عید قربان ،عید بزرگ مسلمانان است ،در این روز بزرگ مردم بر اساس یک سنت قدیمی گوسفند ذبح می کنند... اما با توجه به شیوع بیماری نگرانی ها سراغ مردم آمده برخی...
عید قربان ،عید بزرگ مسلمانان است ،در این روز بزرگ مردم بر اساس یک سنت قدیمی گوسفند ذبح می کنند...
اما با توجه به شیوع بیماری نگرانی ها سراغ مردم آمده برخی نذورات خود را به مراکز خیریه می دهند اما در این میان کسانی هستند که علاوه بر این عمل خیر ،گوسفند زنده خریداری و در منازل خود ذبح
می کنند ...
در استان گیلان چندین مرکز برای ذبح و عرضه ی دام وجود دارد که به مردم توصیه شده به این مراکز مراجعه کنند...
مصاحبه ی ما را با آقای دکتر عاقبتی مدیدکل دامپزشکی استان گیلان بخوانید:
در عید قربان ذبح گوسفندان بر اساس یک سنت قدیمی غالبا در منازل انجام می شود اولا بفرمایید در گیلان چند مرکز برای عرضه ی دام سالم وجود دارد ثانیا نظارت و
توصیه ی شما برای پیشگیری از بیماری های مشترک بین دام و انسان چیست ؟
به منظور حفظ سلامتی، ایمنی و پیشگیری از بیماری های شایع بین انسان و حیوان توصیه اکید دامپزشکی گیلان بر کشتار دامهای قربانی در کشتارگاه های مجاز میباشد.
امسال به منظور رفاه شهروندان در شهرستانهای دارای کشتارگاه ، در کنار کشتارگاه مرکز خرید دام پیش بینی شده تا مردم بتوانند پس از خرید دام در کشتارگاه آن را ذبح کنند .
در شهرستان رشت میدان دام کاسپین در مجاورت کشتارگاه دام صنعتی نمونه بعنوان مرکز عرضه دام قربانی انتخاب شد است و شهروندان میتوانند دام قربانی مورد نیاز خود را در این مکان و با اخذ خدمات بهداشتی و شرعی تهیه کنن د.
در سایر شهرستانهایی که کشتارگاه ندارند بر اساس نظر کمیته شورای بهداشت به ریاست فرمانداری، شهرداریها 1یا چند مرکز را جهت عرضه دام زنده معرفی میکنند.
که در کلیه مراکز تایید شده ناظران شرعی و بهداشتی دامپزشکی جهت ارائه خدمات در روز عید سعید قربان حضور دارند.
در این راستا ۲۲ اکیپ ثابت و ۲۵ اکیپ سیار اداره کل دامپزشکی شامل دامپزشک، بازرس گوشت و ناظر شرعی در استان نظارتهای لازم بر عرضه و کشتار دام های قربانی در روز عید سعید قربان را انجام می دهند. .
تاکید دامپزشکی بر کشتار دامهای نذ ری در کشتارگاه ها میباشد لکن در صورتیکه افراد در منزل اقدام به ذبح قربانی میکنند توصیه میشود ضمن رعایت اصول بهداشت فردی از قبیل استفاده از دستکش ، ماسک و... از مصرف فوری گوشت و آلایشات خودداری کرده و گوشت به مدت 24ساعت و آلایشات به مدت 48 ساعت در دمای یخچال صفر تا چهار درجه نگهداری و سپس مصرف شود هم چنین در صورتیکه نیاز به راهنمایی دارند میتوانند با شماره1512 تماس و از کارشناسان دامپزشکی راهنمایی بگیرند.
بیش از 800 عامل بیماری زا عفونی قابل انتقال به انسان وجود دارد که منشاء نیمی از آن ها می تواند حیوان باشد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سل ، بروسلوز ،شاربن و هاری از جمله بیمارهای عفونی قابل انتقال از حیوان به انسان است که در کشتارهای غیر مجاز ( خارج از کشتارگاه ) احتمال انتقال آنها وجود دارد .
آقای مهندس شجاع رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان لنگرود (شرق استان گیلان )در پاسخ به این پرسش ما که نحوه ی نظارت شما بر توزیع دام سالم و ذبح بهداشتی چگونه است می گوید:
شهرستان لنگرود دارای دو واحد میدان عرضه دام جهت عرضه دام تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در روز عید قربان می باشد شهروندان محترم جهت خرید دامهای قربانی به این مراکز مراجعه نمایند که یک واحد آن در کشتارگاه دام دیلم صنعت شرق لنگرود واقع در ۵ کیلومتری جاده چاف و چمخاله بوده و واحد دیگر در مسیر جاده لاهیجان بنام میدان دام آقای حسن پور می باشد که کلیه دامهای موجود موردبازرسی و معاینه قبل از کشتار توسط کارشناسان دامپزشکی صورت گرفته
همچنین ایشان افزودند کشتارگاه دام دیلم صنعت شرق لنگرود از ساعت ۶ صبح روز عیدقربان مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۳۰ آماده ارائه خدمات رایگان تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی و شرعی در خدمت شهروندان شرق گیلان می باشد.
لازم به توضیح است کشتارگاه دام دیلم صنعت شرق تنها کشتارگاه صنعتی دام در شرق گیلان است.