بیتوجهی به بناهای ارزشمند تاریخی درحالیکه در کشورهای دیگر به کوچکترین آثار تاریخی اهمیت زیادی قائلاند و این بناها به محل بازدید مسافران داخلی و خارجی تبدیل میشود...
نابودی آثار تاریخی
بیتوجهی به بناهای ارزشمند تاریخی
درحالیکه در کشورهای دیگر به کوچکترین آثار تاریخی اهمیت زیادی قائلاند و این بناها به محل بازدید مسافران داخلی و خارجی تبدیل میشود. متأسفانه در بسیاری مواقع آثار و ابنیههای تاریخی ما با سابقه بیشاز صد یا صد و پنجاه ساله رو به نابودی است هماینک در رشت بناهای زیادی ازجمله:
حمام حاجی در ساغری سازان .مدرسه فروغ
حمام قدیمی پیر سرا. کارخانه گونیبافی قدیمی رشت مدرسه رشیدی و مدرسه شهید بهشتی و مدرسه دهخدا و دهها بنای دیگر قدیمی درحال فروریختن است پس سازمان میراث فرهنگی چه وظیفهای برعهده دارد.
نام مدرسه رشیدی در محله دانشسرای رشت همیشه برایم خاطرهانگیز بوده
در سال هزار و سیصد و سی و هشت در کلاس اول ابتدایی که معلم ما خانم چوب تراش بود در اولین کلاس سمت راست ساختمان مدرسه اولین سال تحصیلی ما گذشت مدیر ما آقای خمامی زاده و ناظم ما آقای نیاز مهر بود از همکلاسی های ما آقای محمد رمضانی نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی یادم هست مدرسه رشیدی طبق نوشته استاد خمامی زاده در کتاب تاریخ آموزشوپرورش گیلان با تلاش میرزا حسنخان ناصر در سال هزار و سیصد و بیست و شش در محل سابق مدرسه وطن تاسیس شد در سال هزار و سیصد و بیست و هشت هجری قمری که روسها برگیلان مسلط شدند قزاقان روسی به دستور نکراسف کنسول روسیه تزاری این مدرسه را اشغال کردند و زیانهای زیادی به بنا وارد شد.
این عمارت باشکوه صد و بیست سال با قامتی استوار در خیابانی که به نام این مدرسه تاریخی "دانشسرا "این ساختمان در دو طبقه و آجرنما ساختهشده و قسمت میانی آن شباهت زیادی به ساختمان شهرداری رشت دارد مدرسه رشیدی که بعدها مدرسه این شهید نجفی نام گرفت در سال هزار و سیصد و هشتاد و هفت با شماره بیست و سه هزار و چهل و شش در فهرست آثار ملی به ثبت رسید
امید است تا آخرین پایههای این ساختمان فرو نریخته مسئولین به فکر نجات این بنای ارزشمند تاریخی بیفتند.
✍️ ابراهیم عاطفی