تیتر امروز

دونالد ترامپ رسما رئیس‌جمهور آمریکا شد/ گفتگوی ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران
نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ رسما رئیس‌جمهور آمریکا شد/ گفتگوی ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران

در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه با کسب ۲۷۷ رای الکترال به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا تعیین شد و کامالا هریس نامزد حزب دموکرات، با ۲۲۴ رای الکترال...
ترامپ در قامت چهل و هفتمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید بازگشت/ مجیدی: انتخاب ترامپ، خطری جدی برای تهران خواهد بود/ خدایی: پیروزی جمهوری‌خواهان، خبری خوش برای پوتین است
تحلیلگران ارشد مسائل بین‌الملل در گفتگو با «دیدارنیوز» بررسی کردند؛

ترامپ در قامت چهل و هفتمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید بازگشت/ مجیدی: انتخاب ترامپ، خطری جدی برای تهران خواهد بود/ خدایی: پیروزی جمهوری‌خواهان، خبری خوش برای پوتین است

انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده با رقابتی تنگاتنگ بین ترامپ و هریس از اولین ساعات پنجم نوامبر آغاز شده و در نهایت با بازگشت ترامپ به کاخ سفید به ایستگاه پایانی خود رسید. با دو تن از کارشناسان...

آیا باید نسبت به گشایش در روابط ایران-عربستان امیدوار بود

کاردار پیشین ایران در عربستان با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و عربستان در بغداد گفت: با توجه به سیگنال هایی که از سوی مقامات دو کشور منتشر شده و عدم مخالفت جدی برخی از کشورهای بزرگ از جمله آمریکا با این مذاکرات به نظر می رسد که در آینده شاهد تغییراتی در روابط تهران و ریاض و موفقیت این مذاکرات باشیم.

کد خبر: ۱۱۰۱۷۲
۰۹:۵۸ - ۰۹ مهر ۱۴۰۰

آیا باید نسبت به گشایش در روابط ایران-عربستان امیدوار بود

دیدارنیوز - احمد دستمالچیان در مورد برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و عربستان در بغداد و گزارشی که برخی از رسانه های خبری در ارتباط با محتوای این مذاکرات منتشر کرده اند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان این بود که بهترین روابط را با کشورهای منطقه داشته باشند و این جزو اولویت های سیاست خارجی اش بوده است. چنانکه در سخت ترین شرایط از جمله در زمان جنگ تحمیلی تلاش کرده که با کشورهای منطقه از جمله حوزه خلیج فارس رابطه و تعامل داشته باشد. در دولت سیزدهم نیز تعامل و ارتباط با همسایگان از اهمیت جدی برخوردار است.

این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه به نظر می رسد که در حال حاضر عربستان با توجه به تجربیات سال های اخیر به نوعی در برابر واقعیت های موجود منطقه قرار گرفته و به این نتیجه رسیده که نمی تواند تخم مرغ هایش را در سبد یک کشور خارجی فرامنطقه قرار دهد و اعتماد یک طرفه به قدرت های بزرگ سرنوشت خوبی ندارد، اظهار کرد: عربستان در تحولات لبنان، سوریه، قطر و یمن با شکست روبرو شد و اکنون نیز شاهد این است که دیگر همچون گذشته آمریکا از او در مباحثی چون موضوع جنگ یمن حمایت نمی کند. بنابراین با توجه به این واقعیت ها تصمیم گرفته که رویکرد جدیدی اتخاذ کند. در همین چارچوب تاکنون چهار دور مذاکرات بین مقامات ایران و عربستان برگزار شده و به نظر می رسد مقامات دو کشور نسبت به روند این مذاکرات امیدوار هستند.

وی با بیان اینکه با توجه به سیگنال هایی که مقامات دو کشور از این مذاکرات می دهند و عدم مخالفت کشورهای بزرگی چون آمریکا با این مسئله به نظر می رسد که در آینده احتمالا شاهد تغییر و تحولاتی در روابط ایران و عربستان باشیم.

دستمالچیان با تأکید بر اینکه کشورهای منطقه باید درک کنند که امنیت وارداتی و خریدنی نیست و مقوله جمعی است که باید برای تحقق آن همکاری دست جمعی صورت بگیرد، گفت: امنیت پایه توسعه و عمران در منطقه است و اگر کشورهای این منطقه می خواهند رشدی در منطقه حاصل شود چاره ای جز این ندارند که با یکدیگر مذاکره کنند و به یک همکاری دست جمعی برسند.

این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به برگزاری اجلاس بغداد به ابتکار نخست وزیر عراق و همچنین اجلاس پیرامون مسائل عراق در نیویورک به ریاست وزیر خارجه عراق و حضور نمایندگان کشورهای منطقه از جمله ایران و عربستان، گفت: این اقدامات گام های مثبتی در راستای افزایش همکاری های دسته جمعی است و می تواند روند حل مشکلات در منطقه و نزدیک شدن کشورهای منطقه به یکدیگر را تسهیل کند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی