
پس از پایان دور ششم مذاکرات وین، عدم تمدید توافق با آژانس و سکوت ایران، شاهد ترس و تحرک جدید آمریکا هستیم.
دیدارنیوز - دور ششم مذاکرات وین با تکرار مباحث گذشته به پایان رسید و طرفین برای گرفتن تصمیم سیاسی به پایتختها بازگشتند. طرف آمریکایی و شرکای اروپایی آن به ایران اعلام کردند که تعلیق ۶ ماهه تحریمها و قابلیت تمدید نامحدود آنها به شرط بازگشت ایران به تعهدات برجامی همراه با حفظ امکان استفاده از مکانیسم ماشه؛ حداکثر امتیازی است که میتوانند پرداخت کنند و انتظار داشتند که پاسخ آخر آنها با واکنش مثبت ایران روبرو شود.
با این حال سکوت طرف ایرانی همراه با عدم تمدید توافق با آژانس و طرح بحث از بین بردن محتوای دوربینها باعث غافلگیری طرف غربی شده است، زیرا گمان میکردند که ایران دستپاچه شده و شرایط را قبول میکند.
دولت حسن روحانی با اصرار علنی برای بازگشت به برجام با همین شرایط باعث اشتباه محاسباتی طرف مقابل شد و کارشناسان طرفدار دولت اعتدال موجی مبنی بر مشکلات بسیار زیاد رئیسی در دولت بعد در صورت عدم بازگشت به برجام به راه انداخته اند که بیش از حد بی محتوا و ساختگی به نظر میرسد. زیرا کمتر کسی در بین مردم و کارشناسان اعتباری برای خیرخواحی دولت اعتدال قائل است و ادعای طرفداران دولت بیشتر به کار گذاشتن مینهای مملو از تعهدات تفسیر میشود تا کمکی با انگیزه ملی و به دور از شیطنتهای سیاسی تا دولت رئیسی را بدهکارتر کند.
این مسائل و طولانی شدن سکوت در فضای مذاکرات باعث شد تا جالینا پورتر معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به زبان آمده و اعلام کند، همانگونه که آنتونی بلینکن وزیر خارجه گفته است، ما متعهد به بازگشت دو طرفه آمریکا و ایران به برجام هستیم. رابرت مالی نماینده ویژه ما در امور ایران در واشنگتن پس از بازگشت از دور ششم مذاکرات (وین) در حال رایزنی است... فرانسه در کنار شرکای اروپاییاش به این مذاکرات با هدف رسیدن به توافقی رضایتبخش کاملا متعهد است.
بیشتر بخوانید: احیای برجام در گرو تصمیم سیاسی؛ اتمسفر سرد و تلخ پایتختها
تاکید پورتر بر نقش فرانسه به دلیل کارکرد خاص این کشور است که با اشتباه راهبردی طرف ایرانی به پاریس تقدیم شده و دولت رئیسی باید اولین کاری که انجام دهد به بیرون راندن فرانسه از گود مذاکرات باشد. زیرا فرانسه وزنه قابل اعتنایی در نظام بین الملل محسوب نمیشود و دلیلی ندارد که ایران این کشور را با نقش مخرب در مذاکرات و به عنوان یار کمکی آمریکا به مذاکرات راه دهد.
ایالات متحده به خوبی میداند که حداکثر تحریمهای ممکن را اعمال کرده است و در صورت عدم بازگشت ایران به برجام امکان گسترش فشار بر جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد و چنانکه تئوریسینهای آمریکایی هم تاکید دارند، فشار حداکثری را باید شکست خورده دانست.
محاسبات داخلی ایران به درستی به این نتیجه رسیده است که مدیریت اقتصاد کشور با وجود تحریمها بهتر از مدیریت اقتصاد کشور با تعلیق تحریم و امکان بازگشت آن در زمان نامعلوم در آینده است که اقتصاد را در برزخ نگاه خواهد داشت.
برخلاف تصوراتی که در بازار تبلیغ میشود، باقی ماندن تحریمها و بر سر کار آمدن دولتی فعال و با برنامه؛ باعث مدیریت بازار شده و به هیچ وجه به معنای جهش نرخ ارز و برهم ریختن بازار نیست، زیرا تمام مشکلات بازار در دوران حسن روحانی به دلیل فساد بی سابقه، اعمال بدترین مدیریت ممکن و تصمیمهای برعکس وضعیت بهینه بوده است و اقتصاد کشور با هر روش دیگری داره شود نتایجی بهتر از سالهای اخیر خواهد داشت.
*مطالب بازنشر شده الزاما دیدگاه مجموعه رسانهای دیدار را منعکس نمینماید.
دنیا بداند مردم ایران هیچ شرایطی را بجز خواسته خویش لازم ندارد چون در طرح هر گونه امتیاز کاسه ای زی نیم کاسه است