تیتر امروز

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.
اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
روایت اشک‌ها و لبخند‌های داود سلیمانی در تنگنای نوزدهم (قسمت پایانی)  

به قاضی گفتم من را در کوی دانشگاه شلاق بزنید مومنین ببینند/ در مجلس ششم به ما زمین و خودرو دادند، نگرفتیم/ سال ۹۰ بچه‌های اصلاح‌طلب از خاتمی دلخور شدند

در قسمت سوم و پایانی از تنگنای نوزدهم، حامد شجاعی بخش اصلی از حوادث کوی دانشگاه و دوران نمایندگی مجلس را با داود سلیمانی مرور کرده است. این ویدیو در رسانه‌های مجازی دیدار نیز قابل مشاهده است.

کد خبر: ۱۵۲۹۸۱
۱۳:۱۱ - ۲۹ تير ۱۴۰۲

تنگنا داود سلیمانی

عکس‌ها: آرش راهبر

 

دیدارنیوز ـ حامد شجاعی: سال ۱۳۷۸ را می‌توان به عبارتی پر افت و خیزترین سال دوران عمر دولت اصلاحات به ریاست سید محمد خاتمی دانست. این سال با ترور سپهبد علی صیاد شیرازی آغاز شد و با ترور سعید حجاریان پایان یافت. در این میان ماجرای خودکشی سعید امامی، طرح اصلاحیه قانون مطبوعات در مجلس پنجم و توقیف روزنامه سلام در پی افشای نقش امامی در تهیه اصلاحیه قانون مذکور با منتهی شدن به فاجعه حمله به کوی دانشگاه فضای اجتماعی و سیاسی کشور را به نقطه‌ای رساند که برای بسیاری از ناظران یادآور ماه‌های پرکشمکش آغازین سال شصت بود.  

ویدیو قسمت سوم تنگنا با داود سلیمانی را اینجا ببینید


اگر چه نهایتا به هر ترتیبی آرامش نسبی به جامعه بازگشت و غائله بعدی که بهانه انتشار یک مطلب طنز در  نشریه دانشجویی موج پلی‌تکنیک تهران به راه افتاد مانند قبلی‌ها دولت و ملت را متاثر نساخت. در چنین حال و هوایی انتخابات مجلس ششم در اواخر بهمن آن سال برگزار شد. داود سلیمانی و دفتر تحکیم وحدت از جمله نام‌هایی هستند که همزمان با حمله به کوی دانشگاه تهران و البته از آن تاریخ به بعد نامشان با آن فاجعه گره خورد.

سلیمانی و پنج کاندیدای مورد حمایت دفتر تحکیم وحدت موفق به جلب رای موکلان حوزه‌های انتخابیه خود شدند تا این احساس در میان عده‌ای به وجود بیاید که شاید این نمایندگی، مزد و مابه‌ازای مدیریت اعتراضات تند دانشجویان در تابستان هفتاد و هشت است. اگر چه این فرضیه با نزدیک شدن به پایان دوران مجلس ششم و تشدید برخورد‌ها با سلیمانی و نمایندگان تحکیمی مجلس به تدریج رنگ باخت و در ادامه داود سلیمانی، سیدعلی‌اکبر موسوی خوئینی و علی تاجرنیا در مقاطع مختلف از جمله بعد از ماجرا‌های خرداد هشتاد و هشت طعم حبس را هم چشیدند.

اینکه سلیمانی و همراهانش در مجلس ششم چه دستاورد‌هایی داشتند و چرا در عین طرح ادعای مسلوب‌الاختیار بودن مجلس بار دیگر برای ورود به نهاد قانونگذاری نامزد شدند و به  پای این نامزدی تا سر حد مقابله با راس هرم نظام سیاسی کشور در قالب تحصن در مجلس ایستادند از ابهامات تاریخی‌ست که در این برنامه تنگنا سعی شد پاسخ‌های داود سلیمانی به آن‌ها اخذ شود. اگر چه این تنگنای طولانی به همین جا ختم نشد و درباره وقایع و تحولات سال‌های اخیر هم از این نماینده سابق مجلس و عضو حزب مشارکت پرسیدم.

بخش سوم تنگنای نوزدهم را می‌توان روایت اشک‌ها و لبخند‌ها نامید. لبخند‌هایی گاهی تلخ و گاه شیرین بر آنچه گذشت و اشک‌هایی برای آینده پر بیم و امید ایران.

تنگنا داود سلیمانی

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر