تیتر امروز

محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت
گفتگوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با جوان‌ترین عضو شورای راهبری رئیس جمهور

محمد رهبری: پزشکیان درباره فیلترینگ رویا فروشی نکرد/ رئیسی از جلیلی بهتر بود/ حدود ۶ وزیر و معاون رئیس جمهور زن خواهیم داشت

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان جوان‌ترین عضو شورای راهبری چند روز مانده به اعلام نام وزرای دولت چهاردهم بود؛ محمد رهبری که عنوان جامعه شناس هم دارد، مهمان استودیو دیدار بود.

اختلاف شدید فرانسه و آلمان بر سر سیاست‌های انرژی

اختلاف شدید دو کشور فرانسه و آلمان بر سر سیاست‌های انرژی در جریان نشست رهبران اتحادیه اروپا نمایان شده است. آلمان معتقد است که کاهش قیمت حامل‌های انرژی کاملا برخلاف برنامه‌های زیست محیطی اتحادیه است و فرانسه و برخی از متحدان این کشور از جمله ایتالیا، اسپانیا و پرتغال در جنوب قاره، معتقدند که باید «سقفی برای قیمت گاز و دیگر حامل‌های انرژی» در نظر گرفته شود.

کد خبر: ۱۳۹۱۰۴
۱۰:۴۴ - ۲۹ مهر ۱۴۰۱

اختلاف شدید فرانسه و آلمان بر سر سیاست‌های انرژی

دیدارنیوز: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه روز پنجشنبه در جریان نشست رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل گفت که «یک آلمان منزوی به نفع اروپا نیست». وی تاکید کرد که قصد دارد بیش از پیش همکاری‌های فرانسه و آلمان را گسترش دهد.

موضوع انزوای آلمان در حالی مطرح می‌شود که رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا قراراست طی دو روز درباره بحران انرژی در آستانه زمستان و چگونگی کنترل قیمت حامل‌های انرژی گفتگو کنند. آلمان به همراه چند کشور شمال اروپا، با سیاست‌های مورد حمایت فرانسه و اغلب کشور‌های عضو اتحادیه مخالف است.

آلمان با وجود اینکه بیشترین وابستگی به نفت و گاز روسیه را داشته و حال با قطع بخش بزرگی از این وابستگی ها، مانند بسیاری از کشور‌های اروپایی در بحران تامین انرژی قرار دارد با این حال با برنامه کاهش قیمت حامل‌های انرژی و تعیین سقف ارزش گذاری موافق نیست.

در همین راستا، امانوئل مکرون پیش از جلسه رهبران اتحادیه اروپا بعدازظهر پنجشنبه، به خبرنگاران گفت: «نقش ما این است که تمام تلاش هایمان را بکاربگیریم تا اتحاد اروپا دچار تزلزل نشود و آلمان به عنوان بخش مهمی از آن باقی بماند.»

مکرون تاکید کرد که حقیقتا امیدوار است که بتواند در نشست بروکسل «همگرایی لازم را بین کشور‌های عضو اتحادیه» ایجاد کند.

برخلاف کشور‌های جنوب اتحادیه اروپا که به همراه فرانسه خواهان کاهش قیمت حامل‌های انرژی هستند، آلمان و برخی از کشور‌های شمالی عضو اتحادیه اروپا از جمله هلند و سوئد و دانمارک می‌خواهند تا قیمت فعلی گاز و حامل‌های انرژی همچنان حفظ شود.

آلمان که پرنفوذترین کشور اتحادیه اروپا محسوب می‌شود معتقد است که کاهش قیمت حامل‌های انرژی کاملا برخلاف برنامه‌های زیست محیطی اتحادیه است چرا که با کاهش قیمت حامل‌های انرژی میزان مصرف انرژی‌های فسیلی افزایش خواهد یافت.

فرانسه و برخی از متحدان این کشور از جمله ایتالیا، اسپانیا و پرتغال در جنوب قاره، معتقدند که باید «سقفی برای قیمت گاز و دیگر حامل‌های انرژی» در نظر گرفته شود. افزایش قیمت حامل‌های انرژی باعث بروز اعتراضات فراوان در برخی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه شده است. نرخ تورم در این کشور‌ها بی سابقه است.

اما اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و منتقد طرح «تعیین سقف قیمت برای حامل‌های انرژی»، می‌گوید که «این پیشنهاد، شرکت‌های تامین کننده انرژی از اروپا را فراری می‌دهد و موجب می‌شود تا آن‌ها به دیگر قاره‌ها بروند.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی