خیار دریایی، یک غذای لذیذ دریایی محبوب در آسیا محسوب میشود و به گفته محققان دانشگاه استرالیای جنوبی، این غذا نه تنها خوشمزه است، بلکه کلید پیشگیری از دیابت را نیز در اختیار دارد.
دیدارنیوز: تیمی از دانشمندان در مطالعات جدید خود به بررسی خواص دارویی خیار دریایی با نام علمی Holothuria scabra پرداخته و دریافتند که خیار دریایی خشک و فرآوری شده با عصاره نمک میتواند به طور موثری از تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته یا AGEs جلوگیری کند. گلیکاسیون پیشرفته شامل ترکیباتی است که با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است.
گلیکاسیون پیشرفته زمانی تشکیل میشود که پروتئینها و چربیها با قندهای موجود در جریان خون ترکیب شوند. سطوح بالای گلیکاسیون پیشرفته میتواند منجر به عوارض شدید دیابت مانند بیماریهای قلبی، آلزایمر، پارکینسون، بیماری کلیوی و حتی سرطان شود.
دکتر پرمال دئو (Permal Deo)، محقق ارشد دانشگاه استرالیای جنوبی در این رابطه میگوید: درک این که چگونه ترکیبات زیست فعال موجود در خیار دریایی میتواند از ایجاد گلیکاسیون پیشرفته جلوگیری کنند، برای محافظت در برابر این بیماریها بسیار مهم است. بررسیهای ما نشان میدهد: ترکیبات زیست فعال موجود در خیار دریایی میتواند از بیماران در برابر دیابت نوع ۲ محافظت کند.
ما میدانیم که تجمع گلیکاسیون پیشرفته با عوارض دیابت نوع ۲ مرتبط است، بنابراین استراتژیهای پیشگیری از این بیماری ممکن است خطر ابتلا به عوارض دیابت را کاهش دهد.
ترکیبات جدید فعال بیولوژیکی در گیاهان دارویی و غذاها عوامل درمانی بالقوهای برای جلوگیری از عوارض دیابت هستند. خیار دریایی به داشتن طیف وسیعی از خواص درمانی، از جمله خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی شناخته شده است، بنابراین ما میخواستیم ترکیبات زیست فعال آنها را به عنوان مهارکنندههای گلیکاسیون پیشرفته بررسی کنیم.
تیم تحقیقاتی کشف کردند؛ خیار دریایی خشک و فرآوری شده با عصاره نمک، همراه با کلاژن، با کاهش طیف وسیعی از متابولیتهای مرتبط با قند در بدن، به طور قابل توجهی از تشکیل گلیکاسیون پیشرفته جلوگیری میکند. این پیشرفت شواهد امیدوار کنندهای برای پتانسیل خیار دریایی در کاهش خطر ابتلا به دیابت فراهم میکند.
این یافتهها راه را برای توسعه عوامل درمانی جدید برای مبارزه با عوارض دیابت هموار میکند، زیرا هیچ درمان تجاری موجود در حال حاضر تشکیل گلیکاسیون پیشرفته را هدف قرار نمیدهد.
دکتر دئو در این رابطه میگوید: ما دریافتیم که خیار دریایی خشک شده فرآوری شده با عصاره نمک و کلاژن میتواند با کاهش طیف وسیعی از متابولیتهای مرتبط با قند در بدن و کاهش خطر ابتلا به دیابت، به طور قابل توجهی از گلیکاسیون پیشرفته جلوگیری کند.
تحقیقات روی خیارهای دریایی پتانسیل عظیم شگفتیهای طبیعت را در ارائه راه حلهای نوآورانه برای مبارزه با بیماریهایی مانند دیابت برجسته میکند. دانشمندان با کشف رازهای نهفته در این موجودات دریایی، راه را برای پیشرفتهای پیشگامانه در پیشگیری و درمان دیابت هموار میکنند.
منبع: studyfinds/ سیناپرس