
تقریبا از ابتدای این هفته صفوف فروش دلار در بسیاری از مراکز خرید و فروش این ارز دایر بوده و خبر از کاهش نرخ دلار میدهد.
دیدارنیوز ـ روز گذشته ۲۹ فروردین صفهای طویل دلار در میدان فردوسی تشکیل شده بود. این صفها را مردمی عادی پر کرده بودند که شنیدن کاهش احتمالی قیمت دلار، اقدام به فروش دلارهای خود کرده بودند.
همیشه با ایجاد جو روانی و افزایش نوسانات دلار در جامعه مراجعه مردم به صرافیها برای خرید و فروش بیشتر شده است. اخبار بین المللی و همچنین افزایش ذخایر ارزی منجر به کاهش نرخ ارز میشود.
روز گذشته قیمت خرید دلار براساس اعلام صرافی ملی ۲۳ هزارو ۴۰ تومان و قیمت فروش آن ۲۳ هزار و ۸۸۰ تومن بود.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان طی گزارشهای میدانی متعدد از خرید دلار با قیمت ۲۴ هزارو ۴۰۰ تا ۲۴ هزار و۵۰۰ تومان توسط دلالان خیابانی خبر میدهد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان عوامل بسیاری از جمله آزاد شدن منابع بلوکه شدن ایران در کشورهای دیگر در کاهش نرخ دلار تاثیر دارد.
روز به روز به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک میشویم و نمیتوان از این مسئله برای افت و خیزهای دلار غافل ماند.
نوسانات نرخ ارز متاثر از متغیرهای سیاسی است!
حسن خانی کارشناس ارزی و اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد: نرخ ارز در کشور بنیادیترین نرخ در کشور است. متاسفانه متغیرهای سیاسی بیش از متغیرهای اقتصادی در کشور بر نرخ ارز در کشور تاثیر میگذارد.
وی ادامه داد: آن مسئلهای که میتواند نرخ ارز را در کشور ما ثبات برساند، تقویت منابع ارزی و کنترل مصارف ارزی است. واردات گوشی آمریکایی در کشوری که دچار تحریم است، معنا ندارد!
حسن خانی بیان کرد: اگر واردات کشور ما که بخش عمده آن کالاهای اساسی است، به سالانه ۳۰ میلیارد دلار برسد، میتوان به ثبات نرخ ارز امیدوار شد.
بسیاری از کارشناسان بازار به ادامه دار بودن کاهش نرخ ارز اذعان میکنند و گویا این روند حتی ارز را به زیر ۲۰ هزار تومان نیز خواهد رساند.
احمد جانجان کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد: محدوده کف دلار حدود ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان است. توافق امری کیفی است که دولتمردان و سیاستمداران به دنبال خروج کیفی آن هستند.
کاهش نرخ ارز دلیل موجهی ندارد
علی اصغر سمیعی رئیس اسبق کانون صرافان ایران در گفتگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد:ف فعلاهیچ دلیل روشنی برای کاهش واقعی نرخ ارز مشاهده نمیشود، مگر اینکه بازهم مدیریت بازار بخواهد با دستکاری عرضه و تقاضا بر روی قیمتها تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد: یک راه دیگر هم برای کاهش یا حداقل ثابت نگاه داشتن نرخ ارز وجود دارد، که قدری مشکل و به اراده و جرات نیاز دارد. آن هم کاهش و به نزدیک صفر رساندن نرخ تورم و پیرو آن نرخ بهره است که اگر این اتفاق بیفتد، امید فراوانی به شکوفایی اقتصادی در کشور به وجود میآید.
در پایان امیدواریم دولت و بانک مرکزی قیمت دلار را هرچه سریعتر به ثبات رسانده و با دلالان ارزی که بازار دلار در کشور را در دست گرفته اند، مقابله کند.