ایران همه گروههای ضد بشار اسد را تروریستی میداند، ولی روسیه اینطور نیست؛ با بعضی مذاکره میکند، دعوت میکند به مسکو و ارتباط دارد. از طرفی هم باز صحنه سوریه برای روسیه یک صحنهای است که هم بحث پایگاه نظامیاش و هم حفظ دولت بشار اسد و هم به نوعی جلوگیری از قدرتمندی ترکیه و بعد جلوگیری از تغذیه گروههای تروریستی از آنجا برای اقدام در سایر نقاط مهم روسیه مثل قفقاز و آسیای مرکزی است.
سفیر نیکاراگوئه در ایران گفت: سادهلوحانه است که دست بیگانه را در ناآرامیهای نیکاراگوئه دخیل ندانیم و آمریکا نشان داده که فاقد وجاهت اخلاقی برای تحمیل تحریمهای حقوقبشری است.
من در مذاکرات سوریه که ۲۵-۲۶ کشور در نیویورک، برلین و وین حضور داشتند میدیدم تیم ما مجموعا از افرادی که دور میز بودیم تا عقبه ما به سختی به ۸ تا ۱۲ نفر میرسید افراد اصلی معمولا سه تا چهار نفر بودیم، ولی در همان مذاکرات در موضوع سوریه، ترکیب هیئت آمریکایی حداقل ۸۰ نفر بود و از بخشهای مختلف حضور داشتند.
به نظر من به دو دليل رهبر كره شمالي چنين ملاقاتي را پذيرفت و استراتژي خود را درباره امريكا تغيير داد. اول مشكلات طاقتفرساي اقتصادي است كه هم حكومت و هم مردم كرهشمالي را به شدت رنج ميدهد و دوم موفقيت كشورهاي پيرامون كره در دست يافتن به توسعه اقتصادي در ۴ دهه گذشته؛ از چين تا كره جنوبي و از سنگاپور و هنگكنگ تا مالزي و اندونزي.
گفتگوی شبکه تلویزیونی العالم با رئیس جمهوری سوریه
رئیسجمهوری سوریه از حقایق پشت پرده جبهه جنوب و نقش مخرب صهیونیستها، روابط با ایران و سوریه، مقاومت لبنان و حامیان مردم سوریه، مقابله با تروریسم و اشغالگری و مقاومت مردمی سوریه و همچنین درباره مسأله فلسطین و قدس سخن گفت.
بریتانیایی که به عنوان اصلیترین متحد امریکا در اروپا شناخته میشود، طی دهههای گذشته سابقه نداشته است که نخستوزیر محافظهکار از موضع واحد اروپایی در بعد تجاری در مقابل زیادهخواهیهای ایالات متحده سخن گوید.
شانگهای پیش از آنکه به یک سازمان تبدیل شود یک گروه بود که پایه آن با هدف مبارزه با رادیکالیسم و افراطی گری گذاشته شد و چین و روسیه که از بنیانگذاران آن بودند بهدلیل نگرانی از مبارزات مسلمانان ایغور در استان سین کیانگ چین و مبارزه مسلمانان قفقاز شمالی در روسیه این پیمان امنیتی را ایجاد کردند و تاجیکستان و ازبکستان و قزاقستان هم که با مشکل مشابهی مواجه بودند و کماکان هستند با این پیمان همراه شدند.
یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: از همان ابتدای بحران، اتحادها و ائتلافها در سوریه تاکتیکی بود. همکاریهای تاکتیکی هم شامل ائتلاف با محوریت روسیه و هم ائتلاف با محوریت امریکا میشود.
به هیچوجه نمیتوان گفت که عربستان سعودی و متحدانش در رسیدن به نتایج مورد نظرشان در محاصره قطر موفق باشند. دوحه بسیار ماهرانه و هنرمندانه وارد این بازی شد و با استفاده از ظرفیتهای منطقهای و بینالمللی خود از طریق دیپلماسی حداکثر بهرهبرداری ممکن را کردند.
دولت روسیه نقش تعیینکنندهای در ثبات سوریه داشته است. از نخستین قطعنامههایی که غربیها هفت سال پیش برای دخالت در امور سوریه به سازمان ملل بردند؛ روسیه سه بار این قطعنامهها را وتو کرد. آنجایی که لازم بود نیروی هواییاش بیاید برای کمک به دولت سوریه حضور پیدا کرد. دلیلاش هم این بود که دولت سوریه نیروی هوایی دقیق نداشت و در بمبارانها متأسفانه به اشتباه بعضی از غیرنظامیان لطمه میدیدند. دولت روسیه در کنار ایران به دولت و ارتش سوریه کمک کرد و اجازه نداد سوریه تجزیه شود.