تیتر امروز

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
یک کارشناس و تحلیلگر اقتصادی مدعی شد

منتظر کاهش قیمت دلار و کالا‌های اساسی باشید!

احمد صالحی، عضو انجمن کارآفرینان ایران با اشاره به آغاز تحولات اقتصادی با استفاده از منابع ارزی آزاد شده مدعی شد که کاهش قیمت دلار و کالا‌های اساسی در راه است.

کد خبر: ۱۵۵۹۴۹
۱۰:۳۲ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲

اقتصاد

دیدارنیوز: کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: آزادسازی منابع ارزی را باید یکی از دستاورد‌های دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم و بانک مرکزی خواند.

احمد صالحی، عضو انجمن کارآفرینان ایران درباره اثرات منابع ارزی آزاد شده ایران توسط آمریکا بر بازار ارز و کالا‌های اساسی گفت: پس از اینکه خبر‌هایی از آزادسازی ۶ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران توسط آمریکا منتشر شد این سوال پیش آمد که از این منابع ارزی چه استفاده‌ای می‌توان کرد. در نتیجه با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم و با توجه به منابع و مصارف ردیف‌های بودجه، باید در نگاه اول برای این آورده ارزی بهترین تصمیم را گرفت. پیش از آن البته باید این موضوع را یکی از نتایج مطلوب دیپلماسی ارزی و اقتصادی دولت سیزدهم و بانک مرکزی خواند که باعث شد بخشی از مطالبات ارزی ما وصول شود.

این فعال اقتصادی با اشاره به افتتاح حساب شش بانک ایرانی در قطر برای واریز منابع ارزی آزاد شده و در اختیار گرفتن این منابع از طریق مبادلات بانکی گفت: هم اکنون بهترین زمان برای بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی پولی و ارزی کشور است تا با در اختیار گرفتن این منابع وارد عمل شود. خوشبختانه با توجه به اینکه بانک مرکزی سیستم دقیق و منظمی را جهت تخصیص ارز پیاده سازی و گروه‌های کالایی مختلف را مشخص کرده حالا می‌تواند از این منابع به عنوان شوک اولیه و موثر در بازار ارز، واردات و همچنین روند تولید کالا بهره ببرد.

وی ادامه داد: بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ما برای توسعه و تنوع و ارتقای کیفی محصولات خود نیازمند منابع مالی هستند و اگر متولیان دولت و بانک مرکزی باور دارند که تولید چقدر اهمیت دارد و نقش آن در پیشرفت کشور تا چه حد است باید از این منابع غیر قابل پیش بینی حداکثر استفاده را در بخش تولید ببرند. بدین ترتیب هم باعث دلگرمی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در و تجار خواهند شد و هم گامی محکم در جهت کنترل تورم برمی‌دارند.

صالحی با تاکید بر اینکه آزادسازی این منابع ارزی می‌تواند بزودی باعث کاهش قیمت و همچنین مدیریت بهتر بانک مرکزی در بازار ارز شود گفت: مشکل اصلی ما در نوسانات ارزی و تورمی، بالا رفتن سطح تقاضا نسبت به عرضه است و هم اکنون با توجه به منابعی که در اختیار داریم بهترین زمان است که سطح عرضه را بالا ببریم؛ چه بسا تداوم این روند می‌تواند شرایط رو به کاهش بودن قیمت را هم به همراه داشته باشد. تجربه سال‌های گذشته نشان داده ما همواره یک روند افزایش تورمی داشتیم، پس چه بهتر که اکنون با عرضه بیشتر ارز به تدریج از وضعیت کنونی عقب‌گرد کرده و اتفاقی که در دولت‌های قبلی نتوانستیم آنرا تجربه کنیم، در دولت سیزدهم رقم بزنیم.

عضو انجمن کارآفرینان ایران با اشاره به این موضوع که با ورود ارز و سرمایه گذاری خارجی و آزادسازی و روان سازی منابع ارزی قطعاً کشور می‌تواند تحولات شگرفی را در اقتصاد شاهد باشد گفت: همزمانی آزادسازی منابع و تبادلات ارزی و همچنین اصلاحات اقتصادی در دولت سیزدهم را باید به فال نیک گرفت. در واقع سطح رضایت ملی نیز تابع مستقیمی از سطح رشد اقتصادی است که اگر بتوانیم با تکیه بر همین منابع ارزی آزاد شده و استفاده بهینه از منابع ارزی قبلی، فضای کسب و کار و تولید را رونق بخشیم، می‌توانیم نیاز‌های معیشتی و روزمره مردم را هم پاسخگو باشیم. تمام این مسایل به زیرساخت تامین و توسعه درآمد دولت بر می‌گردد که با توجه به شرایط تحریم و محدودیت‌های مختلف می‌توان از این منابع به بهترین شکل برای بهبود وضعیت استفاده کرد.

وی با پیش‌بینی اینکه اثرات منابع آزاد شده در بازار ارز بزودی احساس خواهد شد گفت: با اعمال تصمیمات کارشناسی و اصولی در نحوه استفاده از منابع ارزی آزاد شده، شاهد تثبیت و کنترل قیمت ارز و کاهش قیمت کالا‌های اساسی خواهیم بود و این همان هدفی است که هم بانک مرکزی و هم دولت به دنبال آن هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی