تیتر امروز

سهم خواهی؛ مانع ارتباطی پزشکیان با متخصصان
در کارگروه تعیین وزیر نیرو چه خبر است؛ گزارش دیدارنیوز را بخوانید

سهم خواهی؛ مانع ارتباطی پزشکیان با متخصصان

یکی از کارگرو‌های پر حاشیه این روز‌های رئیس جمهور منتخب کارگروه انتخاب وزارت نیرو است. این گزارش به این موضوع می‌پردازد.
معدن و صنایع وابسته، لوکوموتیو پیشران اقتصاد کشور است/ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس نفرین شده نفت هستند
گفت‌وگوی دیدار با کارشناس حوزه معدن و صنایع وابسته

معدن و صنایع وابسته، لوکوموتیو پیشران اقتصاد کشور است/ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس نفرین شده نفت هستند

برنامه گفت‌وگوی اقتصادی دیدارنیوز، میزبان امیربیژن یثربی استاد پیشین دانشگاه، عضو سابق هیات پژوهشی دانشگاه اگزتر انگلستان در گروه ژئوتکنیک و مسئول تجاری‌سازی رشته صنایع و معادن پارک علم و فناوری...
سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.

درخواست اوکراین از ایران برای توضیح درباره حادثه سقوط هواپیما

اوکراین به همراه چهار کشور دیگر خواستار توضیحات کامل ایران درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و پرداخت غرامت به قربانیان این حادثه شد.

کد خبر: ۷۹۵۸۵
۱۱:۲۵ - ۲۰ دی ۱۳۹۹

درخواست اوکراین از ایران برای توضیح درباره حادثه سقوط هواپیما

 

دیدارنیوز ـ به نقل از خبرگزاری رویترز، همزمان با سالگرد سقوط این هواپیما در خاک ایران، اوکراین به همراه افغانستان، انگلیس، کانادا و سوئد با صدور یک بیانیه مشترک خواستار توضیحات کامل ایران درباره جزئیات این حادثه شدند.

این پنج کشور در بیانیه خود آورده اند: ما ایران را مسئول می دانیم که عدالت را درخصوص این حادثه اجرا و به خانواده های قربانیان و کشورهای آسیب دیده غرامت کامل پرداخت کند.

این کشورها همچنین در بیانیه خود از جمهوری اسلامی ایران خواستند تا به طور کامل و دقیق درباره این حادثه توضیح دهد و اقدامات مشخصی اتخاذ کند که اطمینان دهد چنین حادثه ای هرگز تکرار نخواهد شد.

رئیس جمهور اوکراین نیز در این بیانیه آورده است: هیچ تردیدی وجود ندارد که تمام 176 سرنشین این پرواز در نتیجه اصابت دو موشک جان خود را از دست داده اند.

به گزارش ایسنا، سال گذشته یک هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی اوکراین در نتیجه خطای انسانی در ایران سقوط کرد که در پی آن، تمام سرنشینان متاسفانه جان خود را از دست دادند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان همزمان با سالگرد این حادثه روز چهارشنبه در توییتی نوشت: با قلب داغدار یاد و خاطره قربانیان PS752 را گرامی می‌داریم. هیچ چیزی نمی‌تواند جای عزیزان از دست رفته را پر کند. ما تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که مطابق با هنجارهای بین‌المللی غرامت پرداخت و مسئولان این حادثه را بازخواست کنیم. عدالت برقرار خواهد شد.

همچنین با پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور و تصویب هیئت وزیران تعیین مبانی حقوقی و میزان خسارات و فراهم شدن زمینه پرداخت خسارات جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای اکراینی صورت گرفت.

روابط عمومی معاونت حقوقی ریاست جممهوری اخیرا اعلام کرد: باتوجه به اینکه از زمان وقوع سانحه سقوط هواپیمای اکراینی در آسمان تهران در دی‌ماه سال 1398، معاونت حقوقی رئیس جمهور همواره بر ضرورت احترام به قربانیان و احقاق همه‌جانبه حقوق خانواده‌ها و بازماندگان ایشان تأکید داشته است، در ادامه پیگیری‌های مستمر و مؤثرمعاونت درباره تعیین مبانی حقوقی قانونی لازم و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها و ارائه پیشنهادهای اجرایی برای پرداخت این خسارات و دلجویی از این خانواده ها و تاکید بر ضرورت تأمین فوری اعتبار لازم برای پرداخت این خسارات، نهایتا، با پیگیری معاونت حقوقی، اعتبار لازم در آغازین روزهای دیماه سال جاری، تأمین گردید.
پس از تأمین اعتبار، پیش از فرارسیدن سالگرد حادثه، معاونت حقوقی رئیس جمهور با جلب‌نظر دستگاه‌های اجرایی مرتبط، مبانی و میزان پرداخت خسارات را با رعایت عرف و رویه بین‌المللی تعیین و پرداخت بدون تبعیض مبلغ خسارات به بازماندگان جانباختگان را به هیئت دولت پیشنهاد نمود.

هیئت دولت نیز با توجه به این پیشنهاد در جلسه امروز مورخ چهارشنبه ۹۹/۱۰/۱۰ خود تصویب نموده است که خسارات مربوط جانباختگان، بدون هیچ‌گونه تبعیض ناشی از ملیت و تابعیت براساس قوانین متبوع و قابل اعمال کشورهای جانباختگان، به ورثه و بازماندگان آنها پرداخت شود. در این مصوبه، وزارتخانه‌ راه و شهرسازی موظف شده‌ است با همکاری دستگاه های ذی ربط ترتیب پرداخت مبلغ یکصد و پنجاه هزار دلار یا معادل یورویی آن به خانواده و بازماندگان هریک از قربانیان را در اسرع وقت فراهم و مبالغ را براساس مستندات به ذی‌نفعان پرداخت نماید.

همچنین در مصوبه پیشنهادی آمده است که این جبران مانع از پیگیری جنبه کیفری موضوع در مرجع قضایی صلاحیتدار نیست.
معاونت حقوقی رئیس جمهور ضمن ابراز تسلیت و همدردی دوباره با این خانواده‌ها، امیدوار است اگرچه خسارات پرداختی همه درد و رنج ناشی از حادثه را از بین نمی‌برد، ولی تعهد به پاسداری از حقوق همه آحاد ملت و احترام و تکریم انسان‌ها را یادآور شده و ضرورت حفظ پیوندهای اجتماعی و سرمایه‌های انسانی به ویژه در کشور عزیزمان را به همراه داشته باشد.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه نیز در پی این اقدام در پاسخ به سوالی در ارتباط با آخرین روند پیگیری موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی با توجه به نزدیک شدن به سالگرد وقوع این حادثه گفت: تصمیمی که هیأت دولت در ارتباط با پرداخت دیه گرفت ناظر بر پرداخت یکسان این دیه به همه قربانیان این هواپیما است.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که این موضوع دیه و پرداخت آن جایگزین پرونده کیفری که در این زمینه ایجاد شده و در حال پیگیری است، نیست.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی