تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

پیشنهاد ۱۰ هزار تومانی کشاورزان برای خرید تضمینی گندم

رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران گفت: قیمت جهانی گندم و میزان حجم واردات بررسی شده است و تقریبا ما به نرخ کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده‌­ایم، اما این نرخ باید در کمیسیون شورا بررسی و در نهایت مصوب شود که باید بگویم این نرخ جدای از تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس است.

کد خبر: ۱۲۰۷۹۹
۰۹:۰۸ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۰

کشاورزان

دیدارنیوز: رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران خاطر نشان کرد: قیمت جهانی گندم و میزان حجم واردات بررسی شده و تقریبا به نرخ کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده‌­ایم، اما این نرخ باید در شورای قیمت‌گذاری مصوب شود که جدایی از تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس است.

علیقلی ایمانی، با اشاره به تصویب نشدن قیمت پیشنهادی خرید تضمینی گندم از سوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، گفت: کمیسیون تلفیق مجلس تصمیم گرفته است که ارز تخصیص داده شده برای واردات گندم را در بازار به ریال تبدیل و به کشاورزان داده شود تا اینگونه آن‌ها تقویت و بتوان تولید داخلی را افزایش داد و نیازی به واردات گندم نداشته باشیم. قیمت پیشنهادی آن‌ها کیلویی ۹۵۰۰ تومان است.

وی با بیان اینکه مصوبات کمیسیون تلفیق قانونی نیست، افزود: هنوز این مصوب به صحن مجلس نرفته و رای نیاورده است اگر رای آورد باید به شورای قیمت­گذاری ابلاغ شود. طبق قانون خرید تضمینی، این شورا مسئول قیمت­‌گذاری محصولات کشاورزی را برعهده دارد و اگر این قیمت‌­گذاری از سوی رییس شورا تصویب شود آن زمان این مصوبه قانون و اجرا می­‌شود، در حال حاضر در حد مصوبه کمیسیون تلفیق است.

عضو شورای قیمت‌گذاری گندم در پاسخ به این پرسش که آیا شما موافق این قیمت هستید؟ گفت: گندمکاران به دنبال تغییر نرخ خرید تضمینی گندم بودند و پیشنهاد آن نیز داده شد و شورا نیز تصمیم گرفت که در خرید تضمینی گندم تجدید نظر کند، اما هنوز جلسه شورا تشکیل نشده است. از سوی دیگر قیمت جهانی گندم و میزان حجم واردات بررسی شده است و تقریبا ما به نرخ کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده‌­ایم، اما این نرخ باید در کمیسیون شورا بررسی و در نهایت مصوب شود که باید بگویم این نرخ جدای از تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس است.

وی با بیان اینکه قیمت یک فاکتور در خودکفایی گندم است، افزود: قیمت مناسب انگیزه کشاورزان برای تولید را افزایش می‌دهند، اما عوامل دیگر، چون تامین به­ موقع نهاده، سم، کود و آموزش بهره­‌برداران و شرایط اقلیمی و جوی نیز در تولید موثر است و باید مناسب باشد تا تولید خوب اتفاق بیفتد. این پرسش پیش روی گندمکاران است که چرا در ۲ میلیون اراضی آبی که برای گندم اختصاص داده است میانگین عملکرد پایین است؟ اراضی آبی ارتباطی با خشکسالی ندارد یعنی این اراضی نگاهی به نزولات آسمانی ندارند و در صورت کاهش بارندگی کشاورز آن‌ها را آبیاری می­‌کند. ما به وزارت کشاورزی پیشنهاد دادیم که برای این ۲ میلیون هکتار فکر اساسی کند یکی از موضوعات مطرح شده کشت قراردادی، در این اراضی بود.

وی ادامه داد: گندم‌کاران به وزارتخانه پیشنهاد دادند که بسته‌­های حمایتی برای افزایش تولید کشاورزان را در نظر بگیرند، بالا بودن قیمت کود یکی از اصلی‌ترین مشکلات کشاورزان است از این­رو بهتر است این وزارتخانه کود را به کشاورزان بدهد و هزینه آن را سر محصول از آن‌ها دریافت کند این اتفاق در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ما رخ داد، افزایش مصرف کود مساوی با افزایش عملکرد و تولید. در سال آینده وزارت کشاورزی این سیاست را در سطح ۱ میلیون هکتار از اراضی آبی دنبال کند بدون تردید شاهد افزایش تولید خواهیم بود.

به گفته رییس بنیاد ملی گندمکاران٬ تحقق این مهم مستلزم تامین منابع و مدیریت است انجمن گندم کاران بحث آموزش گندم کاران را بر عهده گرفته است و کارگاه آموزشی برای آن‌ها برگزار خواهد کرد تا سطح آگاهی آن‌ها را بالا ببریم و از سوی دیگر اگر حمایت مالی شوند از ۲ میلیون اراضی آبی حداقل ۱۰ میلیون تن گندم تولید می‌شود و شک نکنید که می‌توان به خودکفایی برسیم، اگر بارندگی مناسب باشد برداشت محصول تا ۶ میلیون تن اضافه می­‌شود و دیگر نیاز به واردات نداریم.

وی میزان نیاز سالیانه گندم را ۱۲ میلیون تن عنوان کرد و افزود: در برخی از سال‌ها ذخایر استراتژیک نیز انجام می‌دهیم. دلیل افزایش قیمت جهانی گندم به دلیل افزایش تقاضا بوده است کشور‌ها به دلیل خشکسالی‌­ها و سیل حجم ذخیره سازی را بالا بردند.

ایمانی در پایان خاطر نشان کرد: پیش بینی تولید امسال به دلیل بارندگی مناسب زیاد باشد البته مشروط به اینکه تگرک٬ طوفان و آفت ... که جز ریسک­‌های کشاورزی هستند کنترل شوند اگر عوامل خسارت‌زا کنترل شوند ما تولید ۱۲ میلیون تن گندم خواهیم داشت.

منبع: ایلنا
برچسب ها: گندم
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی