روند افزایشی قیمت لوازم خانگی توسط تولیدکنندگان در حالی انجام میشود که بازار امین حضور پر از کالاهای قاچاق بوده و فروشندگان غیررسمی به راحتی نسبت به فروش آنها اقدام میکنند.
دیدارنیوز ـ بعد از یک ماه تعطیلی این هفته بازار کالاهایی که مشمول محدودیت نبودند فعالیت خود را آغاز کرده اند با این وجود هنوز فروشندگان از رکود بازار گلهمند بوده و معتقدند با وجود اینکه ما کسب و کاری نداشته ایم باید در زمان مقرر مالیاتهای خود را پرداخت کنیم که این موضوع اصلاً عادلانه نیست.
نکته قابل توجه اینکه در شرایط رکود بازار کالاها با افزایش قیمت از جانب تولیدکنندگان روبرو شده اند به نحوی که در بازار لوازم خانگی کاهش قدرت خرید مردم عاملی شده تا کمتر به سراغ خرید کالای جدید بروند با این حال تولیدکنندگان افزایش هزینههای تولید را بهانه کرده و خواستار افزایش قیمت محصولات خود هستند البته فاز جدید افزایش قیمتها در لوازم خانگی هفته گذشته توسط یک شرکت داخلی آغاز و به مرور به سایر شرکتها نیز تسری پیدا کرده است برهمین اساس تعدادی از شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی داخلی تصمیم به افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت محصولات خود را دارند.
نکته قابل تامل اینجاست در شرایطی که تولیدکنندگان مدعی کاهش وابستگی به واردات و خودکفایی در تولید هستند چرا با وجود روند کاهشی نرخ ارز همچنان هزینههای تولید آنها بالا و خواستار افزایش قیمت محصولات خود هستند این موضوع حتی با اعتراض رئیس اتحادیه لوازم خانگی نیز روبرو شده است.
پازوکی در همین رابطه با اعلام اینکه فروش لوازم خانگی در راکدترین حالت خود به سر میبرد، اما انجمن لوازم خانگی مدام قیمتها را افزایش میدهد، گفت: وقتی ۷۰ درصد مواد اولیه در داخل کشور تولید میشود و قیمت دلار نیز روند کاهشی دارد چرا باید افزایش قیمتها اعمال شود یخچالی که سال ۹۶ یک و نیم میلیون تومان بود امروز به ۳۰ میلیون تومان رسیده درحالیکه حقوق کارگران به میزان کمی افزایش پیدا کرده است.
علاوه براین نکته مهم اینجاست روند افزایشی قیمت لوازم خانگی توسط تولیدکنندگان در حالی انجام میشود که بازار امین حضور پر از کالاهای قاچاق بوده و فروشندگان غیررسمی به راحتی نسبت به فروش آنها اقدام میکنند. اما چرا کالای قاچاقی که باچندین واسطه وارد کشور شده است درنهایت قیمتی پایینتر از محصولات تولیدی در داخل کشور را دارد! به عنوان نمونه لباسشویی قاچاق ال جی در بازار ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده درحالی که یک لباسشویی ایرانی با همان امکانات ۱۱ میلیون تومان به فروش میرسد.
به اعتقاد کسبه گردش مالی کالاهای قاچاق در بازار لوازم خانگی به ۲۰۰ میلیارد تومان میرسد، اما جالب اینجاست مسئولان نظارتی مدام از افزایش نظارت خود بر بازار صحبت میکنند، اما این نظارت فقط محدود به کسبه رسمی شده و آن دسته از افرادی که کالای قاچاق به فروش میرسانند شامل این نظارت نمیشوند.
همچنین در فصل گرما که مصرف کولر افزایش بیشتری پیدا کرده است یک کولر قاچاق ۷ تا ۷.۵ میلیون تومان قیمت خورده، اما یک برند ایرانی کمتر از ۹ میلیون تومان نیست. در بخش تلویزیون نیز یک تلویزیون ایرانی تا ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده، اما همان محصول حتی با کیفیت بالاتر را در کالاهای قاچاق میتوان ۱۱ میلیون تومان خریداری کرد.
گله مردم از بلاتکلیفی بازار لوازم خانگی و افزایش قیمت محصولات ایرانی درحالی مدام افزایش پیدا میکند که تولیدکنندگان مدام تامین سخت مواد اولیه را بهانه کرده و در صدد تغییربیشتر قیمت محصولات خود هستند.
امروز نرخ دلار حدود ۲۰ هزار تومان است، اما این روند کاهشی هیچ تاثیری بر قیمت کالاهای داخلی نداشته و آنها مدام ترجیح به افزایش قیمت دارند. در این شرایط مسلم است که رکود بازار تشدید شده و مردم تمایلی به خرید نداشته باشند.
کسبه لوازم خانگی در این رابطه میگویند با هر بار افزایش قیمت ما فقیرتر میشویم چرا که مردم ترجیح میدهند کالا با قیمتهای بالا نخرند و این کسبه است که باید مالیات اجاره و بدهیهای بانکی خود را در زمان مقرر پرداخت کند.