تیتر امروز

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

فلاحت‌پیشه: بازگشت آمریکا به برجام خطرناک است

یک کارشناس مسایل بین‌الملل درباره محتوای مذاکرات برای احیای برجام خاطرنشان کرد: تیم مذاکره کننده باید به این مساله توجه داشته باشند که اگر طرف آمریکایی برای استفاده از مکانیسم ماشه به برجام برگردد، خطرناک است.

کد خبر: ۱۱۳۵۵۰
۱۲:۵۳ - ۱۴ آبان ۱۴۰۰

فلاحت‌پیشه: بازگشت آمریکا به برجام خطرناک است

دیدارنیوز ـ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفتگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که چقدر تاخیر در بازگشت به مذاکرات احیای برجام در راستای منافع ملی کشور است؟ گفت: به طور صریح باید بگویم که هیچ دستاوردی نمی‌تواند این همه تاخیر را برای پایان دادن به تحریم‌ها علیه ایران توجیه کند. معتقدم نسبت به دوره ترامپ و نیز آنچه در آینده انتظار ما را می‌کشد زمان به ضرر ایران در حال گذر است.

وی ادامه داد: الان مشخص است که با کاهش محبوبیت بایدن و تیم ایشان عملا قابل پیش بینی است که دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای اکثریت شکننده در کنگره را از دست خواهند داد و باعث می‌شود کانون‌های مانع ساز ریاست جمهوری آقای بایدن تقویت شوند.

فلاحت پیشه تصریح کرد: یکی از مواردی که الان تحت عنوان اختلاف اصلی ایران و بایدن است، تحریم‌های فرابرجامی است که توسط ترامپ به تحریم‌های کنگره وصل شد. آن وقت پمپئو گفت که ساختار تحریم‌های حداکثری را طوری شکل می‌دهیم که اگر دولت بعدی کاملا شبیه دولت اوباما بود هم نتواند این تحریم‌ها را بردارد. این یک ادعا بود، اما تاخیری که در بازگشت به برجام و رفع تحریم‌ها شاهد هستیم نشان می‌دهد که این ادعا نبوده است و چالش‌هایی خارج از برجام مثل چالش ایران و رژیم اسراییل هم فعال شده است.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر توافق هسته‌ای در دوره انتقال احیا می‌شد، به سود ایران بود، چون در تقابل ادبیات تحریم و دیپلماسی، ادبیات دیپلماسی موفق است تا عوامل تنش‌زا وارد صحنه نشوند. در هر حال بایدن و دولت آمریکا اجازه نداد دو جریان ارتجاعی و صهیونیستی وارد موضوع برجام شوند، اما به تدریج می‌بینیم مذاکرات و دیدار‌های صهیونیست‌ها و سطح مناسبات در این رابطه خیلی بیشتر شده است. بایدن یک نقصان جسمی هم‌زمان شده با ضعف سیاسی‌اش در آمریکا دارد. بایدن در دوره انتقال می‌توانست اقدامات قابل توجهی انجام دهد و الان هم معتقدم با چند حکم اجرایی می‌تواند تحریم‌های فرابرجامی ر ا تعلیق کند، اما روز به روز اراده سیاسی خودش و نیز اراده سیاسی مراکز نفوذ در آمریکا را دارد از دست می‌دهد.

فلاحت پیشه سیاست تیم دولت جدید در حرکت به سمت روسیه و چین را قابل نقد دانست و در بخش دیگری از این مصاحبه خاطرنشان کرد: معتقدم برجام دو طرف اصلی دارد و آن ایران و آمریکا هستند و این تجربه تاریخی و واقعیت موجود است. در زمان حل و فصل موضوع هسته‌ای نیز این مساله به خوبی نشان داده شد. به هر حال برخی در ایران اسم بردن از آمریکا را به معنای ترس از آمریکا قلمداد می‌کنند، اما این یک تابوی کهنه است و باید این واقعیت را بپذیریم. اروپا، چین و روسیه و برخی کشور‌های مرتجع فقط برای اینکه ایران ماهیت دعوا میان خود و آمریکا را بر اساس واقعیت ندید، مدعی شده‌اند، در حالی که این داستان تا میان طرف‌های اصلی حل و فصل نشود فایده ندارد و حل و فصل نمی‌شود.

این کارشناس مسایل بین الملل گفت: کشور‌های مختلف که قبلا نقش واسطه گری در بحث هسته‌ای ایران داشتند، الان برای خودشان منافعی را تعریف کردند. همین روس‌ها سعی می‌کنند ایران از کانال آن‌ها وارد برجام شود و به عبارتی بازیگران غیر آمریکایی موثر در بحث هسته‌ای توسط ایران ساخته شدند و متاسفانه پررو هم شده‌اند.

وی تاکید کرد که باید ایران و آمریکا به ماهیت دعوا که یک چالش بین این دو کشور است برگردند و مساله را بین خودشان به طور طبیعی و دیپلماتیک حل و فصل کنند پیش از اینکه دیگر کشور‌ها با اعمال نفوذ در روند و نتیجه مسیر حل و فصل مساله هسته‌ای را به بی‌راهه بکشند.

فلاحت پیشه در عین حال درباره محتوای مذاکرات خاطرنشان کرد: من درباره یک مساله نگران هستم و به تیم مذاکره کننده آن را گوشزد می‌کنم و آن این است که اگر طرف آمریکایی برای استفاده از مکانیسم ماشه به برجام برگردد، خطرناک است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
0
0
مطالب را کاملا منطقی و درست فرمودند ولی مسئله اینست که عوامل روس و... نمیگذارند. این دعوا ها بایستی چندین دهه ادامه پیدا کند تا این کشورها، کشور را به غارت ببرند، کما اینکه غارت می کنند مثل حقوق دریایی خضر، چاهای گاز دریایی خضر، تن دادن به قرداد های ننگین 25 ساله با چین و...
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی