تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
دیدار کمبود برخی داروهای مهم سرطان در کشور را بررسی می‌کند

این گزارش نیست؛ هشدار است/ رهاورد عین‌اللهی از قاهره چیست؟

مشاور پیشین وزارت بهداشت زمانی از کمبود برخی دارو‌های بیماران مبتلا به سرطان در کشور گلایه می‌کند که این دارو‌ها با مبالغ هنگفتی در بازار سیاه فروخته می‌شود؛ مطلب پیش رو یک هشدار است نه گزارش.

کد خبر: ۱۵۶۸۵۳
۱۸:۱۷ - ۱۶ مهر ۱۴۰۲

این گزارش نیست؛ هشدار است/ عین اللهی در راه کشف اهرام ثلاثه!

 

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: یکی از بزرگترین عوامل تغییر سبک زندگی برای انسان‌ها ابتلا به انواع بیماری بوده که نگران کننده‌ترین آن "سرطان" است. پزشکان و متخصصان هشدار‌های جدی را درباره میزان ابتلا افراد به این بیماری صادر می‌کنند و البته جامعه هدف اصلی آن‌ها جوانان هستند.

هر چند این بیماری پیر و جوان نمی‌شناسند، اما مهم‌ترین موضوع در زمان ابتلا به این بیماری وجود دارو است، دارو‌هایی که به گفته سید محسن رضوی مشاور پیشین وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو حدود ۵۰ درصد آن در ایران تولید می‌شود، اما مدتی است کمبود برخی از دارو‌های بیمار‌ها بدون دلیل مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است که مسئولان باید در این زمینه پاسخگو باشند.

فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان راه برون رفت از این شرایط را بهره مندی از انکولوژیست‌ها در زمینه دارو‌های جدید دانست و تاکید کرد که تصمیم گیران باید با مشورت و مشاوره یا به سوی تولید حرکت کنند با در نهایت دارو‌های مورد نیاز را وارد کنیم.

درست در روزی که مشاور پیشین وزارت بهداشت این صحبت‌ها را بیان می‌کرد و از مسئولان خواسته بود کمبود دارو‌های بیماران سرطانی را بررسی کنند دو اتفاق افتاد، نخست اینکه خبر رسید بهرام عین اللهی وزیر بهداشت فرصت شرکت دومین سمینار سرطان در جوانان را نداشته و خود را برای سفر چهار روزه به مصر (قاهره) و شرکت در ﻫﻔﺘﺎﺩﻣﯿﻦ ﻧﺸﺴﺖ ﮐﻤﯿﺘﻪ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺍﯼ ﺩﻓﺘﺮ ﻣﺪﯾﺘﺮﺍﻧﻪ ﺷﺮﻗﯽ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ آماده می‌کند و دوم اینکه دارو‌های بیماران سرطانی از داروخانه به قیمت ۴۰ هزار تومان خریداری و در بیرون داروخانه تا ۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

این موضوع را سید محسن رضوی مشاور پیشین وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مطرح می‌کند و می‌گوید: کمبود موقت داروها، باعث ایجاد بازار کاذب موازی شده است طوری که یک آمپول ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی، مقابل داروخانه معروف در تهران به قیمت ۵ تا ۱۰ میلیون به فروش می‌رسد.

این فوق تخصص خون و سرطان ادامه می‌دهد: مسئولان نظام سلامت باید پاسخ بدهند، در حالی که دارو‌های بسیار گران قیمت وارد کشور می‌شود، چرا یک آمپول که قیمت زیادی ندارد، وارد نمی‌شود.

متخصصان می‌گویند دارو‌های جدید در سال‌های اخیر، برای نجات جان بیماران و افزایش طول عمر آنان، تولید و وارد بازار دارویی شده که ما هم بخشی از این دارو‌ها را به طور روزمره استفاده می‌کنیم و این دارو‌ها در نجات جان بیماران و افزایش طول عمر آن‌ها نقش دارند، از این رو کمبود دارو از یک سو و بازار کاذب از سوی دیگر می‌تواند نقطه اعتراض برای جامعه پزشکی و کشور باشد که چرا چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد.

رضوی معتقد است: وزارت بهداشت باید تیمی را برای بررسی این قبیل مشکلات در نظر بگیرد که وقتی دارویی در داروخانه نیست، چرا باید همان دارو در دست دلالان باشد.

البته کمبود دارو در کشور نه مربوط به دیروز است نه امروز و نه مربوط به بیماری خاص. همان روز‌هایی که ویروس کووید ۱۹ در کشور جولان می‌داد روزی حدود هزار نفر جان را از دست می‌دادند و دارو‌های کرونایی در بیمارستان‌ها پیدا نمی‌شد، اما در بازار سیاه به راحتی در دسترس بود، اما با قیمت‌های گزاف.

مسئول مستقیم این نقیصه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است و هر زمانی که موضوعات این چنین پررنگ می‌شود و بعد رسانه‌ای آن بیشتر می‌شود تازه مدیران یادشان می‌آید که باید کاری بکنند و حرفی بزنند. البته انکار کردن و پاسخگو نبودن وزیر بهداشت از صفات بارز بهرام عین اللهی است، اما با بالا رفتن آمار ابتلا به انواع بیماری‌های سرطان در کشور، توجه به بحث دارو چه در تولید و چه در واردات باید بیش از گذشته باشد البته اگر بازدید‌های میدانی و سفر‌های داخلی و خارجی فرصتی را به وزیر محترم بدهد.

در نهایت این امید وجود دارد که بهرام عین اللهی از ﻫﻔﺘﺎﺩﻣﯿﻦ ﻧﺸﺴﺖ ﮐﻤﯿﺘﻪ ﻣﻨﻄﻘﻪ‌ﺍﯼ ﺩﻓﺘﺮ ﻣﺪﯾﺘﺮﺍﻧﻪ ﺷﺮﻗﯽ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﻧﯽ بهداشت در قاهره با دست پر برگردد یعنی یا با خود قرارداد واردات دارو‌های مختلف را بیاورد یا خود دارو‌های ضروری را و مردم هم با تغییر سبک زندگی و آموزش های اساسی راه‌های مقابله و حتی پیشگیری از انواع سرطان‌ها و سایر بیمارهای خطرناک را بیاموزند.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر