تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.

پشت‌پرده توافق پنهانی آمریکا با طالبان در دوحه

یک کارشناس مسایل بین الملل با بیان این که ابتکار و حرکت ایران در برگزاری گفتگو‌های بین الافغانی موفقت آمیز بود، معتقد است که توافق پنهانی آمریکا با طالبان در دوحه بحران و تحولات کنونی را در افغانستان رقم زده است.

کد خبر: ۹۹۸۴۵
۰۸:۳۷ - ۲۰ تير ۱۴۰۰

پشت‌پرده توافق پنهانی آمریکا با طالبان در دوحه

دیدارنیوز - عماد آبشناس در ارزیابی خود از تحولات افغانستان و  تاثیرات آن بر کشور‌های همسایه گفت: به هر حال مساله امنیت افغانستان از امنیت ایران جدا نیست چیزی نیست که ایران نسبت به آن بی تفاوت باشد.

وی یادآور شد: مشخص نیست آمریکایی‌ها در گفتگو‌های خود با طالبان در دوحه چه توافقاتی انجام دادند و با تسلیحاتی که در اختیار طالبان قرار داده شد موجبات چینین شرایطی را فراهم آوردند که به سرعت بخش‌های بزرگی از افغانستان را در دست گرفتند.  

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین بیان کرد: این جریان ما را به یاد ماجرای خروج آمریکا از عراق و قدرت گرفتن داعش می‌اندازد، این‌هایی که زیر پرچم طالبان می‌جنگند همگی طالبان نیستند، بخشی از آن‌ها داعش، القاعده و بخشی نیز طالبان افغانستان هستند.

آبشناس خاطرنشان کرد: طالبان افغانستان تلاش می‌کند تا رابطه‌شان را با کشور‌های همجوار حفظ کند؛ حتی دیدیم که به تهران آمدند و با مقامات دولتی افغانستان نیز سر یک میز برای مذاکره نشستند، که خوشبختانه مذاکرات موفقیت آمیزی هم بود که تهران به راه انداخت.  

وی ادامه داد: اگر احیانا نقشه آمریکا مانند زمان ۲۰۰۷ باشد که از عراق خارج شد و عراق را به آشوب کشید، کشور‌های همسایه یعنی ایران، چین، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان نیر تحولات افغانستان متاثر خواهند شد، زیرا دمکرات‌ها چنین عادت‌هایی دارند و سیاست‌شان بر مبنای این است که مناطقی را که نمی‌توانند مدیریت کنند به آشوب می‌کشند.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین اظهار کرد: خوشبختانه ایران حرکت خوبی انجام داد و باید ادامه دهد تا نهایتا مردم افغانستان به صلح دست پیدا کنند.

آبشناس درباره ادعای طالبان مبنی بر در اختیار داشتن بیش از ۸۰ درصد از سرزمین افغانستان گفت: چیزی در معادلات سیاسی بعید به نظر نمی‌آید، در برهه‌ای از زمان در سوریه داعش توانست بخش‌های بزرگی را به دست گیرد همچنین در عراق، اما نتوانستند جنگ را تمام کنند لذا مهم این است که جنگ را چطور تمام می‌کنند.
وی در پایان گفت: نگه داشتن سرزمین کار ساده‌ای نیست در نهایت آن‌ها باید هرطور شده به توافقی برسند که صلح و آرامش برای مردم افغانستان باشد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
سیدرضاحسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
0
0
خواب استکبارجهانی تعبیرنخواهدشد. امریکا هم گول خورده هم ضرر، اکنون قدرت ونفوذمعنوی جمهوری اسلامی راببینند و اعتراف کنند. مذاکرات بین الافغانی واقعی رادرتهران دیدند نه در دبی، ایجادهمگرایی و جلوگیری ازجنگ و خونریزی درافغانستان توطئه امریکا وانگلیس وفرانسه هست اما جمهوری اسلامی جمعش میکند.
امروز پنجشنبه ۲۰ آذر
امروز پنجشنبه ۲۰ آذر
امروز پنجشنبه ۲۰ آذر
امروز پنجشنبه ۲۰ آذر