تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

صادرات نفت ایران به چین از قبل تحریم‌ها بیشتر شد

خرید نفت چین از ایران در ماه‌های اخیر به بالاترین رقم رسیده و از اوج ۲۰۱۷ یعنی زمانی‌که صنعت نفت ایران هنوز تحت تحریم‌های آمریکا قرار نداشت، پیشی گرفته‌است.

کد خبر: ۱۲۳۷۰۶
۰۹:۳۰ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۰

صادرات نفت ایران به چین از قبل تحریم‌ها بیشتر شد

دیدارنیوز: چین در ژانویه سال جاری میلادی بیش‌از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که بالاتر از ۶۲۳ هزار بشکه‌ای است که در ۲۰۱۷ و قبل از تحریم صادرات نفت ایران، خریداری شده بود.

به نقل از رویترز، خرید نفت چین از ایران در ماه‌های اخیر به بالاترین رقم رسیده و از اوج ۲۰۱۷ یعنی زمانی‌که صنعت نفت ایران هنوز تحت تحریم‌های آمریکا قرار نداشت، پیشی گرفته‌است.

افزایش خرید نفت بزرگ‌ترین واردکننده نفت دنیا از ایران، در بحبوحه گفتگو‌های بین تهران و قدرت‌های دنیا بر سر احیای قرارداد اتمی برجام صورت‌گرفته است. امضای این قرارداد تحریم‌های نفتی ایران را لغو خواهد کرد.

بازگشت نفت ایران به بازار کمبود عرضه جهانی نفت را کاهش داده و قیمت نفت را که به‌دنبال حمله روسیه به اوکراین به بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسیده‌است، پایین می‌آورد.

اطلاعات ردیابی نفت‌کش‌ها نشان می‌دهد چین در ژانویه سال جاری میلادی بیش‌از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده‌است. این کشور در ۲۰۱۷، قبل‌از خروج دونالد ترامپ از قرارداد برجام و تحریم صادرات نفت ایران، ۶۲۳ هزار بشکه در روز نفت از این کشور خریداری می‌کرد.

تخمین زده می‌شود واردات نفت چین از ایران در دو ماه پایانی سال گذشته میلادی به‌طور متوسط برابر با ۷۸۰ هزار بشکه در روز باشد.

جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا تا به امروز اشخاص و شرکت‌های چینی را در بحبوحه مذاکرات بر سر احیای برجام، به‌خاطر خرید نفت ایران تحریم نکرده‌است.

تاجران عقیده دارند افزایش خرید نفت چین از ایران بدین معناست که نفت کمتری برای خریداران قبلی مثل هند و اروپا، در صورت برداشته شدن تحریم‌ها در دسترس خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده واشنگتن از خرید نفت ایران توسط چین آگاه است و این مسئله را با پکن مطرح کرده‌است.

طبق گفته تاجران نفت، محموله‌های نفت ایران در ماه ژانویه ۵ دلار در هر بشکه پایین‌تر از شاخص نفت خام برنت به فروش می‌رسیدند. به‌این‌ترتیب، مخصوصاً پالایشگاه‌های مستقل چین برای خرید این نفت تشویق شده‌اند.

در صورت احیای قرارداد اتمی برجام، انتظار می‌رود ایران بخشی از فروش نفت خود را از پالایشگاه‌های مستقل چین به خریداران دیگر انتقال دهد، اما مطمئنا این مشتریان را که طی دو سال گذشته بیش‌از ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور داشته‌اند، از دست نمی‌دهد.

منبع: تسنیم
برچسب ها: چین ایران
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی