تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...

چرا برخی بانک‌ها «وام» نمی‌دهند؟

بانک مرکزی به بانک‌ها اخطار داده که اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی برای پرداخت وام ممنوع است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهند که برخی بانک‌ها در واکنش به این فشارها، پرداخت وام را متوقف کرده‌اند.

کد خبر: ۱۳۸۵۳۸
۱۷:۳۷ - ۱۸ مهر ۱۴۰۱

چرا برخی بانک‌ها «وام» نمی‌دهند؟

دیدارنیوز: در روز‌های اخیر بار‌ها شاهد هشدار‌های بانک مرکزی به بانک‌ها نسبت به رعایت قوانین و مقررات بوده‌ایم. حال، بانک مرکزی بار دیگر به شبکه بانکی اخطار داده است که اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی و بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی ممنوع است و متخلفان به هیات انتظامی بانک‌ها معرفی خواهند شد.

پیش‌تر نیز بانک مرکزی به بانک‌ها اخطار داده بود که در صورت رعایت نکردن نرخ‌های سود مصوب، با مدیران آن‌ها برخورد خواهد کرد. اما علت این هشدار‌های پیاپی به شبکه بانکی، تخلف مدیران بانکی است یا مشکل از قوانین و مصوبه‌های موجود است؟

فشار‌های بانک مرکزی با بانک‌ها چه می‌کند؟

در شرایط کنونی که بانک‌ها با کسری‌های مزمن مواجه هستند، بانک مرکزی از طرفی مسیر کسب درآمد آن‌ها را با سرکوب نرخ بهره مسدود کرده است و از طرفی بانک‌ها را مجبور می‌کند که بدون وثیقه‌گیری‌های لازم وام بدهند.

در این شرایط بانک‌ها ناچارند که سود سپرده‌های دریافتی را به طور منظم پرداخت کنند، اما تضمینی برای بازپرداخت وام‌های اعطایی آن‌ها وجود ندارد. در شرایط کنونی که بانک مرکزی، بانک‌ها را برای پرداخت وام‌های تکلیفی مثل وام ازدواج و وام مسکن تحت فشار قرار داده است، این شرایط وخیم‌تر شده است. زیرا بانک‌ها موظف هستند که این وام‌ها را پرداخت کنند، اما وثیقه خاصی دریافت نکنند.

در این شرایط ریسک نکول این گونه وام‌های تکلیفی افزایش پیدا کرده و بانک‌ها که همین الان هم وضعیت مطلوبی ندارند، با کسری‌های بیشتر مواجه خواهند شد.

توقف پرداخت وام در برخی بانک‌ها

به نظر می‌رسد که همه این شرایط دست به دست هم داده‌اند تا بانک‌ها قید پرداخت وام را بزنند. گزارشات رسیده، حاکی از آن هستند که تعدادی از بانک‌ها در دو هفته اخیر فرآیند اعطای تسهیلات خرد خود را متوقف کرده و وام نمی‌دهند.

مخاطبان گزارش داده‌اند که از دو هفته گذشته، وقتی برای دریافت وام به برخی از شعب بانک‌های ملی، ملت، شهر و گردشگری مراجعه کرده‌اند، با بن‌بست مواجه شده‌اند.

برای راستی‌آزمایی این ادعا، با بانک‌های نام برده شده تماس گرفتیم. این بانک‌ها در پاسخ اظهار کردند که به علت کمبود بودجه توانایی پرداخت وام ندارند.

به نظر می‌رسد که این هشدار‌ها و تذکرات بانک مرکزی به بانک‌های کشور مبنی بر لزوم تسهیل پرداخت وام، نه تنها نتوانسته باعث افزایش پرداخت وام شود، بلکه تاثیراتی عکس هدف بانک مرکزی داشته است.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان