تیتر امروز

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.

بررسی یک ادعا؛ «نقدینگی» در دولت رئیسی کاهش یافته؟

در شرایطی که رسانه‌های حامی دولت رئیسی هر روز آمارهای عجیب و امیدوارکننده‌ای درباره اقتصاد و منفی شدن رشد نقدینگی می‌دهند، اما آمار بانک مرکزی چیز دیگری نشان می‌دهد.

کد خبر: ۱۳۵۰۴۳
۱۱:۳۸ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۱

بررسی یک ادعا؛ «نقدینگی» در دولت رئیسی کاهش یافته؟

دیدارنیوز: رسانه‌های دولتی از منفی شدن رشد نقدینگی به عنوان یکی از دستاورد‌های تیم اقتصادی رئیسی یاد کرده‌اند. اما آمار بانک مرکزی چیز دیگری می‌گویند.

روز ۱۲ مرداد ماه دولت ابراهیم رئیسی یک ساله شد. در سالگرد یک ساله شدن دولت سیزدهم، رسانه‌های دولتی عنواینی را به عنوان دستاورد‌های این دولت مطرح کرده‌اند. یکی از این موارد، منفی شدن رشد نقدینگی پس از ۹ سال است. با این وجود بررسی گزارش‌های ماهانه بانک مرکزی از متغیر‌های پولی این ادعا را رد می‌کند.

نقدینگی در دولت رئیسی کاهش یافت؟
طبق آمار بانک مرکزی، دولت ابراهیم رئیسی، سکان اداره کشور را با نقدینگی سه هزار و ۷۰۵هزار میلیارد تومان در پایان خرداد ماه ۱۴۰۰ در دست گرفته است. نقدینگی در یک سال پس از آن با رشد ۳۷٫۸درصدی همراه شده و به پنج هزار و ۱۰۴هزار میلیارد تومان رسیده است؛ بنابراین ادعای منفی بودن رشد نقدینگی کاملا بی اساس است.

منفی شدن رشد نقدینگی تنها در یک ماه!
از طرف دیگر اگر رشد ماهیانه نقدینگی هم ملاک این ادعا قرار گرفته باشد، به معنی این است که دولت تنها عملکرد یک ماه خود را مورد سنجش قرار داده. نقدینگی در نخستین ماه سال ۱۴۰۱ با افت ۰٫۲درصدی همراه شد. اما به نظر نمی‌رسد که این عدد در راستای عملکرد دولت در بخش پولی و بانکی به دست آمده باشد.

بررسی رشد ماهانه نقدینگی نشان می‌دهد که از سال ۱۳۸۵ به این سو، رشد نقدینگی به طور معمول در فروردین ماه هر سال کمترین مقدار خود را داشته است. به علاوه، رشد نقدینگی در پنج سال، عددی منفی را ثبت کرده است و این اتفاق دلیل روشنی برای تحسین کردن عملکرد دولت رئیسی نیست.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر