تیتر امروز

سهم خواهی؛ مانع ارتباطی پزشکیان با متخصصان
در کارگروه تعیین وزیر نیرو چه خبر است؛ گزارش دیدارنیوز را بخوانید

سهم خواهی؛ مانع ارتباطی پزشکیان با متخصصان

یکی از کارگرو‌های پر حاشیه این روز‌های رئیس جمهور منتخب کارگروه انتخاب وزارت نیرو است. این گزارش به این موضوع می‌پردازد.
معدن و صنایع وابسته، لوکوموتیو پیشران اقتصاد کشور است/ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس نفرین شده نفت هستند
گفت‌وگوی دیدار با کارشناس حوزه معدن و صنایع وابسته

معدن و صنایع وابسته، لوکوموتیو پیشران اقتصاد کشور است/ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس نفرین شده نفت هستند

برنامه گفت‌وگوی اقتصادی دیدارنیوز، میزبان امیربیژن یثربی استاد پیشین دانشگاه، عضو سابق هیات پژوهشی دانشگاه اگزتر انگلستان در گروه ژئوتکنیک و مسئول تجاری‌سازی رشته صنایع و معادن پارک علم و فناوری...
سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.

روز‌ شلوغ ژنو؛ دور جدید مذاکرات مسکو و واشنگتن

دوشنبه نخستین دور مذاکرات مسکو و واشنگتن در ژنو آغاز شده است. موضوع اوکراین اختلافات دو کشور را به اوج خود رسانده است. این روز‌ها خیابان‌های ژنو به نمایش دو کشور در خصوص آینده اوکراین تبدیل شده است.

کد خبر: ۱۱۸۶۰۳
۱۰:۰۵ - ۲۲ دی ۱۴۰۰

روز‌های شلوغ ژنو؛ دور اول مذاکرات مسکو و واشنگتن

دیدارنیوز ـ پرستو بهرامی‌راد: اختلافات کاخ سفید با کاخ کرملین با موضوع اوکراین به اوج خود رسیده است. بسیاری بالا گرفتن تنش در منطقه اوکراین را آغاز جنگ جهانی جدیدی تلقی می‌کنند. بر همین اساس مذاکره روسیه و آمریکا در این خصوص مورد توجه رسانه جهان قرار گرفته است.

در کشاکش مذاکرات برجام که نماینده روسیه تصویر مذاکره مستقیم خود را با رابرت مالی، نماینده آمریکا در وین به نمایش می‌گذارد، دوشنبه عصر دور جدید مذاکرات روسیه و آمریکا در ژنو در چارچوب مذاکرات استراتژیک دو کشور با تمرکز بر مسائل تضمین‌های امنیتی شروع شده است. چهارشنبه نیز یک شورای مختص روابط روسیه و ناتو در بروکسل برای بررسی مسائل پیش آمده تشکیل جلسه داده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه مذاکرات واشنگتن با مسکو در ژنو گفته بود که روسیه باید میان گفتگو و رویارویی یکی را انتخاب کند.


بیشتر بخوانید: چراغ‌های سبز در مذاکرات وین؛ زمان تعیین تکلیف برجام نزدیک است!


سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه و وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا ریاست این مذاکره را از سمت دو کشور بر عهده داشتند. شب قبل شروع مذاکرات نیز هیات‌های آمریکا و روسیه شام کاری در محل اقامت لوکس سفیر آمریکا در کنفرانس خلع سلاح در ژنو داشته اند.

در پایان مذاکرات روز دوشنبه سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه گفته است که به همکاران‌مان توضیح دادیم که برنامه و نیتی برای حمله به اوکراین نداریم. همچنین وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا گفته است که آمریکا پیشنهاد‌های روسیه از جمله درباره رد عضویت اوکراین در سازمان ناتو را نپذیرفته است.

نشست روز دوشنبه هفت ساعت به طول انجامیده است و براساس تصاویر منتشر شده شرمن و ریابکوف به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی به دلیل پاندمی کرونا با هم دست ندادند. طبق برآورد کارشناسان در این مذاکرات نشانه‌ای از پیشرفت قابل‌توجه دیده نشده و شکاف میان دو طرف هنوز بسیار عمیق است.

اوکراین میدان جنگ کاخ سفید و کرملین

روسیه مدتی است که نیرو‌های خود را در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرده است. در سال‌های اخیر بسیاری ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را متهم به گسترش مرز‌های این کشور می‌کنند. بر همین اساس کشور‌های غربی استقرار نیرو‌های روسی در نزدیکی مرز اوکراین را با هدف آماده شدن برای یک اقدام تهاجمی می‌دانند. با این حال مسکو بار‌ها این اتهام را رد کرده است.

غرب بار‌ها در خصوص این اقدام روسیه هشدار داده است. آمریکا نیز گفته است اگر روسیه به اوکراین حمله کند، تحریم‌های تازه‌ای علیه این کشور اعمال خواهد کرد. با این حال روسیه هشدار داده است که ایالات متحده آمریکا با مسکو را دست‌کم نگیرد.

تنش میان مسکو و واشنگتن با اتفاقات اوکراین بالا گرفته است. دولت جو بایدن نمی‌خواهد مسکو بیش از این راه گسترش خود را ادامه دهد. شبکه سی. ان. ان به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد، دولت جو بایدن بی سر و صدا ۲۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی مضاعف را در اواخر دسامبر برای اوکراین تایید کرده است.

با این حال به نظر می‌رسد روسیه به دنبال تغییر نقشه بعد از گرجستان و کریمه و این بار در اوکراین است. کشوری که هم از نظر تاریخی و هم از نظر امنیتی و به خاطر منابع سرشار آن بخشی از پروژه ناتمام ولادیمیر پوتین به حساب می‌آید. باید دید که ادامه مذاکرات در ژنو به کجا خواهد رسید و آیا کمی از تنش میان کاخ سفید و کرملین کاهش می‌یابد یا خیر؟

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی