اولاف شولتس، صدراعظم آلمان دومین رهبر بزرگ اروپایی پس از امانوئل ماکرون است که برای راه حل مسالمت آمیز بحران اوکراین گامی عملی برداشته و به دیدار روسای جمهوری اوکراین و روسیه میرود.
دیدارنیوز: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به اوکراین و روسیه میرود تا به سهم خود و کشورش و البته به نمایندگی از رهبران اروپایی نقشی در تلاشهای جاری برای کاستن از بحران اوکراین داشته باشد.
این سفر در حالی صورت میگیرد که واشنگتن و مقامات اطلاعاتی غربی بارها نسبت به قریبالوقوع بودن احتمال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین هشدار دادهاند.
آلمان همچون آمریکا و دست کم ۱۸ کشور اروپایی و غیراروپایی در پی بحرانی شدن اوضاع و هویدا شدن نشانههایی دال بر وقوع جنگ در اوکراین خواستار خروج فوری اتباع خود از این کشور شدهاند.
مقامات آمریکایی با استناد به منابع اطلاعاتی و تصاویر ماهوارهای از افزایش شمار نیروهای نظامی و آرایش تازه ارتش روسیه در نزدیکی مرز اوکراین خبر داده و تاکید کردهاند که مسکو ظرفیتهای لازم را برای اقدام نظامی در کمترین زمان ممکن فراهم کرده است.
تنش در بحران اوکراین پس از گفتگوی تلفنی روز شنبه روسای جمهوری آمریکا و روسیه نیز فروکش نکرده است. واشنگتن بار دیگر به مسکو هشدار داده در صورت حمله نظامی به اوکراین باید منتظر تبعات سنگین و فوری این اقدام باشد.
اولاف شولتس دومین رهبر بزرگ اروپایی پس از امانوئل ماکرون است که برای راه حل مسالمت آمیز بحران اوکراین گامی عملی برداشته و به دیدار روسای جمهوری اوکراین و روسیه میرود.
آقای شولتس پیش از انجام نخستین سفر خود به عنوان صدراعظم آلمان به کشورهای اوکراین و روسیه بار دیگر نسبت به انجام هرگونه اقدام نظامی به مسکو هشدار داده و از ادامه تلاشهای دیپلماتیک در چارچوبها و فرمتهای مختلف برای حل مسالمت آمیز این بحران حمایت کرده بود.
صدر اعظم آلمان در نخستین مرحله از این سفر روز دوشنبه وارد اوکراین خواهد شد و روز سهشنبه نیز برای ملاقات با رئیس جمهوری روسیه عازم مسکو خواهد شد.
وی روز جمعه طی سخنانی در مجلس علیای آلمان گفته بود: «وظیفه ما این است که نسبت به عدم وقوع جنگ در اروپا اطمینان حاصل کنیم؛ بر این اساس به روسیه هشدار میدهیم که هرگونه تجاوز نظامی عواقبی سنگین برای این کشور به همراه خواهد داشت.»
اولاف شولتس در عین حال یادآور شده بود که راه دیگری نیز وجود دارد که شامل استفاده از همه فرصتها برای گفتگو و پیشرفت توسعه در آینده است.
آقای شولتس پیشتر بارها گفته بود که مسکو در صورت حمله به اوکراین بهای گزافی را پرداخت خواهد کرد، اما امتناع دولت او از کمک نظامی و تسلیحاتی به کییف و همچنین خودداری از مشخص کردن نوع تحریمهایی که در انتظار روسیه خواهد بود به همراه سوالات بی پاسخی که در باره عزم برلین در ایستادگی در برابر روسیه مطرح شده، انتقادهایی از داخل و خارج آلمان را علیه وی برانگیخته است
روسیه بیش از یکصد هزار نیرو در نزدیکی مرز خود با اوکراین مستقر کرده و همزمان اقدام به برپایی رزمآیشهای نظامی در بلاروس و دریای سیاه کرده است.
این اقدامات از سوی غربیها بخشی از افزایش فعالیتهای نظامی روسیه در نزدیکی اوکراین تلقی شده و به بیمهای موجود در خصوص قریب الوقوع بودن یک جنگ دامن زده است.
مسکو، اما همزمان با درخواست تضمین امنیتی از جانب کشورهای غربی و مخالفت با گسترش ناتو به شرق اروپا این اتهامات را رد کرده و تاکید میکند که قصد حمله نظامی به اوکراین ندارد.