوق کارگر مطابق تورم بالا رود، این است که به تورم دامن می‌زند درحالی‌که افزایش حقوق کارگر تورم‌زا نیست، گفت: دولت باید پاسخگو باشد و قدرت خرید کارگر باید ترمیم شود. ما از نمایندگان مجلس توقع داریم از دولت بخواهند در مورد قدرت خرید جامعه به‌ویژه کارگران فکری بیندیشند، همان گونه که آقای رئیسی وعده کرده بود که مرغ ربطی به تحریم ندارد، اما در حال حاضر قیمت بسیاری از اقلام افزایش یافته است.

کد خبر: ۱۵۸۴۹۸
۰۹:۴۳ - ۲۳ آبان ۱۴۰۲

درخواست جلسه مزدی شورای عالی کار؛ رئیسی گفته بود مرغ ربطی به تحریم ندارد

دیدارنیوز: عضو شورای عالی کار با بیان اینکه با دستمزد مصوب شورای عالی کار تحصیل کرده‌ها رغبت به فعالیت در امور تولیدی ندارند گفت: مزد منطقه‌ای زمانی باید تعیین شود که دولت یک مزد ملی منصفانه تعیین کرده باشد.

با افزایش هزینه‌های سبد معیشت کارگران درسال جاری، یکی از دغدغه‌های جامعه کارگری بحث ترمیم مزدی است. کارگران بیان می‌کنند قبل از ورود به جلسات دستمزد ۱۴۰۳ دستمزد سال ۱۴۰۲ باید ترمیم شود و کارگران با عقب ماندگی مزدی برای مباحث مزد ۱۴۰۳ وارد نشوند.

۸ آبان ماه سال جاری جلسه شورای عالی کار تعیین شد و بر خلاف انتظار کارگران موضوع افزایش حقوق کارگران در این جلسه پیگیری نشد.

محسن باقری، عضو شورای عالی کار می‌گوید: ترمیم دستمزد کارگران در میانه سال مبنای اقتصادی دارد و با توجه به افزایش نرخ سبد معیشت و ناتوانی در کاهش محسوس نرخ تورم باید این اتفاق بیفتد. ضمن اینکه دولت در نشست تعیین مزد ۱۴۰۲ به نمایندگان کارگری قول داده بود که در صورت ترمیم مزد کارمندان، مزد کارگران نیز ترمیم شود. در حال حاضر مزد کارمندان در قالب مزایا و رفاهیات ترمیم شده و ما انتظار داریم این اتفاق برای کارگران نیز رقم بخورد.

نماینده کارگری شورای‌عالی کار گفت: البته اینکه دولت و طرف کارفرمایی به ترمیم دستمزد امسال کارگران رضایت بدهند یا نه، بستگی به پای‌بندی دولت به عهد خود دارد.

نماینده کارگری در شورای‌عالی کار گفت: ترمیم دستمزد کارگران تا پایان آبان ماه در جلساتی با حضور نمایندگان طرفین به صورت کارشناسی بررسی خواهد شد.

اکنون نمایندگان کارگری انتظار دارند که در جلسه پایان آبان ماه بحث ترمیم مزد بررسی شود.

آیت اسدی، عضو شورای عالی کار با اشاره به اینکه دولت در تعیین مزد ۱۴۰۲ با پیش کشیدن بحث تورم سرکوب مزدی کرد گفت: در جلسات شورای عالی کار نظرات خود را درباره دستمزد اعلام کردیم. چندین سال است که رهبرانقلاب سال را با عنوان بهره وری و تولید نامگذاری کرده است، دولت‌ها نیز موظف هستند در این راستا قوانین حمایتی داشته باشند,، اما متأسفانه شاهد هستیم به جای اینکه قوانین حمایتی وضع شود، قوانین حمایتی که از قبل هست را کمرنگ می‌کنند.

عضو شورای عالی کار با بیان اینکه بحث مزد برای نیروی کار بسیار مهم است افزود: وقتی مزد که بسیار مهم است را کم اهمیت جلوه می‌دهند نباید انتظار داشته باشیم با این مزدی که شورای عالی کار تصویب کرده است، نیروی کار تحصیل کرده مشغول کار شود؛ بنابراین نمی‌توانیم به بهره وری برسیم.

وی گفت: دولت برای حداقل دستمزد کارگران در سال جاری تمام‌قد جلوی محاسبه سبد معیشت بر اساس تورم ایستاد و اجازه چانه‌زنی بین نمایندگان کارگری و کارفرمایی را نداد و در عین حال وزیر کار در مصاحبه چند وقت پیش خود گفته بود که کارگران و کارفرمایان در مورد مزد کارگران با همدیگر گفتگو کنند.

عضو شورای عالی کار اظهار داشت: درخواست ما هم این است که با توجه به تورمی که روی داده و قدرت خرید کارگر کم شده است، مشکلات عدیده‌ای برای جامعه کارگران ایجاد شده و باید جلساتی برگزار شود که مباحث مزدی بین کارگر و کارفرما مطرح شود و راه‌هایی برای جبران سفره از دست رفته کارگری اندیشیده شود. در حال حاضر هم امیدمان به برگزاری جلسه در آخر آبان ماه است.

اسدی گفت: مزد منطقه‌ای زمانی مطرح می‌شود که یک مزد ملی منصفانه و دقیق تعیین شده باشد و بگوییم در کنار مزد ملی، مزد منطقه‌ای برای برخی مناطق تعیین شود. اما متأسفانه مسئولان برای مزد ملی هم همراهی نمی‌کنند.

عضو شورای عالی کار اظهار داشت: هیات وزیران و وزرای اقتصاد بار‌ها گفته‌اند یکی از دلایلی که نمی‌خواهند حقوق کارگر مطابق تورم بالا رود، این است که به تورم دامن می‌زند درحالی‌که افزایش حقوق کارگر تورم‌زا نیست، از طرفی وزیر کار قول داده بود، امسال تورم در حول و حوش ۲۰ درصد باشد و بالاتر نرود، اما اکنون تورم در کالا‌های اساسی مانند روغن، شکر، قند، گوشت، مرغ، تخم مرغ، برنج، حبوبات و سایر کالا‌ها افزایش یافته، بنابراین باید دولت پاسخگو باشد و قدرت خرید کارگر باید ترمیم شود.

وی افزود: ما از نمایندگان مجلس توقع داریم از دولت بخواهند در مورد قدرت خرید جامعه به‌ویژه کارگران فکری بیندیشند، همان گونه که آقای رئیسی وعده کرده بود که مرغ ربطی به تحریم ندارد، اما در حال حاضر قیمت بسیاری از اقلام افزایش یافته است.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی