
انجمن علمی دانشجویی زیست شناسی دانشگاه گلستان با همکاری انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی، وبینار "محصولات تراریخته" برگزار میکند.
دیدارنیوز ـ به محصول، گیاه یا حیوانی که برای بهبود و پیشرفتش، دستکاری ژنتیکی شده باشد، محصول تراریخته میگویند.
«محصولات تراریخته» یا ترانس ژنیک (transgenic) یا «محصولات تغییر ژنتیکی داده شده» (GMCs) گیاهان مورد استفاده در کشاورزی هستند که DNA آنها با استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک تغییر داده شده است.
در اغلب موارد هدف از این تغییرات ژنتیک وارد کردن صفت جدیدی به گیاه است که به طور طبیعی در گونهها وجود ندارد. نمونههای این کار در محصولات غذایی شامل ایجاد مقاومت به آفت ها، بیماریها یا شرایط محیطی مشخص یا کاهش ضایعات مقاومت به مواد شیمیایی (مقاومت به علف کش ها) یا بهبود خصوصیات تغذیهای آن محصول است. نمونههای این کار در محصولات غیر غذایی شامل تولید عوامل دارویی، سوختهای زیستی و سایر مواد سودمند صنعتی و زیست پالایی (استفاده از ارگانیسمها برای برطرف کردن یا خنثی کردن آلایندهها در یک محل آلوده) است.
اجماع علمی در حال حاضر بر این است که غذاهای تولیدشده از محصولات تراریخته نسبت به غذاهای معمول خطر بیشتری برای سلامت انسان ندارند، اما هر غذای تراریخته پیش از ورود به بازار باید به صورتی مورد به مورد آزمایش شوند.
این وبینار با ارائه حضور و ارائه دکتر کامران خلیلی و دکتر حسین عسکری ـ عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی، روز جمعه سوم اردیبهشت، ساعت ۱۷ تا ۱۹، به صورت مجازی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند جهت شرکت در این برنامه به لینک https://adobe ۳.gu.ac.ir/zist مراجعه کنند.