تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

افزایش موارد سرخک در سال ۱۴۰۱

طلعت مختاری آزاد، رییس آزمایشگاه ملی آنفلوآنزا و سرخک از افزایش موارد سرخک در کشور در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: ژنوتایپ‌های جدید آن از برخی کشور‌های همسایه مانند افغانستان و پاکستان وارد کشور ما می‌شوند.

کد خبر: ۱۴۶۰۶۳
۱۰:۰۴ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۱

افزایش موارد سرخک در سال ۱۴۰۱

دیدارنیوز: رییس آزمایشگاه ملی آنفلوآنزا و سرخک با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ موارد سرخک در کشور افزایشی بوده است، گفت: با اینکه در ایران سرخک را حذف کرده‌ایم، اما ژنوتایپ‌های جدید آن از برخی کشور‌های همسایه مانند افغانستان و پاکستان وارد کشور ما می‌شوند.

طلعت مختاری آزاد در گفتگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بیماری سرخک در کشور، گفت: ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت قرار دارد و در این منطقه از بین ۲۲ کشور، ایران سومین کشوری بود که تاییدیه حذف سرخک بعد از عمان و بحرین دریافت کرده است. تاییدیه حذف سرخک هر سه سال یکبار مورد بررسی قرار می‌گیرد و در سال جاری برای دومین بار تاییدیه حذف سرخک مورد تایید قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بنابراین ما در مرحله حذف ویروس سرخک قرار داریم، گفت: البته وقتی از حذف سرخک در کشور صحبت می‌کنیم، به این معنا نیست که سرخک اصلا در ایران وجود ندارد، بلکه مفهومش این است که با توجه به ژنوتایپ و زیر مجموعه ژنو تایپ‌های متعددی که در کشور در حال چرخش هستند، ژنوتایپی به طور ممتد در طی سال در کشور در حال چرخش نباشد. در حالیکه بعضی ژنوتایپ‌ها که ممکن است غیربومی و در واقع وارداتی باشند، در زمان محدودی در کشور گردش دارند و سپس متوقف می‌شوند.

مختاری آزاد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ موارد سرخک در کشور افزایشی بوده است، گفت: در سال حدود ۱۲۰۰۰ نمونه که علایم تب و دانه‌های پوستی دارند، مورد آزمایش قرار می‌گیرد، اما متاسفانه در سال جاری تعداد موارد مثبت سرخک در مقایسه با سال گذشته بیشتر بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۳ واکسیناسیون همگانی علیه سرخک در کشور انجام شد، گفت: در عین حال به صورت پراکنده در برخی استان‌ها مانند خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و... که موارد سرخک در آن‌ها به دلیل هم‌مرزی با افغانستان و پاکستان بیشتر است، واکسیناسیون علیه این بیماری انجام می‌شود. واکسیناسیون سرخک هم عمدتا در کودکان انجام می‌شود و این واکسن در برنامه واکسیناسیون کشوری قرار دارد.

مختاری آزاد با بیان اینکه در کشور‌های افغانستان و پاکستان موارد سرخک زیاد است، گفت: بنابراین با اینکه ما سرخک را حذف کرده‌ایم، اما ژنوتایپ‌های جدید آن از این کشور‌ها وارد کشور ما می‌شوند. بر همین اساس هم هر ساله در تمام کشور بیماری سرخک پایش می‌شود و در صورت دیدن علائمی مانند تب و دانه زدن بر روی پوست، نمونه‌گیری انجام می‌شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی