تیتر امروز

در شرایط برابر، با آمریکا مذاکره می‌کنیم/ ۴ وزیر پزشکیان در نوبت استیضاح/ ترامپ: ایران تمایل دارد توافق کند
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

در شرایط برابر، با آمریکا مذاکره می‌کنیم/ ۴ وزیر پزشکیان در نوبت استیضاح/ ترامپ: ایران تمایل دارد توافق کند

این صد و سی و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علیرضا قسیمی: رویای رضا قطبی «مرکزیت آسیا شدن رادیو و تلویزیون ایران» بود/ محمد هاشمی پروژه ساختمان شیشه‌ای را زنده کرد/ اوایل انقلاب مجاهدین خلق نفوذ زیادی در رادیو و تلویزیون داشتند
گفت‌وگوی دیدار در نخستین برنامه «پشت صحنه» با مجری پروژه ساختمان شیشه‌ای

علیرضا قسیمی: رویای رضا قطبی «مرکزیت آسیا شدن رادیو و تلویزیون ایران» بود/ محمد هاشمی پروژه ساختمان شیشه‌ای را زنده کرد/ اوایل انقلاب مجاهدین خلق نفوذ زیادی در رادیو و تلویزیون داشتند

ساختمان شیشه‌ای سازمان صدا و سیما، به‌عنوان نخستین بنای مدرن رسانه‌ای خاورمیانه که نماد بلندپروازی‌های این سازمان است، در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ و در جریان «جنگ ۱۲روزه» مورد هدف حملات هوایی اسرائیل...
علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه «میهمان من» با یک متخصص و جراح قلب

علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز

علی جمالیان، فوق تخصص و جراح قلب در برنامه «میهمان من» از درمان‌های نوین که این روز‌ها طرفداران زیادی هم دارد گفت.

پرواز جنگنده F-۳۵ در آسمان ایران کذب است

یک مقام آگاه ورود جنگنده F-۳۵ به آسمان ایران را رد کرد.

کد خبر: ۸۱۰۳۲
۱۴:۵۹ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹

پرواز جنگنده F-۳۵ در آسمان ایران کذب است|گزارش اختصاصی تسنیم

 

دیدارنیوز ـ نیمه‌شب گذشته شنیده شدن صدای آژیر خطر در یکی از مناطق غرب تهران و همزمان، پرواز مشکوک یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی ترکیه، در فضای عمومی خبرساز شد.

این اتفاق نادر گمانه‌زنی‌های زیادی را در فضای مجازی در پی داشت ازجمله احتمال حملات سایبری، احتمال حمله نظامی، وقوع انفجار و آتش‌سوزی در فرودگاه امام و برخی نقاط تهران و البته ورود جنگنده F-۳۵ رژیم صهیونیستی به آسمان ایران.

دقایقی پس از این ماجرا، حمید گودرزی معاون امنیتی استاندار تهران در گفتگو با تسنیم، صدای مشکوک را به‌دلیل اختلال در سیستم صوتی و هشدار یکی از مراکز مستقر در غرب تهران عنوان و تأکید کرد که این مسئله هیچ جنبه امنیتی نداشته است.

روابط عمومی فرودگاه امام خمینی (ره) نیز در اطلاعیه‌ای عنوان کرد که تغییر مسیر پرواز هواپیمای ترکیش‌ایر به‌دلیل شرایط بد جوی در فرودگاه بوده است که خلبان تصمیم می‌گیرد به‌جای فرود در این فرودگاه به باکو برود.
 
 

در همین رابطه، یک مقام آگاه در نیرو‌های مسلح نیز در گفتگو با خبرنگار دفاعی تسنیم، شایعه ورود جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان کشور را تکذیب کرد و گفت: ماجرای دیشب هیچ ارتباطی با تهدیدات هوایی که منجر به فعال شدن سیستم پدافند هوایی کشور بشود نداشته است.

پرواز هواپیما‌های F-۳۵ در آسمان ایران پیش از این نیز به‌شکل شایعاتی در فضای مجازی مطرح شده بود.

در خردادماه سال ۹۷ شایعه‌ای مبنی بر ورود ۲ فروند از این جنگنده به آسمان ایران و گشت‌زنی آن‌ها در مرکز کشور منتشر شد درحالی که حتی بررسی توانمندی‌های این جنگنده نیز نادرست بودن آن را نشان می‌داد.

برای مثال، شعاع عملیاتی جنگنده F-۳۵ ـ در حالت عملیاتی ـ حدوداً ۱۲۰۰ کیلومتر است که این میزان بُرد ـ حتی اگر هواپیما در بالاترین ارتفاع به‌منظور کاهش مصرف سوخت حرکت و مسیر کاملاً مستقیم را هم طی کند ـ کفاف رسیدن به مرکز ایران را نمی‌دهد.

این جنگنده باید برای انجام این عملیات ادعایی، یا بر فراز آسمان و یا روی زمین در یکی از کشور‌های همسایه اقدام به سوختگیری کند که در این صورت امکان پنهان نگاه‌داشتن عملیات مقدور نیست.

از موضوعات دیگر در رابطه با این هواپیما، تأکید بر رادارگریز بودن آن است.

موضوع رادارگریز یا استیلز بون پرنده‌ها (با سرنشین و بدون سرنشین) همواره یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم کمپانی‌های سازنده و به‌کارگیرندگان آنهاست چراکه امروزه با طراحی و ساخت انواع سامانه‌های پیشرفته راداری بسیاری از پرنده‌ها به‌راحتی قابل کشف و رهگیری هستند.

اصولاً هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند هواپیمایی با قابلیت صددرصدی پنهان ماندن از رادار‌ها را ساخته است، درواقع رقابت در این عرصه بر سر میزان پنهان ماندن از دید رادارهاست.

هر هواپیما (و هر جسم دیگری در زمین، دریا و هوا) دارای حجمی است که این حجم در رادار‌ها قابل مشاهده است که به آن سطح مقطع راداری یا RCS گفته می‌شود.

در سیستم پدافند هوایی کشورمان نیز امروزه با به‌کارگیری انواع رادار‌های پیشرفته از جمله نبو، کاستا و نمونه‌های دیگر بعضاً بومی، این امکان وجود دارد که پیشرفته‌ترین تجهیزات کشف و رهگیری شوند.

برای نمونه، در آذرماه سال ۹۰ هواپیمای بدون سرنشین RQ-۱۷۰ آمریکایی در حالی در تور پدافند هوایی کشورمان گرفتار شد که این پرنده محصول یکی از پرهزینه‌ترین و محرمانه‌ترین پروژه‌های تاریخ نظامی آمریکا بود.

این هواپیمای بدون سرنشین علاوه بر قابلیت‌های منحصر به فرد در حوزه شناسایی، از توانمندی فوق‌العاده پنهانکاری نیز برخوردار بود، ولی نهایتاً در دام پدافند هوایی کشورمان گرفتار شد.

جنگنده F-۳۵، جنگنده نسل ۵ ساخت آمریکا و محصول یکی از پرهزینه‌ترین پروژه‌های نطامی این کشور است که البته مخالفینی هم در داخل دارد.

آمریکا این جنگنده را درحالی ساخت که از جنگنده رپتور F-۲۲ نیز به‌صورت اختصاصی در ارتش خود بهره می‌برد و جنگنده F-۳۵ در واقع با نگاه به صادرات و فروش به دیگر کشور‌ها ساخته شد و آمریکا آن را به برخی هم‌پیمانان و دوستان خود ازجمله رژیم صهیونیستی نیز فروخته است.

موضوع فروش این جنگنده به کشور امارات در روز‌های اخیر و پس از روی کار آمدن بایدن در آمریکا خبرساز شده است چراکه دولت جدید آمریکا فعلاً قرارداد فروش این هواپیما به امارات را که در زمان ریاست جمهوری ترامپ بسته شده بود، معلق کرده است.
 
منبع: تسنیم
ارسال نظرات
امروز جمعه ۳۰ آبان
امروز جمعه ۳۰ آبان
امروز جمعه ۳۰ آبان
امروز جمعه ۳۰ آبان