تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...

فوق تخصص غدد: دیابت، مادر بسیاری از بیماری‌ها است/ نیمی از بیماران دیابتیک از بیماری خود خبر ندارند

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه بیماری دیابتی که در کشور ما شایع است حداقل ده درصد جمعیت را شامل می‌شود اظهار داشت: اتفاقا ۵۰ درصد بیماران دیابتیک خود خبر ندارند و از این رو به ازای هر یک بیمار دیابتی یکی دیگر هست که ما بیماری او را تشخیص نداده ایم.

کد خبر: ۹۷۶۷۳
۱۱:۵۴ - ۰۵ تير ۱۴۰۰

دیابت، مادر بسیاری از بیماری‌ها

دیدارنیوز ـ دکتر منوچهر جزایری زندگی اظهار داشت: در بیماری دیابت سال گذشته در کل جهان پنج میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر تلفات داشت، اما ترس مردم از دیابت ریخته و نمی‌دانند این بیماری این همه تلفات دارد. اما هنوز ترس مردم از کرونا نریخته است، چون ویروسی جدید است و هنوز برای مردم و پزشکان ناشناخته است و جهش‌های کروموزومی دارد. ویروس مثل من و شما موجودی زنده است. ما برای ادامه حیات خود مبارزه می‌کنیم. ما هم مرغ و ماهی و گوسفند را برای ادامه بقای خودمان می‌کشیم و می‌خوریم، ویروس هم برای زندگی به موجود زنده‌ای نیاز دارد و باید وارد بدن او شود. اگر موجود زنده قوی بود ویروس تسلیم می‌شود و از پا در می‌آید، ولی اگر ضعیف بود ویروس او را از پا در می‌آورد، تمام کسانی که فوت کردند بدون استثنا افرادی بودند که بیماری‌های مزمن کبدی یا کلیوی یا بیماری‌های مزمن قلبی و عروقی یا دیابت مزمن و یا بیماری‌های مزمن دیگری داشتند، پیوند کلیه شده بودند یا پیوند‌های دیگری داشتند که مقاومت بدن آن‌ها پایین می‌آید. وقتی مقاومت بدن پایین آمد هر ویروسی که وارد بدن می‌شود قد علم می‌کند.

امروز براساس خود ایمنی دیابت را تقسیم بندی می‌کنند

دیابت نوع دو، مادر بسیاری از بیماری‌ها است

وی در خصوص اینکه مشکل دیابت در جامعه ما چقدر جدی است؟ تصریح کرد: دیابت بیماری متابولیک است و در تخصص ما است. دیابت سابقا به نوع یک و دو تقسیم بندی می‌شد. امروز براساس خود ایمنی دیابت را تقسیم بندی می‌کنند که انواع آن کدام است، خودایمنی است و خود ایمنی همراه با تخریب سلول‌های بتا است یا نه و به همین دلیل تقسیم بندی‌های مدرن و جدیدی پیشنهاد شده است. قبلا می‌گفتند نوع یک یعنی وابسته به انسولین یا نوع دو یعنی وابسته به انسولین نیست و به انسولین مقاومت دارند. یا نوع مخلوط که هر دو است یعنی هم انسولین مقداری کم شده و هم مقاومت محیطی است. دیابتی‌های خانواده‌ها یکی از این سه نوع هستند. دیابت نوع دو خود، مادر بسیاری از بیماری‌ها است، ولی خود یک مادر دارد که آن چاقی است. البته کسانی را می‌شناسیم که دیابت دارند و چاق نیستند و برعکس. در پزشکی درصد می‌گیریم و می‌دانیم که کسانی که چاق هستند آماده مقاومت به انسولین و دیابت نوع دوم هستند.

دیابتی‌ها حداقل ده درصد جمعیت ایران را شامل می‌شود

۵۰ درصد بیماران دیابتیک خود خبر ندارند

دود سیگار از نوک سر تا شست پا اثر مخرب دارد

وی در مورد اینکه بیماری دیابت چقدر ژنتیکی است؟ گفت: بستگی دارد. در نوع دوم تا بالای سی تا چهل درصد و حتی در برخی از آمار‌ها تا ۷۵% یا تا ۹۵% بیماری ارثی است، ولی در نوع اول مساله خود ایمنی است، البته ارث هم نقش دارد. در نوع یک نقش پدر بیشتر است و در نوع دو نقش مادر بیشتر است. ولی بیماری دیابتی که در کشور ما شایع است حداقل ده درصد جمعیت را شامل می‌شود و اتفاقا ۵۰% بیماران دیابتیک خود خبر ندارند و از این رو به ازای هر یک بیمار دیابتی یکی دیگر هست که ما بیماری او را تشخیص نداده ایم. بیماری دیابت نوع دوم شایع است و دو ویژگی دارد؛ اول اینکه چند ژن در آن نقش دارد. تا چهل ژن را در آن تشخیص داده اند، اما طریقه انتقال ژن مشخص نیست، ولی از طریق ژن منتقل می‌شود و اکثریت این ژن‌ها مربوط به ترشح انسولین بتا نیست بلکه به مقاومت انسولین مربوط است. این انسولین روی سلول‌های محیطی اثر نمی‌کند و گلوکز بالا می‌رود. نقش اصلی انسولین این است که باعث مصرغ سوخت گلوکز در آشپزخانه سلول یا میتوکانتری می‌شود. دوم اینکه مالتی فکتوریال است یعنی چند عاملی است. در پزشکی وقتی محققین چیزی را بلد نیستند می‌گویند مالتی فکتوریال است ما امروز می‌گوییم چاقی عامل آن است یا لایف استایل که در ابتدا به سبک غلط زندگی اشاره کردم و عدم تحرک جسمانی و تنبلی یا تن آسایی و بی حرکتی و تغذیه بد و سیگار و مشورب که سبک زندگی است. من دیابتی ندیده ام که سیگاری باشد و قند او کنترل شود. اگر می‌خواهند خوب شوند باید سیگار را ترک کنند، تحقیق این را نشان داده است. آمار‌ها نشان داده که دود سیگار در همه دستگاه‌های بدن اثر سو دارد، عامیانه بگویم از نوک سر تا شست پا اثر مخرب دارد و دیر یا زود پوست و قلب و تیروئید و… را درگیر می‌کند. من بر دیوار مطب نوشته ام که سیگاری‌ها انتظار نداشته باشند که بیماری دیابت یا تیروئید آن‌ها کنترل شود. خداوند بدن ما را مثل یک ماشین خلق کرده و این ماشین باید حرکت کند اگر ماشین خود را در پارکینگ یک ماهی پارک کنید لاستیک هایش می‌خوابد و باتری است از کار می‌افتد بدن را هم باید حرکت داد.

منبع: شفقنا
برچسب ها: دیابت
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
امروز يکشنبه ۲۴ فروردين
امروز يکشنبه ۲۴ فروردين
امروز يکشنبه ۲۴ فروردين
امروز يکشنبه ۲۴ فروردين
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی