تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: آمریکا به دنبال رژیم چنج در ایران است/ وقتی نخبگان را زندانی می‌کنید در بزنگاه تاریخ تنها می‌شوید/ پیش از صحبت با اپوزیسیون مسایل را با نزدیکان خود حل‌وفصل کنید
دولت پزشکیان، جنگ ۱۲ روزه و آینده ایران در ویژه برنامه «میدان پاستور» با تحلیلگر ارشد مسایل بین الملل

مهدی مطهرنیا: آمریکا به دنبال رژیم چنج در ایران است/ وقتی نخبگان را زندانی می‌کنید در بزنگاه تاریخ تنها می‌شوید/ پیش از صحبت با اپوزیسیون مسایل را با نزدیکان خود حل‌وفصل کنید

مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه و تحلیلگر ارشد مسایل بین الملل مهمان یکی دیگر از سری برنامه‌های میدان پاستور بود. او معتقد است: دولت خاتمی داشت با یک ادبیات درست مشکلات را حل می‌کرد، اما احمدی نژاد...
آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»
در مناظره دیدار اقتصادی مطرح شد:

«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»

در مناظره جدید دیدار اقتصادی، مجید شفیع‌پور، مدرس دانشگاه تهران و منتقد ورود LPG به سبد سوخت، و احمدرضا غلامی، نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاز مایع ایران به عنوان موافق و حمید یزدانیان به...

رابطه بورس و برجام؛ واقعیت چیست؟

با نگاهی به روند مذاکرات و مطابقت آن با اوضاع بازار در هفته‌ها و ماه‌های اخیر می‌توان گفت برخلاف آنچه سهامداران مدعی هستند رابطه‌ای جدی و محکم بین بازار سهام و روند احیای توافق اتمی (برجام) برقرار است.

کد خبر: ۱۳۱۰۶۲
۱۳:۳۶ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱

رابطه بورس و برجام؛ واقعیت چیست؟

دیدارنیوز: برخی از فعالان بازار سرمایه ضمن ناامید شدن از احیای برجام، اعتقاد دارند که رابطه بین بازار سهام با مذاکرات اتمی که تاثیرات مستقیم و معنی داری بر روند بازار داشت، قطع شده و بورس تهران دیگر اثرپذیری خاص و قابل توجهی از روند‌های دیپلماتیک در حوزه احیای برجام ندارد.

به اعتقاد اغلب کارشناسان بازار سرمایه با وجود توقف مذاکرات هسته‌ای در وین و همچنین گره افتادن در کار احیای برجام، اما کماکان رابطه بین دنیای دیپلماسی با بورس تهران برقرار است و نمی‌توان منکر وجود این ارتباط دیرین که محدود به پرونده برجام هم نیست و نخواهد بود، شد.

اما برخی از اهالی بورس با اشاره به روندی که در بازار مشاهده می‌شود و ثبات نسبی که در بورس جریان دارد، باور دارند که توقف مذاکرات در وین هم نتوانسته تاثیر قابل توجهی را بر روند بازار سهام بگذارد. این دسته از فعالان بورسی معتقدند هشدار‌های کارشناسان مبنی بر سقوط قریب الوقوع بورس در صورت شکست برجام در واقع تزریق نوعی ترسی کاذب بوده که با وجود شواهد موجود، بیشتر مصداقی از «مرگ از ترس تب» شباهت دارد.

به باور این گروه تاثیر پرونده برجام بر بازار سرمایه، توسط طرفداران سیاسی احیای توافق هسته‌ای بیش از آنچه می‌تواند و می‌توانست، بزرگ جلوه داده شده بود و این رابطه به اندازه‌ای که انتظارش می‌رفت محکم و جدی نبوده است.

واقعیت چیست؟
اما با نگاهی به روند مذاکرات و مطابقت آن با اوضاع بازار در هفته‌ها و ماه‌های اخیر می‌توان گفت برخلاف آنچه سهامداران مدعی هستند رابطه‌ای جدی و محکم بین بازار سهام و روند احیای توافق اتمی (برجام) برقرار است.

بنابر اظهار کارشناسان و با تعقیب جدول انتشار اخبار مربوط به برجام و تطبیق آن با تابلو‌های بازار می‌توان گفت این رابطه به حدی نزدیک است که حتی می‌توان گفت بیش از هر دوره دیگری این دو حوزه به یکدیگر نزدیک شده و آثار آشکاری از مسیر حرکت مذاکرات بر شاخص بورس دیده می‌شود که تا پیش از این کمتر دیده شده بود.

شاید بتوان از دوران انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ۲۰۲۰ به عنوان تنها دوره‌ای که بورس تا به این اندازه تحت تاثیر دیپلماسی بوده یاد کرد. دورانی که پس از شکست دونالد ترامپ و پیروزی دموکرات‌ها شاهد برگشتن ورق در بورس تهران بودیم و اوضاع به کلی در بازار تغییر کرد.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد
امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد