پس از حمله نظامی گروه حماس به اسرائیل که جهان را تحت تاثیر قرار داد و صدها کشته و هزاران زخمی از دو طرف برجای گذاشته، روزنامه والاستریت ژورنال مدعی شد که این حمله با چراغسبز و کمک ایران طراحی و اجرا شده است.
دیدارنیوز: بر اساس گزارشی که روز یکشنبه در روزنامه والاستریت ژورنال منتشر شد، حملاتی که حماس از بامداد شنبه علیه اسرائیل آغاز کرده، با چراغ سبز و کمک ایران انجام شده و از هفتهها قبل نیز با کمک مقامات امنیتی ایران برنامهریزی شده است.
در این گزارش، به نقل از اعضای ارشد حماس و حزبالله آمده است که نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ماه اوت با حماس برای برنامهریزی این تهاجم گستردۀ هوایی، زمینی و دریایی همکاری داشتند و مقامات ایران در دیدار هفته گذشتهای که در بیروت با مقامات حماس داشتند، برای انجام این حملات «چراغ سبز» نشان دادند.
در این گزارش آمده است که نیروهای سپاه و نمایندگان گروههای شبهنظامی مورد حمایت ایران از جمله حماس و حزبالله لبنان، طی چند نشست در بیروت برنامههای تاکتیکی و استراتژیک این حمله را بررسی و اصلاح کردند.
طرح کلی این بوده است که جنگی فعال با اسرائیل در همه جبههها با کمک حزبالله و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در شمال و جهاد اسلامی فلسطین و حماس در غزه و کرانه باختری آغاز شود.
واکنش ایالات متحده
مقامات ایالات متحده در اولین واکنش به این گزارش، از تایید آن خودداری کردند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا عصر یکشنبه در گفتگو با شبکه خبری «سیانان» گفت که واشنگتن شواهدی در دست ندارد که نشان دهد ایران این حمله را هدایت کرده یا در پشت آن بوده است.
بلینکن همچنین اعلام کرد که ایران هنوز نتوانسته حتی یک دلار از ۶ میلیارد دلاری که در قبال مبادله زندانیان ایران و آمریکا در ماه سپتامبر آزاد شده را خرج کند.
گزارش «والاستریت ژورنال» در حالی منتشر شده است که رهبر جمهوری اسلامی ایران با انتشار پستی در شبکه «ایکس» یا همان توییتر پیشین، این حملات را ستوده و بار دیگر از دولت اسرائیل به عنوان سرطان و رژیم غاصب یاد کرده است که درنهایت نیز به دست مردم فلسطین و نیروهای مقاومت منطقه ریشهکن خواهد شد.
همچنین ساعاتی قبل از انتشار این گزارش، غازی حمد (یکی از سخنگویان حماس) در گفتگو با شبکه خبری بیبیسی اعلام کرده بود که این گروه از «حمایت مستقیم ایران» برخوردار است و جمهوری اسلامی همچنین قول داده است که «تا زمان آزادی فلسطین و بیتالمقدس در کنار مبارزان فلسطینی باشد».
دو روز پس از آغاز این حملات که جدیترین تهدید علیه دولت اسرائیل از زمان جنگ یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ محسوب میشود، گزارشها حاکی از کشته شدن بیش از ۷۰۰ اسرائیلی و زخمی شدن بیش از ۲ هزار نفر دیگر است.
در میان کشتهشدگان، شماری از شهروندان دیگر کشورها از جمله آمریکا، آلمان و دستکم ۱۰ شهروند نپال که در اسرائیل دانشجو بودند نیز دیده میشوند. بیش از ۱۳۰ نظامی و غیرنظامی اسرائیلی نیز در غزه گروگان گرفته شدهاند.
در آن سوی جبهه نیز اخبار حاکی از کشته شدن ۴۱۳ فلسطینی است و گفته میشود که در این مدت، از نوار غزه بیش از ۲۵۰۰ موشک به سمت خاک اسرائیل شلیک شده است.