تیتر امروز

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد
در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در باکو مطرح شد

افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد

ما باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم. باید همه مسائل را روی میز گذاشته و به سمت حل همه مسائل با آن حرکت کنیم. پکن و مسکو هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد. آنها به دنبال منافع...

شرط اردوغان برای ناتویی شدن سوئد؛ نباید اجازه قرآن‌سوزی بدهید

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه بار دیگر تاکید کرد تا زمانی که سوئد اجازه برگزاری تظاهرات علیه اسلام و سوزاندن قرآن بدهد آنکارا اجازه نخواهد داد این کشور اسکاندیناوی به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بپیوندد.

کد خبر: ۱۴۴۶۰۹
۲۱:۲۴ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

شرط اردوغان برای ناتویی شدن سوئد؛ نباید اجازه قرآن‌سوزی بدهید

دیدارنیوز: ترکیه از سوزاندن قرآن مقابل سفارت این کشور و به دار آویختن آدمک عروسکی به شکل اردوغان در استکهلم خشمگین شده و در پی آن نشستی کلیدی در بروکسل را که در آن قرار بود درباره ورود سوئد و فنلاند به ناتو بحث شود به طور نامحدود به تعویق انداخته است.

اردوغان در تازه‌ترین سخنانش گفته است تا زمانی که «سوئد اجازه دهد قرآن، سوزانده و پاره شود ما با ورود آن به ناتو موافقت نخواهیم کرد.»

هرچند مقامات دولت سوئد از اعتراضات علیه ترکیه و سوزاندن قرآن توسط یک فعال راست افراطی ضد اسلام دفاع نکرده‌اند، اما در عین حال تاکید کرده‌اند در این کشور آزادی بیان حاکم است و در همین راستا از حق برگزاری تظاهرات محافظت دفاع می‌کنند.

رئیس جمهوری ترکیه در حالی به استکهلم تاخته است که اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد درست یک روز پیش از آن «رفتار‌های تحریک آمیز» را محکوم کرد و سازمان‌دهندگان اعتراضات را «احمق‌های مفید» برای قدرت‌های خارجی خواند که «می‌خواهند به این کشور برای پیوستن به ناتو آسیب برسانند.»

کریسترسون بدون نام بردن از هیچ کشوری به خبرنگاران گفت: «سیاستمداران خارجی، حتی گاهی سیاستمداران داخلی به گونه‌ای از این حرکات تحریک آمیز استفاده می‌کنند که به ضرر امنیت سوئد است.»

سوئد و فنلاند در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به دنبال عضویت در ناتو هستند، اما ترکیه به عنوان یکی از اعضای پیمان سازمان آتلانتیک شمالی، هنوز با پیوستن این دو کشور موافقت نکرده است. بر اساس پیمان آتلانتیک شمالی کشور‌ها برای عضویت در این سازمان نیاز به تایید همه اعضای آن دارند.

در شرایط کنونی به نظر می‌رسد که ترکیه در آینده نزدیک با عضویت سوئد در ناتو موافقت نخواهد کرد. مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در این‌باره گفته است که آنکارا با عضویت فنلاند در ناتو نسبت به سوئد مشکلات کمتری دارد.

هرچند ترکیه در ابتدا با عضویت فنلاند در ناتو نیز موافق نبود، اما موضع‌گیری‌های اخیر مقامات این کشور نشان می‌دهد که آنکارا در مقایسه با سوئد در برابر فنلاند موضعی منعطف‌تر اتخاذ کرده است. اردوغان در تازه‌ترین اظهاراتش گفت که دیدگاه ترکیه در مورد عضویت فنلاند مثبت است، اما درباره سوئد چنین دیدگاهی ندارد.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۱ تير
امروز شنبه ۲۱ تير
امروز شنبه ۲۱ تير
امروز شنبه ۲۱ تير