تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...

نرخ تورم در ترکیه به ۶۱ درصد رسید/ لیر چند قیمت خورد؟

تورم سالانه در ترکیه روز دوشنبه به ۶۱.۱۴ درصد رسید و به بالاترین حد خود در ۲۰ سال اخیر رسید و بحران هزینه زندگی برای بسیاری از خانوار‌ها را عمیق‌تر کرد.

کد خبر: ۱۲۶۳۶۸
۱۱:۴۵ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۱

نرخ تورم در ترکیه به ۶۱ درصد رسید

دیدارنیوز ـ موسسه آمار ترکیه اعلام کرد قیمت مصرف کننده در ماه مارس نسبت به ماه قبل ۵.۴۶ درصد افزایش یافته است. تورم سالانه از ۵۴.۴۴ درصد در فوریه نیز گذر کرده است.

بر اساس داده ها، بیشترین افزایش قیمت سالانه مربوط به بخش حمل و نقل با ۹۹.۱۲ درصد بوده در حالی که افزایش قیمت مواد غذایی ۷۰.۳۳ درصد بوده است. این بزرگترین افزایش سال به سال از مارس ۲۰۰۲ بوده است.

افزایش قیمت‌ها بخشی از یک بحران اقتصادی است که توسط همه گیری کرونا تشدید شده است. در همین حال، حمله روسیه به اوکراین منجر به افزایش قیمت گاز، نفت و غلات شده است.

تورم سرسام آور ترکیه نیز به دنبال مجموعه‌ای از کاهش نرخ بهره در اواخر سال گذشته، در راستای مخالفت رئیس جمهور رجب طیب اردوغان با هزینه‌های بالای استقراض و در تلاش برای تقویت رشد، سرمایه گذاری و صادرات رخ داده است. برخلاف تفکر اقتصادی غالب، رئیس جمهور ترکیه اصرار دارد که نرخ‌های بالا باعث تورم می‌شود.

بانک مرکزی بین سپتامبر تا دسامبر نرخ بهره را ۵ درصد کاهش داد، اما این نرخ در سال جاری بدون تغییر بر روی ۱۴ درصد باقی مانده است.

لیر که سال گذشته ۴۴ درصد از ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داد، در ماه دسامبر به رکورد ۱۸.۴۱ در برابر دلار آمریکا سقوط کرد. عملکرد این ارز به تورم در اقتصاد ترکیه که متکی به واردات است دامن زده است.

گفتنی است که دولت در تلاش برای کاهش ضربه به خانوارها، کاهش مالیات بر کالا‌های اساسی را اعمال کرده است و تعرفه‌های برق را تعدیل کرده است.

نرخ برابری لیر ترکیه و دلار آمریکا در حال حاضر ۱۴.۷۰ است و در بازار تهران نیز ارز این کشور با کاهش قیمت ۱۰ تومانی از ابتدای روز به قیمت هزار و ۸۷۰ تومان رسیده است.

برچسب ها: لیر ترکیه
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر