تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.

برنامه مهم شهرداری تهران برای طولانی‌ترین خیابان خاورمیانه

شاپور دیوسالار، معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران بر لزوم توجه به خیابان ولیعصر تاکید کرد و از بهسازی و آرامسازی این خیابان معتبر با تاکید بر ایجاد فضا‌های انسان محور خبر داد.

کد خبر: ۱۱۸۶۸۰
۱۳:۰۳ - ۲۲ دی ۱۴۰۰

برنامه شهرداری تهران برای خیایان ولیعصر

دیدارنیوز ـ شاپور دیوسالار، معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران بر اهمیت خیابان ولیعصر در بدنه شهر تهران تاکید کرد و در این باره گفت: خیابان ولیعصر با ۱۸ کیلومتر طول، طولانی‌ترین خیابان درختی تهران و خاورمیانه است. این خیابان با میدان‌های شاخص و تماشایی، مانند راه آهن در منطقه جنوبی تهران و تجریش در منطقه شمال تهران، در دو نقطه پایتخت قرار دارد و عملا فرم زیبای تهران را شکل داده است. در واقع اسکلت و استخوان‌بندی اصلی پایتخت با این خیابان و چندین میدان مهم شهری متعلق به خیابان ولیعصر، تعریف شده است.

او افزود: عرض وسیع و مناسب خیابان ولیعصر، که در حصار و پوشش بدنه ساختمانی، با معماری و کاربری‌های به اندازه و متناسب به کیفیت شکل گرفته، از یکسو و خلق مناظر، چشم انداز‌ها و کریدور‌هایی با دید بسیار زیبا، از سوی دیگر، سبب شده که علاوه بر اضافه کردن ارزش‌های زیباشناختی خیابان، مهر تاییدی بر زیبایی پایتخت زده شود.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران اضافه کرد: همانطور که می‌دانید، برای محصور شدن و دستیابی به خط آسمان و اساسا ترسیم خطوط منظم و مطلوب این خیابان ارزشمند، در دوطرف آن، هزاران درخت چنار کاشته شده است. این عنصر در کنار کاشت بوته‌های گل سرخ که در حد فاصل بین چنار‌ها قرار دارد، در یک دوره زمانی، توانست به همراه صدای شرشر آب جاری در پای درختان و گل‌ها، جلوه خاصی ایجاد کند که بر ارزش‌های زیباشناختی خیابان افزود و عملا بهشت مدهوش کننده‌ای را برای بهره برداران فضا خلق کرد.

دیوسالار ادامه داد: وجود اماکن، مراکز خرید مهم، موزه‌ها و مراکز فرهنگی هنری که در این خیابان مستقر هستند، به ویژه وجود دو پارک بزرگ ملت و ساعی، بر غنای این خیابان افزوده و عملا سبب شده است تا به عنوان شاهکاری جادویی در سیمای شهری تهران پر آشوب، محسوب شود.

او بر اهمیت انسان در فضای شهری تاکید کرد و گفت: بدیهی است که حضور پر همهمه انسان‌ها در ولیعصر، بر شکوه فضا و نقش شهری آن افزوده است؛ لذا به این اعتبار، آموزه‌های «کوین لینچ»، سیمای شهر، یا شکل خوب شهر به خوبی در این خیابان رعایت شده است. این در حالی است که این انگاره‌ها و به طور کلی تمامی تئوری‌ها و دانش‌های مربوط به حوزه شهرسازی و طراحی شهری، سال‌ها بعد تدوین و گسترش یافته‌اند.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران درباره لزوم بازنگری خیابان ولیعصر، بیان کرد: متاسفانه با از بین رفتن تدریجی درختان چنار قدیمی که هویت‌بخش فضا بودند و رواج معماری ناهمگون، شاهد افزایش اغتشاشات بصری و تنوع آن‌ها هستیم. در کنار این مباحث، شکل گیری جداره‌های بسیار نامناسب، نامتناسب بودن حرکت اتوبوس‌های تندرو با بافت تاریخی و افزایش تعداد جانوران موذی در مسیر آبراه‌های حاشیه خیابان، افول کیفیت خیابان را رقم زد. به زیر زمین بردن انسان‌ها در چهار راه، و احداث پلازای کذایی در فضای منفی جزیره میدان ولیعصر، نیز به نوعی از غصه‌های بردل مانده این خیابان و شهر است؛ حال آنکه ارزش واقعی فضا‌های شهری، صرفا به‌واسطه حضور همه شمول انسان‌ها در روی زمین، و بنا به گفته "جین جیکوبز " هیاهو و ازدحام آنهاست.

دیوسالار گفت: در این راستا، و با توجه به اینکه خیابان ولیعصر در مقاطع مختلف به ویژ در محدوده میدان تجریش حد فاصل سرپل تجریش تا میدان قدس، میدان ولیعصر و بلوار کشاورز، چهار راه ولیعصر و ... حتی در وضعیت فعلی و با توجهات اندک، بضاعت‌های لازم را برای تبدیل شدن به فضای انسان محور شهری دارد. به نظر من، سوق دادن انسان‌ها و حیات شهری به زیر زمین هیچ توجیه منطقی‌ای ندارد؛ بنابراین با فراهم شدن فرصتی دوباره در سازمان زیباسازی شهر تهران و در دوره جدید مدیریتی، این امکان به وجود آمده تا به پشتوانه ثبت ملی و جهانی شدن خیابان ولیعصر، اقدامات متفاوتی را رقم بزنیم.

بر اساس گزارش معاونت فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران، دیوسالار از تمرکز بر فضا‌های انسان محور در خیابان ولیعصر خبر داد و افزود: با رجوع به طرح‌هایی که در مقیاس طراحی شهری، برای خیابان و میدان‌های آن، در ابتدای دهه۹۰، با همت مشاوران و استادان صاحب نام تهیه و مصوب شده، بناست، طرح‌هایی که در سال‌های اخیر آماده شده‌اند، با اتخاذ رویکرد‌ها و تدابیر جدید، به ویژ در حوزه کانسپت سازی مفهومی و هنری، با توجه به نام مقدس حضرت ولیعصر (عج)، اجرا شوند. بر همین مبنا، یک بار دیگر امیدوار و مصمم برای خلق فضا‌های شهری انسان محور و با کیفیت تلاش خواهیم کرد.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان