تیتر امروز

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.
اعظم محمداکبری، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا اعلام کرد

سن مناسب بارداری؛ زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود

اعظم محمداکبری، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا گفت: سن مناسب برای بارداری اول سنین ۱۸ تا ۲۴ سالگی است. پیش از ۱۸ سالگی، به دلیل خطر بروز عوارض جدی بارداری و ناهنجاری‌های جنینی، اقدام به بارداری توصیه نمی‌شود.

کد خبر: ۱۵۷۶۹۴
۱۱:۱۷ - ۰۶ آبان ۱۴۰۲

بارداری زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود

دیدارنیوز: عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با اشاره به ارتباط سن و توان باروری زنان، گفت: به‌طور طبیعی دوره باروری زنان محدود و کاملاً وابسته به سن است بنابراین، لازم است دختران و زنان درباره تأثیر سن بر توان فرزندآوری خود بیشتر بدانند تا بتوانند با برنامه‌ریزی درست مانع از دست رفتن این دوره طلایی شوند.

دکتر اعظم محمداکبری درباره شروع سن باروری زنان، بیان کرد: سن باروری دختران از زمان بلوغ آغاز می‌شود. یعنی از زمانی که تغییرات جسمی ناشی از بلوغ، مانند رشد پستان‌ها رخ می‌دهد، حتی اگر خونریزی قاعدگی آغاز نشده باشد، امکان بارداری وجود دارد.

وی درباره بهترین سن برای بارداری اول، گفت: سن مناسب برای بارداری اول سنین ۱۸ تا ۲۴ سالگی است. پیش از ۱۸ سالگی، به دلیل خطر بروز عوارض جدی بارداری و ناهنجاری‌های جنینی، اقدام به بارداری توصیه نمی‌شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در ادامه، افزود: نکته بسیار مهم درباره اثر سن بر باروری زنان این است که از ۳۵ سالگی روند کاهش توان باروری زنان آغاز می‌شود و این روند کاهشی پس از ۴۰ سالگی شتاب می‌گیرد. همچنین، پس از ۴۰ سالگی خطر سقط و بروز ناهنجاری‌های جنینی به‌شدت افزایش می‌یابد بنابراین؛ به تعویق انداختن ازدواج و فرزندآوری با افزایش خطر ناباروری همراه است.

او تاکید کرد: باید بدانیم که با افزایش سن، نه تنها شانس بارداری طبیعی، بلکه شانس موفقیت روش‌های کمک‌باروری نیز کاهش می‌یابد، زیرا به‌طور فیزیولوژیک، هم از تعداد تخمک‌ها و هم از کیفیت آن‌ها کاسته می‌شود.

محمداکبری درباره دیگر عوامل خطر ناباروری زنان، اظهار کرد: علاوه بر سن، عوامل دیگری نیز بر توان باروری اثرگذارند. جراحی در ناحیه شکم و لگن، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی در ناحیه لگن می‌تواند باعث کاهش باروری زنان شود. در چنین مواردی توصیه می‌شود پیش از اقدام به درمان، برای حفظ باروری از طریق فریز تخمک یا جنین اقدام شود.

به گفته وی همچنین، عوامل ژنتیکی مانند سابقه ناباروری یا یائسگی زودرس در خانواده نیز از جمله عوامل خطر ناباروری است و خانم‌هایی که چنین سابقه‌ای در خانواده دارند، باید هرچه زودتر برای بارداری یا حفظ باروری اقدام کنند.

به نقل از رسانه مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، این جراح و متخصص زنان و زایمان در پایان، یادآور شد: اگرچه برخی عوامل خطر ناباروری مثل سن و ابتلا به بدخیمی‌ها خارج از اراده فرد است، اما عوامل خطر دیگری نیز وجود دارند که فرد می‌تواند آن‌ها را کنترل کند. خانم‌ها باید بدانند که چاقی، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر، مصرف غذا‌های ناسالم و قرار گرفتن مداوم در معرض سموم و آلاینده‌های محیطی اثرات منفی بر باروری دارند و می‌توانند باعث کاهش کمی و کیفی ذخیره تخمدان شوند.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر