تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...

بازگشایی در تاریخی کاخ گلستان در اردیبهشت

مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان از بازگشایی باب عالی واقع در خیابان ناصر خسرو این کاخ در اردیبهشت سال جاری خبر داد.

کد خبر: ۸۶۹۳۳
۱۳:۳۷ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۰

بازگشایی در تاریخی کاخ گلستان در اردیبهشت

دیدارنیوز ـ آفرین امامی روز شنبه در گفتگویی با اشاره به همکاری شهرداری منطقه ۱۲ گفت که تنها در تاریخی باقی مانده از این میراث جهانی در هفته میراث فرهنگی در اردیبهشت ماه افتتاح می‌شود.

وی با بیان این که در سال‌های گذشته موضوع بازگشایی این در مطرح بوده است، گفت: معاونت میراث فرهنگی نیز بر بازگشایی این در تاکید داشت و در سال ۹۸ شورای راهبردی کاخ نیز تصمیم برای بازگشایی را گرفت و از آن زمان پیگیر شرایط بازگشایی بودیم.

امامی با اشاره به این که در این مدت عملیات حفاظت و مرمت همچنین تعبیه زیر ساخت‌های گردشگری برای در شرقی (عالی) انجام شده گفت: آینه کاری و نقاشی مجدد انجام شد همچنین از بهترین زیر ساخت‌های گردشگری برای حفاظت الکترنیک برای این ورودی استفاده شده است.

وی یکی از مشخصه‌های اصلی این در تاریخی را داشتن مولفه‌های ورودی برای ورود به باغ ایرانی برشمرد و گفت: وجود هشتی و راهرو برای ورود به باغ محوطه کاخ گلستان یکی از مولفه‌های منحصر به فرد در عالی است که در غربی به دلیل وجود ساختمان و هویت‌های سیاسی و اداری ساختمان فاقد این مولفه است.

امامی یکی دیگر از اتفاقات را مرمت ساعت شمس العماره اعلام کرد و افزود: با همکاری شهرداری منطقه ساعت شمس العماره نیز تعمیره شده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل اختلال در کار این ساعت در طول سال‌های گذشته گفت: این ساعت سال‌ها خاموش بود و چند باری هم مرمت شد، ولی دوباره از کار افتاد، چون هزینه نگهداری آن سنگین بود. حالا طی تفاهمنامه‌ای از محمد ساعتچی همدانی متخصص تعمیر ساعت تاریخی، خواسته شده که کار تعمیر و نگهداری ساعت به یکی از کارکنان فنی کاخ آموزش دهد تا از این پس نگهداری از سوی خود کارمندان کاخ انجام شود.

مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان با اشاره به این که بازگشایی این در می‌تواند محورتاریخی - گردشگری که از میدان امام خمینی آغاز می‌شود و تا بازار ادامه دارد را دوباره فعال کند، گفت: علاقه‌مندان در این مسیر گردشگری می‌توانند از جلوخان شمس العماره، کوچه مروی، مدرسه داروالفنون و خانه امام جمعه بازدید کنند و دو محله قدیم تهران یعنی دولت با عودجالان باردیگر پیوند می‌خورد.

وی افزود: در بخشی از روز‌های سال مانند عید نوروز علاقه‌مندان زیادی برای بازدید به کاخ مراجعه می‌کنند، ولی حتی با وجود بلیت فروشی اینترنتی به دلیل حجم بازدید کنندگان تراکم زیادی در مقابل در ورودی به وجود می‌آمد که حالا با داشتن دو در این کاخ، حجم این میزان بازدید کننده را می‌توان برای دو در تقسیم کرد.

امامی در ادامه با اشاره به تعطیلی کاخ گلستان با دستور ستاد مقابله با کرونا گفت: بازگشایی در عالی نیز در هفته میراث فرهنگی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

بازگشایی در تاریخی کاخ گلستان در اردیبهشت

تاریخچه کاخ گلستان به زمان شاه عباس صفوی برمی‌گردد، هرچند در دوران آغا محمدخان قاجار به اهمیت آن افزوده شد و در دوران فتحعلی شاه آراسته‌تر و توسعه‌یافته‌تر شد. این مجموعه در دوران ناصرالدین شاه به واسطه سفر‌هایی که به اروپا داشت، دستخوش تغییرات اساسی و متاثر از معماری اروپا شد. ارگ سلطنتی شاهد وقایع تاریخی و سیاسی متعددی بوده است، از جمله انقلاب مشروطه، تاجگذاری رضا و محمدرضا شاه پهلوی. در دوران معاصر ارگ سلطنتی حتی با تعرض و تصرفاتی هم مواجه شده است.

عمر کاخ گلستان که در سال ۱۳۹۲ در فهرست جهانی یونسکو نیز ثبت شد، به بیش از ۴۴۰ سال می‌رسد.

سال گذشته مسئولان این کاخ زمان بازگشایی باب عالی را شهریور سال ۹۹ اعلام کرده بودند. ۲۸ اردیبهشت برابر با ۱۸ ماه می، روز جهانی موزه و میراث فرهنگی نام گذاری شده است.

منبع: ایرنا
برچسب ها: کاخ گلستان
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر