تیتر امروز

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت
مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در رم ایتالیا

دور دوم گفتگو‌های ایران و آمریکا در رم تمام شد/ مذاکرات ادامه خواهد داشت

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در سفارت عمان در رم ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات در مسقط عمان مثبت و سازنده عنوان شد و باید دید در دور دوم مقامات تهران و واشنگتن...
پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.

تولید پروتئین سفیده تخم‌مرغ از قارچ!

دانشمندان فنلاندی در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که شاید بتوان پروتئین سفیده تخم‌مرغ را از قارچ به دست آورد. آن‌ها این کار را با جداسازی ژن مرغ تولیدکننده اوآلبومین، وارد کردن آن به قارچ، برداشت پروتئین تولید شده و سپس غلیظ و خشک کردن آن به صورت پودر انجام دادند.

کد خبر: ۱۱۸۱۵۳
۱۰:۵۹ - ۱۸ دی ۱۴۰۰

تولید پروتئین سفیده تخم‌مرغ از قارچ

دیدارنیوز ـ به نقل از نیو اطلس، پودر سفیده تخم‌مرغ، یک ماده غذایی است که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و این بدان معناست که مرغ‌های زیادی باید در مزارع پرورش داده شوند، غذای زیادی مصرف کنند و ضایعات زیادی را تولید کنند. اکنون به لطف قارچی که پروتئین مهم سفیده تخم‌مرغ را تولید می‌کند، ممکن است به زودی یک جایگزین سازگار با محیط زیست برای سفیده تخم‌مرغ وجود داشته باشد.

دانشمندان طی یک پژوهش که در "دانشگاه هلسینکی" (University of Helsinki) و "مرکز پژوهش‌های فنی فنلاند" (VTT) انجام شده است، قارچ موسوم به "تریکودرما ریسی" (Trichoderma reesei) را از نظر ژنتیکی تغییر دادند تا پروتئین "اوآلبومین" (Ovalbumin) را تولید و ترشح کند که بیش از نیمی از محتوای پروتئینی پودر سفیده تخم‌مرغ را تشکیل می‌دهد.

آن‌ها این کار را با جداسازی ژن مرغ تولیدکننده اوآلبومین، وارد کردن آن به قارچ، برداشت پروتئین تولید شده و سپس غلیظ و خشک کردن آن به صورت پودر انجام دادند. هنگامی که این پودر مورد بررسی قرار گرفت، بسیاری از ویژگی‌های مطلوب پودر سفیده تخم‌مرغ مانند توانایی کف کردن را نشان داد.

به گفته دانشمندان، تولید اوآلبومین با استفاده از قارچ در مقایسه با پرورش مرغ برای به دست آوردن سفیده تخم‌مرغ می‌تواند نیاز به زمین را تقریبا تا ۹۰ درصد و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را بین ۳۱ تا ۵۵ درصد کاهش دهد.

دانشمندان هنوز به طور دقیق تعیین نکرده‌اند که چقدر انرژی برای این کار مورد نیاز است، اما باور دارند که این انرژی احتمالا به میزان قابل توجهی کمتر از انرژی مورد نیاز کنونی در مزارع پرورش‌دهنده مرغ است. حدس دانشمندان این است که اگر از منابع انرژی با کربن کم استفاده شود، کاهش گاز‌های گلخانه‌ای می‌تواند تا ۷۲ درصد باشد.

این پژوهش، در مجله "Nature Food" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
امروز يکشنبه ۳۱ فروردين
پرطرفدارترین ها