یک مدیر گالری درباره تاثیر آییننامه جدید مجوز تاسیس و فعالیت نگارخانهها بر کاهش اعطای مجوز برای فعالیت گالریهای جدید، خاطرنشان کرد که بسیاری از ما فکر میکردیم که هر مقدار کمیت بیشتر باشد، ناخودآگاه بر افزایش کیفیت نیز اثر خواهد گذاشت؛ اما به مرور به این نتیجه رسیدیم که با افزایش حضور افراد غیرمتخصص، گالریهایی پا به این عرصه گذاشتند که بیشتر بنگاه تجاری بودند!
دیدارنیوز ـ رزیتا شرفجهان، مدیر گالری «طراحان آزاد» در گفتوگویی درباره تدوین آییننامه جدید مجوز تاسیس و فعالیت نگارخانهها و با اشاره به لزوم داشتن تحصیلات مرتبط در عرصه هنرهای تجسمی برای مدیر هنری گالری، اظهار کرد: در این سالهایی که در حوزه گالریداری تجربه کسب کردهایم، متاسفانه شاهد حضور افرادی بودیم که از دانش حداقلی برای حضور در عرصه هنرهای تجسمی برخوردار بودند؛ بنابراین به نظرم داشتن تحصیلات میتواند یک پیشفرض منطقی باشد که به افزایش حضور گالریهای حرفهای، کمک میکند.
او با بیان اینکه «برخی از گالریها بیشتر به یک بنگاه تجاری همانند هستند تا یک گالری هنری»، گفت: یکی از علتهای اصلی این است که مدیران این گالریها از حداقل دانش لازم برای حضور در صحنه هنرهای تجسمی بهرهمند هستند و بیشتر از آنکه دغدغههای هنری داشته باشند، دغدغه اقتصادی دارند.
او یادآور شد: پیشتر بسیاری از ما اینگونه فکر میکردیم که هر مقدار کمیت بیشتر باشد، ناخودآگاه منجر به افزایش کیفیت هم میشود. در واقع تصور میکردم که اگر تعداد گالریها بیشتر باشد، تعداد گالریهای خوب نیز به تبع از آن بیشتر خواهد بود؛ اما به مرور با این موضوع مواجه شدیم که بسیاری از گالریها با حضور افراد غیرمتخصص و با ایده تجارت وارد این عرصه و گالریهایی تاسیس شدند که در معرفی هنرمندان جوان و سبکهای هنری جدید و ایدههای نو هیچ تاثیری نداشتند و هدف اصلی آنها تجارت بود.
او تاکید کرد: بنابراین اگر قرار باشد که آییننامه منجر به کاهش تعداد مجوزها باشد، طبیعتا بیشتر از میزان گالریهای تجاری کم خواهد شد و نه از گالریهای با کیفیت.