تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

ورود مقام تایوانی به آمریکا؛ چین تهدید کرد

چین روز یکشنبه در واکنش به ورود معاون رئیس جمهوری تایوان به خاک آمریکا وعده داد که «اقدامات قاطع و سختی» در پیش خواهد گرفت.

کد خبر: ۱۵۴۱۴۷
۱۱:۴۷ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۲

تایوان

دیدارنیوز: وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد: پکن از نزدیک بر روند تحولات (مربوط به این سفر) نظارت می‌کند و اقدامات جدی و قاطعانه‌ای را برای حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی خود اتخاذ خواهد کرد.

پکن در واقع تایوان را به عنوان یکی از استان‌های خود قلمداد می‌کند و تاکید دارد که در صورت لزوم روزی آن را با استفاده از زور پس خواهد گرفت و به قلمرو تحت حاکمیت خود برخواهد گرداند.

چین خواهان «یکپارچگی مجدد به شکل مسالمت آمیز» با سرزمینی است که اکنون توسط یک نظام دموکراتیک اداره می‌شود، اما در عین حال بار‌ها تاکید کرده است که هرگز استفاده از نیروی نظامی برای رسیدن به این هدف را نادیده نمی‌گیرد.

پکن از روابط نزدیک بین مقامات تایوانی و برخی کشور‌های غربی، به ویژه ایالات متحده طی سال‌های اخیر ه شدت خشمگین است و این مناسبات را تهدیدی برای تمامیت ارضی خود می‌داند؛ به باور مقامات دولت چین این دیدار‌ها نوعی مشروعیت را برای مقامات تایوان به ارمغان می‌آورد.

در بیانیه وزارت امور خارجه چین آمده است: «چین قاطعانه با هرگونه تماس رسمی میان ایالات متحده و تایوان مخالف است و این امر را که جدایی‌طلبان فعال برای استقلال تایوان بتوانند به آمریکا سفر کنند، بر نمی‌تابد.»

این بیانیه سپس از نوعی «تبانی» میان ایالات متحده و تایوان برای فراهم کردن امکان سفر ویلیام لای به آمریکا به بهانه ترانزیت فرودگاهی یاد می‌کند و تاکید دارد که «فعالیت سیاسی» معاون رئیس جمهوری تایوان در ایالات متحده به این بهانه «به طور جدی حاکمیت و تمامیت ارضی چین را تضعیف می‌کند.»

طبق گزارش‌های رسمی، ویلیام لای قرار بود برای ادامه سفر خود به پاراگوئه تنها توقفی کوتاه در ایالات متحده داشته باشد و به عنوان ترانزیت از فردوگاه این کشور استفاده کند.

لای که برای شرکت در مراسم تحلیف سانتیاگو پینا، رئیس جمهوری جدید پاراگوئه راهی آسونسیون شده پیش از سفر اعلام کرده بود «منتظر دیدار با دوستان آمریکایی» در توقف میان سفر است.

پاراگوئه تنها کشوری در آمریکای جنوبی است که تایپه را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت می‌شناسد.

ویلیام لای روز یکشنبه با انتشار عکسی از خود در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد که به نیویورک رسیده است. هواپیمای حامل ویلیام لای هنگام برگشت از سفر به پاراگوئه نیز قرار است در فرودگاه سانفرانسیسکو توقف داشته باشد.

تسای اینگ ون، رئیس جمهوری تایوان نیز پیش‌تر در ماه آوریل هنگام سفر به دو کشور گواتمالا و بلیز توقفی کوتاه در نیویورک داشت و در جریان آن با کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ملاقات کرد.

لای نامزد جانشینی تسای اینگ ون، رئیس جمهوری فعلی تایوان است؛ هر دو چهره سیاسی از یک حزب مبارزه‌جو برای استقلال این جزیره خودمختار هستند.

ارتش چین ماه آوریل گذشته در واکنش به ملاقات کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با خانم تسای در ایالات متحده، مانور‌های سه روزه‌ای را در اطراف جزیره ترتیب داد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی