تیتر امروز

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

زنده کردن ویژگی‌های دایناسوری در مرغ‌ها!

دانشمندان با اصلاح دی‌ان‌ای مرغ‌ها و زنده کردن صفات ارثی اولیه آن‌ها در حال تلاش برای بازگرداندن ویژگی‌های دایناسور مانند در آن‌ها هستند.

کد خبر: ۱۱۷۶۵۲
۰۹:۵۵ - ۱۲ دی ۱۴۰۰

 ویژگی‌های دایناسوری در مرغ‌ها

دیدارنیوز ـ به نقل از آی‌ای، تا همین اواخر ما فکر می‌کردیم که همه دایناسور‌ها با برخورد یک سیارک با زمین در حدود ۶۵ میلیون سال پیش منقرض شده‌اند. اما اکنون می‌دانیم که برخی از گونه‌های دایناسور‌ها که عمدتاً شامل دایناسور‌های پرنده بوده‌اند، زنده مانده‌اند و تبدیل به پرندگان امروزی شده‌اند. دانشمندان اکنون در تلاش هستند تا دی‌ان‌ای مرغ را تغییر دهند تا صفات نیاکانی و دایناسورمانندی تولید کنند که سال‌هاست در ژن‌های این پرنده جاسازی شده است.

یک تیم تحقیقاتی به رهبری "بهارت آنجان بولار" دیرینه شناس و زیست شناس رشدی در دانشگاه "ییل" و "آرهات آبژانوف" زیست شناس رشدی در دانشگاه "هاروارد" در سال ۲۰۱۵ اولین بازگردانی موفقیت آمیز ویژگی‌های جمجمه یک پرنده را انجام دادند.

این تیم، رشد مولکولی نیاکانی را برای تبدیل جنین مرغ در آزمایشگاه و تبدیل منقار آن را به شکل پوزه شبیه به دایناسور‌های کوچک شبیه‌سازی کرد.

"بولار" گفت: می‌خواستم بدانم که منقار از نظر اسکلتی و عملکردی چگونه بوده است و چه زمانی این دگرگونی بزرگ از پوزه مهره‌داران عادی به ساختار‌های بسیار منحصربه‌فرد مورد استفاده در پرندگان رخ داده است.

پس از یک سال از تبدیل منقار به پوزه، محقق دیگری از دانشگاه شیلی به نام "ژائو فرانسیسکو بوتلیو" صفات تکاملی را با مهار ژنی به نام "IHH" در مرغ در سال ۲۰۱۶ معکوس کرد. این آزمایش منجر به ایجاد استخوان‌های نازک نی لوله‌ای و شبیه به دایناسور در مرغ‌های معمولی شد که صفتی است که در راه فرگشت، از دایناسور‌های باستانی به خویشاوندان پرندگان امروزی وجود داشته است.

اکنون در این مطالعه جدید که نتایج آن که در مجله Evolution منتشر شده است، دومین باری است که "بوتلیو" دی‌ان‌ای پرندگان را برای ایجاد صفات نیاکانی شبیه به دایناسور‌ها تغییر می‌دهد.

اولین مطالعه او که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، انگشتان پا‌های پرندگان را به شکل آناتومی کف پای صاف‌تر درآورد، اما مانند آزمایش‌های قبلی، جنین‌ها قبل از بلوغ و بیرون آمدن از تخم از بین رفتند.

در حالی که انجام این گونه مطالعات در مجامع علمی بسیار بحث برانگیز است، ایده تاسیس پارکی متشکل از گونه‌های پرندگان با ویژگی‌های اجداد دایناسورشان بسیار جالب خواهد بود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها