تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.
مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه:

چاره‌ای جز قبول واقعیت‌های افغانستان نداریم

مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه گفت: چاره‌ای جز قبول شرایط و واقعیت‌های افغانستان نداریم به همین دلیل مذاکراتی با طالبان داشته ایم و هم اکنون هم وجود دارد، ولی باید به مذاکرات رسمی تبدیل شود.

کد خبر: ۱۱۲۸۴۲
۱۵:۰۰ - ۰۶ آبان ۱۴۰۰

چاره‌ای جز قبول واقعیت‌های افغانستان نداریم

 

دیدارنیوز: «رسول موسوی» روز پنجشنبه در نشست بررسی تاثیر تحولات جمهوری آذربایجان و افغانستان بر امنیت ملی ایران که به همت کمیسیون بین‌الملل خانه احزاب برگزار شد، اظهار کرد: همیشه تمام تلاش این بوده که طالبان در افغانستان به قدرت نرسند. چه در دهه ۷۰ میلادی و چه بعد از آن. در سال‌های اخیر هم تا آنجایی که امکان داشت تلاش شد به قدرت نرسند.
وی افزود: من در دهه ۷۰ سفیر ایران در تاجیکستان بودم و باید بگویم آنچه از دستمان آمد در این رابطه انجام دادیم و تمامی تلاش خود در عملیات کمک به احمد شاه مسعود از طریق پایتخت تاجیکستان را انجام می‌دادیم. آن‌زمان شهید حاج قاسم سلیمانی از طریق تاجیکستان اقداماتی که لازم بود را رهبری می‌کرد. سرانجام منجر به واقعه ۱۱ سپتامبر و سقوط طالبان شد.
موسوی گفت: حتی در سقوط طالبان نیز می‌توانم اشاره کنم که حتی در عملیاتی که آمریکایی ها انجام می‌دادند تا زمانی که از سوی ما کمک و مشورتی نمی‌شد موفق نمی‌شدند و بیابان‌ها را بمباران می کردند.  
مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه یادآور شد: امروز چه بخواهیم یا نخواهیم طالبان حاکم شده و هر تغییر رادیکالی در یک کشور قطعا بر همسایگان هم تاثیر می‌گذارد. این وضعیت در سایر کشورها مثل کشورهای اروپایی نیز وجود دارد. و این یک نوع ساده اندیشی است که بگوییم با استقرار طالبان در افغانستان اتفاقی در کشور ما نخواهد افتاد.
وی عنوان کرد: دو ماه قبل در سفری که به افغانستان داشتم اعلام کردم که حکومت اشرف غنی سقوط می‌کند و تلاش‌هایی هم شد تا توافقی صورت بگیرد، ولی خشک مغزی اشرف غنی باعث سقوط این حکومت شد.
مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه ادامه داد: کشورهای منطقه جمع بندیشان این است که به سمت طالبان بروند. ما ۳ میلیون مهاجر افغانستانی و مرزهای مشترک زیادی با افغانستان داریم.
موسوی با بیان اینکه مسئله مزار شریف باید تعیین تکلیف شود، گفت: مسئله امنیت شیعه مسئله مهمی است؛ شیعیان در افغانستان در اقلیت هستند، ولی باید امنیت آن‌ها حفظ شود.
وی خاطرنشان کرد: در هر صورت ما چاره‌ای جز قبول واقعیات افغانستان نداریم. مذاکراتی با طالبان داشته ایم و هم اکنون هم وجود دارد، ولی باید به مذاکرات رسمی تبدیل شود. طالبان حق آبه هیرمند را در این مذاکرات پنهان به رسمیت شناخته اند، ولی هم اکنون آبی در دست نیست.


منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی